I bland så fattar jag bara inte...

Som i dag på väg till jobbet, så är tåg inställt utan anledning, sedan tar man tub och vid Skärmarbrink står tåget och bara "idlar"! Det kommer tåg från andra linjer och får åka vidare, men inte mitt, samma sak här utan anledning.

På vägen så läser jag som många andra Metro och på första sida såg man rubriken "70 000 svenskar är dollar miljonärer" vem faan bryr sig! Men sedan vände jag sida och där fanns det en ung kvinna som skriver i Metro som kommenterade följande: Om jag hade en miljon dollar skulle jag köpa min dröm lägenhet och sedan total renovera den, samt sedan kanske ta en joden runt resa.

Men ursäkta mig, hur långt tror vår nästa generation att en miljon dollar räcker? För dollarn stå i ungefär 6,60 kr vilket gör att det skulle motsvara ca 6,6 miljoner kr. För som många unga så är dröm lägenheten i city och då kan 6,6 miljoner bara gå åt till köpet...

Folk kan ju inte ens fantisera så att pengarna går ihop, inte konstigt att många hamnar i ekonomisk knipa... Nä detta blir allt innan midsommar och mina tankar går till de anstälda i Trollhättan och Saab som inte får ut sin lön till midsommar.

Lite att grubbla på...

Jag läste en artikel i början av vecka  man på Trimble hade åsikten att sänker man lägsta lön så skapar det flera arbetstillfällen. Men jag tvivlar, för när sänkt arbetsgivaravgift inte fungera för att skapa jobb, hur skall då sänkta lägsta lön då göra det? Sängta lägstlöner skapar bara större problem i samhället bland de som är nya på arbetsmarknaden, samt skall man föra denna debatten så skall man också sätta regler för hur lägsta lönen skall tas fram och sätta det i Lag. Det innebär att man också måst ta i hänsyn för boendekostnad, mat priser och transport. Det innebär att lägsta lön i storstäder skulle bli väldigt höga och mer oatraktivt system än i dag.

Jag har ett bra förslag, skär ned på chefers bonusar, löner och frikostiga aktierutdelningar. Jag tror att det skulle ha bättre förutsättningar att skapa flera jobb...

Sedan har jag inte förstått kampanjen att byta kungen mot Victoria pga opinion, kungen är inte valbar och skulle han vara det så skulle han inte vara kung utan president. Men om vi skulle göra det så skulle det innebär att kungen måste abtikera. Det garanterar inte Victoria som ny stadschef (Drottning), för abdikera kungen, så innebär det att hans blodsband och Victorias rätt till plattsen diskvalifiseras. Men å andra sidan så är detta kanske ett gylle tillfälle att skrota Sveriges stadskick "Monarkin" och skriver ett nytt kappeitel i Sveriges historia och slutet på Diktaturen. Denna dagen skull bli en naturligare dag som nationaldag och ett stort steg för demokrati.

Nu tänker jag ta helg från bloggandet och förhoppningsvis så kommer jag att fortsätta vara aktiv igen nästa vecka.

RSS 2.0