Run on flat

Det fick en ny betydelse idag på väg till jobbet...

Vi hade passerat avfarten till Stadshagen, när det började att stinka riktigt illa, när vi närmade oss Tomteboda såg vi att en bil hade punka på höger fram. Tro inte att det stoppade denna bilisten, nä hon lunkade på i 70 knutar och det blev bara tjockare och tjockare rök. När vi väl passerade henne så la jag mig framför med varnings blink för att på kalla uppmärksamhet, vilket verkade hjälpa och hon bytte fil och saktade ner. Men vad tänker man på när man fortsätter att bara köra vidare med vrål punka?

Inte vet jag, men "Run on flat" däck vore det nog bra om det blev standar på bilar...


Alkoholens vara eller icke vara...

Generellt är jag i mot förbud, men om vi kunde ta bort några befintliga förbud, så kanske... Nä det är aldrig rätt att förbjuda saker, för det gör att medborgaranda bara bli lata och ignoranta. Det är som vanlig att det är för jobbigt att ta hand om problemet. Så vad skall vi göra? jag vi får vända på problemet och sluta "promta" Alkoholen, för överallt när man lyssnar på radio eller se på TV, så har vi den och det verkar som om man inte kan ha roligt utan alkohol. Om man lyssnar på programledare tex... Ta Ian och Ina på Rockklassiker, när det kommer till party så är det bara fyllehistorier. Som idag berättade i korthet Ina att midsommar firandet slutatde i fyllekalas i trakten av "tonårs fest", Ian kunde inte vara sämre än att han berättade om en fylle historia som jag inte kommer att ta upp här. Men den stank genom radion och har man lysnat på denna duo tidigare kan man gissa vad Ian pratade om. Jag är inte så aktiv i de andra radio kanalerna, men jag gissar det är inte bättre där. Så vad skall vi göra åt det? Enkelt, förgå med gott uppförande och skapa förebilder för nästa generation som tar alkoholen på alvar.

För de yngre gör inte som vi lär, utan som vi gör. Tänk på det nästa gång du har fyllnat till och inte kan gå eller prata.


Lata ingnoranta riksdagsledamöter...

Igår när riksstan på kväll tog beslut i FRA avlysnings förslaget, var ca 20 % av riksdagsledamöterna frånvarande. Hur kan man vara frånvarande när man skall rösta om ett sådant viktigt och integritet inskränkande förslag som detta? Det är inte bara den personligaintegriteten som sitter löst utan hela grunden till våran demokrati.

Jag anser att är man riksdagsledamot så har man ett ansvar för medborgarna att vara på platts och se till att det som medborgarna via marioritet har rösta fram också för deras talan. Jag ser detta som ett svek mot medborgarna, skäms på er >=(


jaaaa men neeej, Sverige en sorgens dag...

Denna dagen kommer att bli ihåg kommen för när Sverige åkte ur EM, men det som svensken borde komma ihåg är att idag var den första dagen och första steget med inskränkt personligaintegriteten. Så vad menar jag med det? Jo FRA avlysnings lagen gick igenom igår, det inne bär att alla E-post och telefon trafik som går över Sveriges gräns, får FRA avlyssna. Så hur slår det mot svensken? Ja det flesta är ju så naiva att det tror att de klara sig. Men det som de flesta har missat är att använder du tex hotmail.se, yahoo.se eller Gmail.se, så ligger dessa servrar utan för Sveriges gräns och med det får de titta på allt du skickar. Även om du trodde att du bara skickade inom landet, för att det står ".se" i slutet på e-post adressen innebär inte automatiskt att e-post servern finns i detta landet.

Men till det som folk kommer att komma ihåg är att vi är ute ut Fotbolls EM, tack gudarna för det, det är snart slut på tjatet om Zlatan. Min värd kan få åter gå till normalitet, det är slut på anledning att vara bakis på jobbet (som ursäkt). Även fotbolls folket får leva i den gråa värd jag lever i, det om något är väll rättvisa =)


Svenska landslaget är en solist...

Zlatan jag börjar bli trött på divan Zlatan, jag menar det är det ända man hör om landslaget. Det kan ju inte vara lätt för resten av de 22 medlemmarna i laget, för det ända man pratar om är ??? jo vist Zlatan. Hur faan kunde det gå så illa, när mästerskapet är slut så är han som vilken legosoldat som helst... Det får faan vara slut på Zlatansyndromet!

Till nästa år tycker jag att man skall inför krav på spelarna och detta gäller hockey också. För har man inte spelat hemma på fem år, så platsar man inte i landslaget. För solister har vi ingen plats för i varken sport eller i samhället. För dessa solister som vi kallar hem, bryr sig inte om vårat fosterland utan det är bara stålarna som gäller. De betalar tex inte ens skatt på sina löner i landet, hur skall de kunna representera oss då?. Nä nästa år fram för mer nationalistiska tankar och lyft fram de som vill, kan och är stålta, låt dem representera vårat land.

För det kommer att skörda mera segra än vad detta överskattade lapptäcke med Zlatan som kung och ledar.


Det var en hård helg

På något sätt är det skönt att det är måndag och kanske inte bara för att det är som lägst till nästa måndag. Nä för det började med företags fest i fredags, det innebar fem-kamp på grönan. Mohaha mitt lag krossade motståndarna med vinst i 4 av 5 grenar, ödmjukhet? I detta läget finns det inte ens spår av det. Det blev hyfsat sent, var inte hemma för ens någongång efter två. Efter en seg lördag förmiddag i bingen och en bit in på eftermiddagen var det dags för 30-års kalas, ett mycket trevligt sådant, men jag vet inte om jag håller på att bli gammal eller annars bara i obalans. För det tar väldigt hårt på en med två fester i rad eller så håller jag på att utvekla en stark allergi till alkohol, jag skall nog bli nykterist...


Vad sega de är idag då?

Webhallen brukar vara rappa med beställningar och särskilt om man hinner med beställningen för lunch. Men inte idag, för jag vänta fortfarande på att det skall dimpa ner ett E-post meddelande som säger att grejerna finns att hämta. Får ta en rövare och åka dit än då, det brukar ändå vara så att jag får hämtmeddelandet ändå strax efter jag har lämnat jobbet. Jag hoppas att det nya nätaggregatet tystar server, annars vet jag inte riktig vad jag skall göra...


Ja ha så nu är bloggen uppgraderad...

Det gick inte så bra att logga in första försöket, men tredje funkade. jag tycker att det känns som om denna version inte är så stabil, men det får väll framtiden utvisa. Inte för att jag har så mycket att skriva idag.
Igår var det en seg efter middag pga av att jag gjorde en förändring i HAL´s kunds miljö, vilket var planerad att ta ca max 3 timmar, men tog nästan 6. Så jag kom inte i säng tidigare igår häller... Hoppas att jag får någon ordning på dygns rytmen innan jag sabbar den totalt...

Nä det får räcka för nu. =)

Gated communities...

Ja ha varför skall vi vara så kära i USAs alla dumheter, för nu är den här "Gated communities" vilket innebär att man bygger ett bostads område med inhägnad och vaktbolag som aktivt sköter säkerheten. Så om man skall besöka någon på området måste man först bli kontrollerad och godkänd vid receptionen/grind som finns vid infarten/infarterna. Sedan kommer de att kontakta den du skall besöka för att stämma av om detta är riktig och sedan om du har tur kommer du att bli insläppt.

Nu får Sverige sitt första och med namnet "Victoria Parks" och kommer att ha följande innanför sina staket/murar:

395 bostadsrätter med genomgående märkesdesign.
17 000 kvadratmeter grönområden.
Biograf.
Restaurang.
Bar.
Vinkällare.
Bibliotek.
Spa.
Inom- och utomhuspool.

Jag undra om detta inte strider mot allemansrätten? Vad tycker kungahuset om namnet? Vill man i Sverige att kungahuset skall förknippas med detta och särskilt arvtagerskan till posten? Hur som hälst tycker jag att detta är en hädelse och ett steg i fel riktning och hör inte hämma i ett land som fortfarande har demokrati och allmän tillgång till naturen utan murar. Det är sådant här som våra makthavare skall försvar för samhällsmedborgaren.

Skulle jag ha en släkting/vän mm, som skulle flytta till ett sådant område, skulle jag inte besöka dem på hemma plan, kanske skulle jag kunna gå så långt att säga upp bekanskapen...

Sådan här är så FEL och så långt i från solidaritet och demokrati som man kan komma och det är ju det vi har varit och är kända för utanför vårat land och till och med varit förebilder för andra samhällen. Ytter liggare en anledning till att skämmas som svensk medborgare...


Jänkarna är i gång med sin paranoia igen

Tidigare har man fått fylla i ett frågeformulär när man reser in till USA, detta skall nu skrotas och ersätts med ett nytt digitalt formulär som skall vara ifyllt senast 3 dagar innan ankomst och detta gäller i två år. Sverige är ett av de länder som detta kommer att gälla för vi nyårs skiftet, skriver Financial Times... Detta gäller bara för de länder som har visum frihet och för att vara på den säkra sidan skall du ha ett pass som är utfärdat efter oktober 2006 med biometrisk data.

Jag har nog ingen lust att besöka det där paranoida landet =(


Är tryckfriheten hotat?

Vad säger lagen i korthet: "Tryckfrihetsförordningen ger var och en grundläggande rätt att föra fram sina åsikter och att sprida dem utan förhandscensur." Detta skyddar forum som detta och allt annat också, Sverige fick sin första lag i detta ämnet 1766. Så är tryck och yttrandefriheten hotad? Bra fråga men Aftonbladen som jag normalt inte har så mycket över för, men det deltar i en kampanj som lyder "Den här tidningen är ej godkänd av staten" som Tidningsutgivarna organiserar.

Saxat "Tidningsutgivarna (TU) har uppmärksammat flera genomförda lagändringar de senaste åren, som innebär inskränkningar såväl i tryck- och yttrandefriheten som i öppenheten i samhället."


"Ett exempel är att man vill begränsa meddelarfriheten för poliser. Man vill inte ha läckor från poliser till medier men det innebär att allmänheten riskerar att gå miste om viktig information - det händer saker även inom polisen som allmänheten bör få veta, säger Anna Serner, vd för Tidningsutgivarna."

Det är bra att detta tas upp, för att inskränka Tryckfriheten och yttrandefriheten är inskränka demokratins möjligheter att överleva. För det är det sista som skiljer oss från diktaturer. Men åt andra sida sätt, vi lever i det samhälle vi förtjänar, för om vi inte som samhällsmedborgare försvara våra rättigheter, så kommer inte politikerna göra det åt oss.

Vi skall aldrig ge bort våra rättigheter till politiker pga att de kommer aldrig tillbaka. Hur bra det än låter, kommer det aldrig vara så. För politiker och stadsmen är proffs på att få allt att låta som en bra ide, även om det inte är så, för hur skall de annars få oss att ge bort våra rättigheter.


RSS 2.0