Slut på veckan…

Det är så skönt att det är fredag, det har varit en trött och seg vecka. Inte bara för att Älsklingen är i Berlin utan det har varit lite för mycket minus på sömn kontot redan från början av veckan. Det första jag skall göra när jag kommer hem idag är att tappa upp ett hett bad, med någon olja. Sedan lär det bli en rakning och sedan är det ”Borderline” för hela slanten, det är ett skönt spel i blandning av FPS och rollspel, sedan gör det inte sämre att grafiken med sin ”cell shading” teknologi som ger spelet en skön känsla visuellt. Det som ändå gör att denna fredag ändå inte känns så tung är att det är halvdag och att älsklingen kommer hem i kväll/natt.

Ha en bra helg på er där ute, för det skall jag ha även om det skall sovas igen lite.


Vi lever in en tokig värd! Del 2

Satt på tåget på vägt till jobbet i dag och läste dagens metro när jag kom till artikeln vaccin mot baconsnuva (Svin influensan) och biverkningar. Det man skall komma ihåg är att detta är något som starkt rekommenderas till alla att ta och vissa skulle vilja att det var obligatoriskt. Men det som är intressant är följande:

1 av 10 kommer att uppleva Huvudvärk, Feber, trötthet och Muskelvärk. Men vad fan hände med 1 per 1000?

1-10 av 100 kommer att uppleva Värmekänsla, klåda där man fick sprutan, Ökad svettning och andra influensa symtom och svullna körtlar.

1-10 av 1000 kommer att uppleva Yrsel, Sömlöshet, Diarré, kräkningar, allmänsjukdomskänsla och domningar av fötter och händer.

Hur i det hxxxxe kan man tycka att detta är en bra sak? Sedan står drog upplysare och skriker sig hesa över Cannabis biverkning som är 1 per 10 000 som råkar ut för en psykos. Det jag försöker att meddela är att det är dags att man blir konsekvent i vårat samhälle och slutar att bedriva häxjakt på saker utan grund och börja väga nytta framför onytta. Efter att läst om biverkningarna för Influensa vaccinet så känns det som om debatten om vissa droger är helt förkastlig.

Skall man sedan fort sätta i detta spår kan man ta problemet med tobak angående beroende, för den som inte vet så är Nikotin mer beroende framkallande än Heroin. Men ändå är det fullt lagligt. Sedan är dosen av dödlig dos av nikotin 50-100 mg, vilket inte är mycket och det är fortfarande lagligt.

När skall vi titta på vårat samhälle uti från de som skall leva i det och inte ut ifrån någon folkvald politikers egna agenda eller moraliska inställningar. Jag vet att detta är mycket begärt, men som jag har skrivit tidigare. Allt är inte för alla och så länge vi är individer med olika behov så skall det också finna möjlighet för alla att del ta i samhället och inte bara vissa grupper.


Veckans länk...

Jag brukar inte lägga ut länkar normal, men skall göra ett undantag i dag. För detta är bra information.

http://www.switched.com/2009/10/26/10-ways-to-spot-an-e-mail-scam/


Bacon snuvans spår…

Nog för att folk inte har koll på läget men detta tar nog priset, så jag tänkte avsätta detta inlägg till Myter om Bacon snuvan (BS).

MYT 1: Vaccinet skadar immunförsvaret på sikt.
Hur dumt är detta? Den som kom på detta har inte koll på hur immunsystemet fungerar.

MYT 2: Vaccinet kan orsaka sjukdomar som ALS och MS.
Okey, hur tänkte man nu då? Jag menar det finns en risk att influensa kan ställa till detta, men Vaccinet är så mycket lägre mängd och viruset är avväpnat…

MYT 3: Vaccinet är oprövat och har otaliga biverkningar som vi inte känner till.
Låt mig se, oprövat? Det är väll därför vaksinet är försenat, lite mer logik tack!

MYT 4: Vaccinet kan orsaka cancer.
Vad kan inte orsaka kancer? Jag refererar till Myt 1, vaksinet kan om något se till att om man har haft kancer att det minskar risken för återfall.

MYT 5: Vaccinet kan göra att man blir steril.
Den här var bra, vad jag vet så är det väldig få virus som fixar detta ämnet och inget av dem är luftburet.

MYT 6: Vaccinet gör att man blir kvicksilverförgiftad.
Va! Det finns kvicksilver i Vaccinet? Det hade jag ingen aning om, men att det skulle vara så stor dos att man blev förgiftad? Tydlig motsvara dosen ca en halv veckas frukost.

MYT 7: Vaccinet har ingen verkan.
Så det skulle vara placebo, socker vatten? Nå ja det är väll som vanligt svårt att se hur vidare det funkar eller inte, efter som det är bara en sort (genetiskt) som det är gjort för och det inne bär att du fortfarande kan drabbas av en vanlig influensa.

Nog för att jag kan ha de konstigaste tankar som snurrar i mitt huvud, men detta är ju ren befängt. Vem kommer på sådan här information? Jag trodde att vi var smartare än jänkare, men sorligt måste jag inse att jag håller mitt folk för högt och att jag vill tro för gott om mina medmänniskor.


Mååååndag…

Behöver man egentligen skriva så mycket mera? Troligtvis inte, det är en seeg förmiddag, men det är själv förvållat.  Efter en helg fram och tillbaka till Åland kan ha den inverkan, älskling skulle springa ett Mil lopp igen. Men denna gången viste vi innan att det inte skulle bli av, för känner man sig vissen veckan innan så går det inte bättre på helgen. Det blev inte något lopp häller, men det var trevlig än då.

På vägen dit så vi frukost buffen så delade vi bord med ett part lesbiska veganer, åtminstone var det nog drömmen. Men än så länge nyttjade de både ägg och mjölk produkter. Men det som var det mest fantastiska var deras diskussion om smak. För det hävdade bestämt att de som äter kött har sämre möjlighet att känna smak än vad de som är vegetarianer. Men WTF (Piiip) hur går det till? Ingen aning, jag lever efter uppfattningen att alla sinnen måste tränas för att fungera. Det kanske var brist av andra ämnen som gjorde att de inte kunde tänka klart.

Hur som hälst så var det en bra helg på ön och tack till våra vänner där borta som har tid med oss. Hoppas att denna veckan blir bra, bättre än vad den har börjat gäääsp.


Gud har många namn!

Känns det inte skönt att filosofer om gud så här på en fredag? Hur många gudar finns det om man skall vara ärlig? Bra fråga, men om det fanns en gud eller om jag var gud så skulle jag se till att ha många namn. För om alla hade samma namn på gud, så skulle det inte skapa konflikter och skapades det inte konflikter så tror jag att det blir rätt tråkigt att vara gud. Så med handen på hjärtat så finns det bara en gud ovasätt religion, det är bara att alla religioner har sitt eget namn. Så var kallar jag gud? Jag har aldrig funderat på det och i alla forum kallat honom/henne för Gud och det är inget namn. Så på väg hem i går fick jag ett namn och det är Bob, så hädan efter skall jag kalla gud för Bob. Det är konstigt att inte ens de som var lärjungar till Jesus som skall vara Bobs son, aldrig har nämnt sin far vid namn och med det med Jehovas som namn för gud är det hebreiska namnet. Vilket i sin tur kanske bara är översättning för gud eller gudomlig. För hade gud ett namn hade det varit ned klottrat i hela bibeln, vilket det inte är. Sedan tror jag att Bob lever ett vanligt dödligt liv och vem vet det kanske var Jesus. Vilket skulle vara mer logiskt, för om jag skulle vandra bland mina dödliga skulle jag också göra det under pseudonym.

Det är ju bara att titta på nätet och alla bloggar, det är inte många som bloggar under sitt riktiga namn och de som gör det gör det för att det har med deras arbetes eller hobby utövande. Så hur vidare Bob finns eller inte finns, men ibland kan man bli lite helig. För i morse somnade jag på tvärbanan och vaknade inte för ens vi stod still vid stationen jag skulle av vid. Om det var att jag har en vana och kroppen undermedvetna väckte mig eller om det vara Bob som viskade i mitt öra att jag skulle vakna så att jag slapp vända i Alvik. Ingen som vet, men om det nu var Bob så tack skall du ha för att du inte ville att jag skulle bli ditt fredags nöje.

Ovasätt om Bob finns eller ej, så ha en trevlig helg på er där ute och må Bob frälsa er från ondo och leda er i frihet och lycka.


Vi lever in en tokig värd! Del 1

Fröet till detta fick jag igår när jag pratade med en god vän som sa i en av våra Alkohol diskussioner som så: Det är lustigt att vi ger en tonåring vi nyår en påsen Alkohol och en påse sprängmedel, när vi vet att bägge är direkt livshotande. Men lite så är det i våra land, vi göra saker som vi vet är en dålig ide, men vi skyller det på vårt samhälle och kultur. När vi ändå inne på Alkohol så kan man strakt i frågasätta detta med Alkohol ålder´, efter som det är lagligt att gå på krogen vid 18 års ålder (om du kommer in, finns en viss köns diskriminering) men att köpa på bolaget måste du vara 20år. Tanken med detta funkade säkert på 30talet, men idag borde man nog tänka om detta efter som det är säkrare att köpa Alkohol på systemet för att ha fest hemma än att gå ut på krogen.

Ta detta med vaksinet mot Bacon Snuvan som nu skördar rubriker om att det har biverkningar och vissa fall som är värre än skälva influensan själv. Är folk lika korkade som Homer Simpson? Nä svar inte på det för jag vet att det tyvärr är så. För de som inte fattar vad vaksinet göra och vad det är, så skulle man kunna säga att det är samma virus fast utan försvar, en tandlös version av BS. Sedan har vi den där fina handspriten som har spritts lika fort eller rättar sagt fortare än influensan, som får folk att tro att de klarar sig bättre, men hur smart är det att ha det i skolor och på dagis? I min bok så var väll det mest korkade på länge, det var bar en tidsfråga innan det skulle hända. Fyra åring full på handsprit, visade sig ha 1.9 promille i kroppen, jag bara undra hur tänkte man?

Jag kommer att få anledning att åter komma i ämnet och det är där av del rubriken.


Dagen fundering…

Det kanske inte är så svårt, jag menar som ljus och mörker, glädje och sorg mm… men i helgen efter en diskussion med min älskling så kom jag på följande: Frustration är motsatsen till kreativitet. Efter ha fundera lite på saker och ting, för att se det positiva i det hela så kom jag fram till att frustration är samma energi som kreativitet, det som gör dem till motpoler är det att kreativitet uppstår när det man känner flyter åt samma håll. Det innebär att ordning uppstår och flödet flödar utan hinder. Medens frustration uppstår när man inte kan få ordning på det man känner och flödet täppstilt tills dess något ger vika och det kan ta utryck i förstörelse och destruktivt handlande. Så i stället för att skapa så kommer man välja att förstöra, men dessa två är bara två sidor av samma energi. Frustration kan skapa kreativitet och kreativitet kan skapa frustration.

Inte för att jag har något vetenskapligt stöd för detta så tror jag att människor med stor kreativ energi har också stor frustration inombords och tvärt om. Efter som dessa är två sidor av samma energi och drivkraft så har de också en stort inflytande på vårt mentala tillstånd och om man som kreativ person inte har koll på denna kraft, kan det lätt bli en destruktiv kraft som bara leder till lidande.

För att hjälpa dessa individer tror jag att vi skulle behöva flera filosofer i vårt samhälle och särskilt de som har logik som grund. Det skulle skapa en möjlighet att använda den negativa energin frustrationen och vägleda till ett kreativt tänkande.


Jag undrar…

Jag undrar om Veolia bara sticker ned huvudet i sanden nu när det har blivit brädad av MTB som skall ta över. För i morse var det dags igen med förseningar, det verkar som om när det regnar så är det självklarhet att det inte skall fungera. Om det fortsätter så här kommer det bli en barnlek för MTB att göra bättre. En annan sak som är ganska fascinerande är att när folk ställer sig i en kur, för att slippa regnet. Då ställer sig alla som en mur i öppningen och tro inte att du blir insläpp bara för att du kan tänka dig att stå bakom. Det är inte konstigt att man bli folkilsk.

Nä nu skall jag snart stänga ned och gå hem för dagen, den kanske slutar bättre än vad den började. Synes i morgon…  


Service Level Agreement…

Det vore dags att SL sluter en generell SLA (Service Level Agreement) för oss trafikanter så att vi inte varje höst/vinter får acceptera lama ursäkter för att tågen inte går som det skall. Jag menar var är oddsen att vinter återkommer varje år? Mindre än NOLL och vad är oddsen för att det blir höst och löv på spåren? Samma svar där  NOLL. Men ändå måste vi trafikanter som använder det kollektiva systemet snällt stå att vänta på de försenade tågen. För det som inte alla har uppmärksammat är att vi Stockholmare betalar ett dyrt pris för en funktion som inte håller måttet. Bara så att jag förtydligare detta så är inte priset för månads kortet 690kr, efter som staten skjuter till medel från skatten också. Det inne bär att alla som bor i Stockholms län är med och betalar för kollektivtrafiken oberoende om man använder den eller inte.

Det som är synd är att snart är det 2010 och det fungerar sämre i dag med 2000 tals teknik än vad det gjorde i början med 50tals teknik. Jag kan hålla med att komforten och bekvämligheten är otroligt mycket bättre nu än vad den har varit. Men det rättfärdigar inte det sättet man behandlar resenärerna. Där av tycker jag att man borde arbetat fram en SLA mot resenärerna som ger resenären någon ersättning i form av ut ökad giltighet av biljett/månadskort eller alternativ ett ”Kreditsystem” som ger rabatt när man skall förnya eller köpa biljett/månadskort.

För som det känns nu så kan SL och de som har driftansvaret komma undan så länge man har informerat resenärerna med en ursäkt i någon form. I många fall känns det som rent uppdiktat eller bara vedertagen ursäkt som ”löv på spåren”.

Nä nu är det snart lunch och det är fredag, så jag kanske skall sluta nu innan jag är för upprorisk. Men till er spridda läsare kan jag säga: Ni blir inte va med mig än, ha en trevlig helg där ute och gör inget som jag inte skulle ha gjort!


Det var ett tag sedan…

Som rubriken säger så var det ett tag sedan jag satte min fot i gym, men i går var det dags att ändra på det. Men det var helt okey, med tanke på att har man hjälp av en god PT så blir det roligare. Så vi får ge detta lite mera tid, det tar cirka 3 veckor att skapa en vana, får åter komma efter det hur vidare jag vill fortsätta eller inte. Det kan vara en bra start för förändring och vem vet det kanske blir lättar och stabilare i backen på bräda.

Den som lever får se…


Så jävla trött…

Inte trött i den bemärkelsen att jag inte kommer upp på morgonen, för i morse kändes det helt okey att gå upp. Nä det är alla dessa Ego människor som man skall dras med till och rån jobbet. Som i morse, tåget är försenat, sedan när det kommer vill min älskling fixa sittplatts åt mig. Men vad händer då kommer det en sur gubbe och tycker att hon skall flytta in sig så att han får sitta, tack för att din vilja i singularis skall väga tyngre än vår morgontrivsel. Det blev inte bättre på tvär banan där knuff och trängsel blev värre! Jag trodde inte att det är möjligt men folk är i fan värre i de kommunala färdmedlen än i trafiken, folk kan ju inte ens kontrollera att gå utan att putta, knuffa och soppa till en med väskor.

Fan på er därute och det är dags att rycka upp sig och tänka lite mera på sin omgivning, för du delar den med oss andra oberoende om du vill det eller ej. För om du inte kan hantera det, så har jag ett råd, bli eremit och lämna oss andra i fred innan vi blir lika otrevliga som dig.

JA det verkar som om bloggen får leva en lite stund, annars lär jag väll inte kunna göra ett bra arbete om jag inte får skriva av mig med jämna mellanrum.


Har inte…

Nu har jag inte Bloggat på tre veckor och statistiken är inte så mycket sämre än vanligt. Så jag sitter lite i kvalet och valet att lägga ner bloggen, för det känns inte som den fyller någon funktion. Sedan gör det väll inte lättare för att hele Blogg.se ser mer och mer ut som blondinbella, vilket inte häller är särskilt positivt. Sedan hjälper det inte till att jag känner mig som en uppretad Pitbull på alla med trafikanter i det kollektiva resande. Idag hade T-tröjan med texten: Jag är inte rasist, jag hatar bara alla! Känt som en bra rubrik.

Hoppas att det blir bättre i morgon, annars så lägger nog jag ner detta…


RSS 2.0