Dags att terrorist klassa Israel?

För när ett land går och använder militär mot civila mål så är det inte bara brott mot FN stagar och Genèveavtalet, utan det är en handlig som skulle kunna likställas terrorism. Det är aldrig okey att använda militär i civila åtgärder när det gäller att begränsa eller att upprätthålla ordning. Enligt Genèveavtalet så står det klart och tydligt vad som kan anses som militära mål, så jag tycker att FN skall se till att dra Israel inför rätta, för denna handling måstes ses som ett krigsbrott.

Jag hoppas att våra landsmän är oskadd och välbehandlade, men jag tvivlar starkt, efter som man sanktionerade detta från staten Israel. Det är dags för blockad och bojkott mot Israel, själv så kommer jag att medvetet om jag kan, inte handla produkter som är tillverkade i detta terroristland.

Sist skall nämnas att värden måste erkänna Hamas som styre, för de är demokratiskt valda. Är inte kampen om demokrati mer värt att uppmuntra, än kriget mot terrorism?


Papper!

Jag läste i E24 att priset för en kubikmeter skog har nått det magiska summan av 500 kr, där av funderingen igen över våra pappers tillverkning.  Det vi skall veta är att 85 % av all pappersmassa exporteras och störs kund är Tyskland. Det man skall veta är att allt som växter producerar Cellulosa som är grunden till pappersmassa och i dag använder man Tall för det är mest Cellulosa. Av all skog som avverkas för pappersmassa så kan man i snitt ut vinna ca 35 %. Så för att få fram 1 ton pappersmassa så går det åt ca 4.9 ton skog. Skulle man göra samma sak med Hampa så skulle det gå åt ca 1.4 ton, detta är på grund av att hampa innehåller nästa 70 % Cellulosa. Det som är intressant i detta är att skog tar 60 till 80 att odla för att kunna avverkas, Hampa är en 1 årig växt vid namn Cannabis Sativa. Inte konstigt att Tyskland satsar stort på Hampa odlingar! Vad skall vårt land exportera vår pappersmassa till om den enskilt största kunden håller på att bygga bort sitt beroende?

När det kommer till Papperstillverkning tycker jag att man skall förbjuda användande av skog och det största orsakerna är Effektivitet (Låg cellulosa halt) och dåligt för miljön. För det är sant som alla miljöfolk säger att Skogen är bra för miljön och att den binder CO2. Problemet är att när man har avverkat skogen tar det ca 20år innan den börjar absorbera CO2. Sedan har vi problemet med gammal skog (mer än 80år) för där slutar skogen att absorbera CO2.

Vill man ha en bättre cykel på upptagande av CO2 och en högre effektivitet i pappersmassa tillvekningen så bör vi gå över så fort som möjligt till Hampa. Både för miljön, kvalitén och effektiviteten. För viste ni att Hampa papper är naturligt arkivbestående? Papper av skog måste man blanda ut med 51 % bomull, som i sig är svårt att odla effektivt på ekologisk väg. Hampa är naturligt ekologiskt och har väldigt få skadedjur, vilket innebär att man odlar utan bekämpnings med eller till satt näring.

Vi behöver nytänkande i vår industri och särskilt om vi vill att vårt land skall vara konkurrenskraftigt i framtiden, samt att vi gillar att ligga i framkant för miljön. Detta kanske vore en av de bättre sakerna att göra, samt att detta inte skulle drabba medborgarna negativt. Vilket de flesta andra miljöprojekt gör.


Justitieminister…

Vi bytte bort en galning för att sätta dit en ny… jag har aldrig varit särdeles imponerad av Tomas Bodström, men att Beatrice Ask är ju inte bättre och hennes senaste utspel om att försvåra för journalister att få ut ekonomiskt material. Sådana uttalande trodde jag inte var möjligt, i vilken tidsålder tror hon att vi lever i? Om vi nu skall slippa regeringsskifte vid det kommande valet, för då måste alla i alliansen ta och dra sitt strå till stacken, precis som de gjorde förra valet. Vill inte se några flera dumma uttalanden från någon i Alliansen, ni Sossar har det fritt fram, ni brukar vara duktiga på att sänka er själva…

Ibland hade man hoppas att dessa utbildade proffspolitiker kunde bete sig mera proffsigt, för det är väll det som var meningen till att man skolar sina egna från grunden och upp.


Dr Martens

Det är väldigt skönt att ha stålhetta och särskilt när man använder Stockholms Lokatrafik som transportsätt till och från jobbet, för man slipper att känna när folk kliver, snubblar på mina fötter. Det är inte så att jag har storlek 56 utan en mera normal storlek 45, men det är tydligen stort av att döma alla snubblingar och kliv man får på fötterna. Senast i dag såga jag den nya taktiken för de äldre och det är att man ställer sig nästa i vägen för utpasserande (Inget nytt där) och sedan tar man fart och siktar på den sista personen som går ut och gör en lätt tackling för att sedan armbåga sig förbi den som är på väg att kliva in för att först kunna få välja sittplatts. Det man skall veta är att det sällan är platsbrist på stationen där jag märker detta mest Årstaberg… Det finns två typer som jag avskyr på Lokaltrafiken och det är yngre som inte har någon hyfs och sedan de äldre 50+ som gör som de yngre, fast mer beräknande och elakt.

Det finns tre saker jag avskyr med Lokaltrafiken och det är: 1 trivseln/miljön, 2 tidspassningen och 3 informationen…


Veckans uppdatering av SL

Jisses SL behöver verkligen inte Snö, IS, Kyla eller löv på spåren för att riktigt Fxxka upp ens liv. Hade jag varit börsanalytiker så hade jag sänkt aktien som en sjunkbomb.

Veckan som har gått 64 min, totalt 11 timmar 27 min


Veckans uppdatering av SL

Men det gick inte tre veckor i rad även om det drabbade mig bara med 5 minuter. Det kanske är dags att göra sommar uppehåll för denna statistiken. Den som lever får se…

Veckan som har gått 5 min, totalt 10 timmar 18 min


50 Miljarder…

Det är prislappen för Alkohol i Sverige, det motsvara nästan 1 % av BNP. Det är mer än vad missbrukarvården kostar för narkotika per år, det är lite skrämmande att siffran var så hög (inte ens jag trodde det). Det kanske är dags för våra Politiker att ta tag i fråga och också ta ägandet av frågan så att det kanske blir något seriöst av det. Men det är väll missriktat hopp, men nu när det finns statistiskt fastställt belopp så kanske det kan bli möjligt till flera alternativ för rekreation.

Detta kan vara värt att tänka på nu när vi ger oss in i lång helg för många och med det en ökad konsumtion av Alkohol…

Länk till SVD: 50 Miljarder kostar supen...


Vem vinner på narkotikaförbudet?

Det är en riktigt bra fråga som borde debatteras offentligt och med en viss skeptisk. För detta är inte en självklar sak som automatiskt innebär att vi får ett brätte samhälle genom att förbjuda och klassificera vissa substanser som narkotika. För det man skall ha klart för sig är att alla mekanismen narkotikabekämpning är en stor inkomstkälla för många inblandade. Det finns i dag mycket forskning som visar att detta inte fungerar och att det inte leder till ett tryggare samhälle. Om man vill generalisera så är det bästa exemplet på att ”Förbud” inte hjälper och att det föder kriminalitet. USA historia 1920-1933 som det rådde förbud på alkohol på alla fronter och en av dem som blev mest känd var Al Capone. Detta är ett av de bästa sociala experiment man har gjort på stor skal, utan att lära sig ett ända dugg av. Detta kan vi rak översätta till narkotikaförbudet, det skapar lika mycket om inte mera mänskligtlidande, jag kanske inte vill att man legalisera allt och låta marknaden själv reglera marknaden. Man måste börja äga problemet och lyfta debatten, för detta kommer bara bli värre och jag har svårt att se att det går att få bort utan att begränsa demokratin och den personliga Integriteten.

Så vilka är vinnare och förlorare? Det mest självklara det som handlar med narkotika, kriminella organisationer. Det för stor nog vi alla, men finns det andra grupper som tjänar på detta? Politiker, Polis, Tull och alla som arbetar med att bekämpa narkotika. För de får väljarstöd och finansiering som upp går till mångmiljard belopp. Vilka är förlorarna? Jo vi alla andra som får betala detta, så enkelt är det. Till detta kan man lägga till att vår Narkotikapolitik och information ser i mycket ut som den såg ut på 70 talet och det finns många avhandlingar och undersökningar som visar på att detta inte fungera och i många fall vilseleder.

Jag vet inte vad vi är rädda för, men om det är för våra barn och ungdomar vi gör detta så har vi kastat våra resurser i skön. För vi kommer aldrig vinna kriget genom förbud, för en langar bryr sig inte om ålder så länge de kan betala. En langare har inte häller någon samhälls moral eller individ ansvar, det ända intresset han/hon har är att gör pengar på en produkt som efterfrågas som ger bra avkastning och så länge det är förbjudet kommer avkastningen/förtjänsten vara hög.

Så vad har vi att tjäna på detta? Det är rätt mycket även om man bort ser från skatte inkomsterna och arbetstillfällena. Kontroll till vem man får sälja till, det inne bär att barn och ungdomar blir fredade i denna marknad och utesluten. Vi får korrekt statistik över användandet, blir lättare att hjälpa dem som har problem (efter som det går att prata om och anmälningsplikten till polis försvinner). Vi får flera plattes till de som behöver platts på våra överfulla fängelser, Polisen får mera medel och resurser över för det som viktigt i vårt samhälle som t.ex. misshandel i hemmet, misshandel och övergrepp mot barn, kvinnomisshandel mm…

Jag tror inte att man kan legalisera eller tolerera all narkotika, för det finns så mycket där ute som är så Destruktivt och farligt att det inte går att hantera. Men mycket av dessa substanser kommer att tappa marknad när andra mindre farliga alternativ finns. Man får helt enkelt göra en vägning ut ifrån kriterier. Men det finns i dag många Narkotika klassade ämnen som är betydligt harlösare än vad Alkohol, Tobak, Kaffe/Tee och hudvärkstabletter (Som dödar flera än Heroin gör). Till detta kommer en rad läkemedel som du visligen behöver recept och ordination från läkare att bruka, men fortfarande mer farligt än många narkotikaklassade ämnen.

Jag brukar säga: allt är inte för alla och det måste man respektera. Men att bara erbjuda Alkohol och tobak till sina medborgare är bara ansvarslöst...


Veckans uppdatering av SL

Det var som tusan, första nollan, jag trodde detta inte var möjligt. Man kan ju hoppas att detta håller i sig och det inte var bara ren tur att det inte hände saker när jag skulle åka…

Veckan som har gått 0 min, totalt 10 timmar 18 min


Så var det fredag igen...

Ytter liggaren en arbetsvecka snart avklarad, det känns lite som om veckrna börja accelerera igen. Som vanligt skall det bli skönt med helg, det är bara synd att vädrets makter inte vill samma sak. Så vad häder i helgen, inte mycket planerat och troligtvis går det enligt plan ”B”. Det som är där imot mycket roligt är att Bror och famil skall komm över, det var ett tag sedan det hände. Så det skall bli riktigt kul.

Nänu skall jag förberda mig in för fredagens sista kraft ansträngning, så med andra or ha en trevlig helg där ute! För det skall jag ha och i mitt huvud hör jag min gammel morfar som säger: det finns inga dåliga väder, utan bara dåliga kläder...


Inbördeskrig, lånetak och A-kassa

Det känns som om Grekland har en svår tid framför sig och min magkänsla är att det finns en överhängande risk för inbördeskrig om inte den Grekiska regeringen lyckas få kontroll på sitt folk. Sedan till er som tror att vi inte får ta del av detta bara för att vi inte gick med i Euron, kan jag bara säga: känn er blåsta. För med vårat EU och EMU medlemskap så får vi snällt vara med och betala, för detta har inget med Eurons vara eller icke vara som valuta för Sverige. Sedan till er som fortfarande är skeptiska till Euron, så är den fortfarande mer värd nu än när vi skulle ha gått med. Det inne bär att vi fortfarande är torsk på valutan…

Finans inspektionen har nu lagt sitt förslag på reglering av bolånemarknaden och som vanligt skyddar man det enskilda kapitalet i stället för att ta sitt solidariska ansvar för samhälls ekonomi. För detta innebär att unga och låginkomsttagare får det svårare till att inte ha möjlighet att köpa ett eget boende. Detta i förlängningen skapar ytterligare en ekonomisk klyfta i samhället. Det är sådana här saker vi inte har varken tid eller råd med att hålla på med. Om man hade haft visionen att skydda den svenska hushålls ekonomin som Matts Odell sa, så hade man infört tvång på amortering. För det är ett bättre verktyg och genererar en bättre balans. För tittar man i dag så är det skrämmande hög grad hushåll som bara betalar ränta och det är betydligt farligare än över låning…

Läste en intressant artikel på E24 om den Svenska A-kassan som har de sämsta villkoren inom OECD för folk som blir arbetslösa. Vi har på 8 år gått från en 5e plats till en 21a plats. Enligt TCO som har gjort den här undersökningen så går vi mot en Amerikansk modell, no suprize here… där våra medborgare allt mera måste förlita sig på privata försäkringar. Taket på 18 700 kr/månaden är det lägsta inom OECD och Sverige är det ända landet som har dispens för att inte kontinuerligt höja taket. Detta är med stor sannolikhet ett arv av vår långa tid med Socialdemokratisk regering med starka influenser från Vänstern.

Jisses detta blev tungt för att vara en torsdag, men å andra sidan så är torsdagar tunga efter som det är i slutet av arbetsveckan och det positiva drivet börjar ta slut. Jag tycker det är dags att införa 4 dagars vecka och till er som ar skeptiska till detta, kan jag kompromissa att köra 9 timmars dagar för att komma till en 4 dagars vecka…


Tillbaka till värkligheten!

Det har varit en skön helg på andra sidan Östersjön, närmare bestämt i Helsingfors. Det första man slår sig är att Valborg i Helsingfors är inte samma som i Stockholm, för i Helsingfors så äger studenterna staden och det är karneval känsla. Är man student och vill ha en stad i med hög party faktor så tror jag att en tripp över Östersjön är ett hett tips, se om vi gör samma sak nästa år.

Sedan blev det inte sämre för att vi bodde på Hotel GLO, som är högt rekommenderbart. Det är nog det bästa hotellet hittills i min bok. Sedan på vägen hem fick vi VIP guidning ombord på Gabriella hjärta, det är mäktigt att se och det är något speciellt med stora motorer. Hon har fyra V12 motorer på 9500Hk vardera, två per propeller axel. Sedan har hon fyra lite mindre motorer som står för EL försörjningen.

Men nu tillbaka till verkligheten så kan jag bara konstatera att det var mycket efter satt, konstigt hur det kan vara när man är lite ledig. Det var ju inte så lång tid bara 12 arbetstimmar, vad händer om man skulle var borta en vecka? Vill inte veta, det är lite skönt att det inte är mitt ansvar…


Veckans uppdatering av SL

Jag undrar vad SL har för ursäkter nu när det varken är kalt eller snö och is men ändå kan de inte gå i tid. Det kan inte vara lätt för MTR att ta över detta kaoset och vända det till något positivt, undrar om de verkligen vet vad de har gjort? Troligtvis inte för då hade de inte budat på att ta över driften…

Veckan som har gått 28 min, totalt 9 timmar 50 min


RSS 2.0