Bättre väcka för SL

Även om veckan som gick var bättre än den som var för den, så tycker jag att SL och deras policy om förseningar suger.  För ta t.ex. som i dag man kommer till station och den redan säger 2 minuter försenad, men det uppdateras inte och den kommer 4 minuter försenad. Vilken inte ändras mycket när man kommer till Årstaberg, där den säger att den är 3 minuter försenad men i skälva verket är den 5 minuter sen. Hur svårt är det att ha korrekt tid? Hur svårt är det att gå enligt tabell? Den här veckan som räknar från och med i dag har bara hittills kostat mig 9 minuter, men det är nästa veckas statistik.

Veckan som har gått 19 min, totalt 1 timme 59 min 


Video (Spel) våldet

Video våldet får avsluta denna vecka, då tänkte jag inte främst på Video som i film utan VideoGame som i TV-spel. För när man var yngre så var det sådant liv över att det var så lätt att få tag i filmer med mycket och grovt våld i och det påverkade inte den generationen särskilt mycket. Så nu när den generationen har blivit föräldrar så är vi där igen men inte om Video våld utan TV-spels våld. Som jag skrivit tidigare så är det okey att vara så kalla ”Dålig förälder” när det kommer till TV-spel. Med den lär domen vi har från video våldet så verkar det som om föräldrarna jämställer film med TV-spel och det är här jag tror att vi har den lågiska missen. För när det kommer till det grövre våldet vi ser av allt yngre personer, kan nog kopplas tillbaka till TV-spel. För det finns en stor skillnad mellan spel och film våld. För spel är du aktivt medverkande och engagerad i det som händer, medens film då är du passagerare och har ingen aktiv roll i våldet och kan inte kopplas fysiks till känsla och ruset med att besegra sin motståndare.

Jag har inge vetenskapliga fakta att back upp detta, men jag tror att spel avsända för vuxna kan skada unga och barn efter som de inte har fått alla verktyg för att hantera situationerna. Det jag förespråka är inte förbud för våldsamma spel utan att det kanske är dags för lagstiftning som likställer köp av spel till yngre än vad ålders märkning avser, att vara samma sak som langning av sprit och narkotika till yngre.

För jag som är vuxen (enligt samehälls definition) skall alltid har rätt att köpa mina våldsamma spel, men minderåriga skall det även här vara noll tolerans och inte upp till föräldrarnas godkännande! För föräldrar har inte en susning om vad de köper till sina barn. Ingen förälder i skulle köpa ett dödligt vapen och sedan ge till sin son/dotter!

Ha en trevlig helg på er där ute och gör inget som jag inte skulle ha gjort.


Tårta är gott…

Nu så här efter lite socker rus, så känns den här efter middag snart avklarad. För den som är helt ovetande så är det dags i helgen att göra en ”inc Ålder$” för den som inte fixade detta så betyder det att det har gått ytterliggare ett år sedan förra födelsedagen. För den som har ålder noja så kan jag bara upprepa min filosofi i ämnet, Ålder är bara en ett nummer!

Så till er som inte fick tårta i dag, ni har kanske skansen att få tårta i helgen. =)


Dag två…

Det är dag nummer två som älskling är på rymmen (Kurs på annan ort) och jag skall hålla ut till sent fredag. Suck, men i går gick det bra efter som jag hade kaffebesök och fick provköra nya bilen, man åker som en kung i Mercedes, det går inte att förneka. Idag är det träning och veckohandla som står på schemat och kanske lyckas laga någon matlåda, så jag lär vara upptagen till det är natt. Torsdag skall jag träffa polaren björnen för en fika, så sedan är det bara fredag kvar. Den här veckan kommer att gå fortare än vad jag vill, som vanligt, men den här veckan är jag nog lite tacksam över det också.

Hoppas att allt är bra på kursen, du är saknad hemma.


Jobbschema, humbug!

Läste i en artikel här på morgonen om Jobbschema för arbetssökande, men vad f**n hur svårt är det att disciplinera sig för att söka jobb? Tydligen klara inte ens vuxna människor att söka jobb på egen hand utan att någon har talat om för personen hur den skall göra. In artikeln står det om en Anna 43 som med hjälp av jobbschemat fick jobb på sex veckor, fnys! Inte konstigt att den yngre generationen har problem i detta ämne när det äldre inte har en aning om hur det fungerar och kan tänka självständigt.

Jag vet att det tar tid och inspiration för att lyckas hitta ett jobb när man är arbetslös, räknar jag ihop alla anställningar jag har haft sedan 1992 tills nu så tror jag inte att jag kommer upp i ett år i snitt per arbetsgivare. Jag vet det är sorligt, men vad skall man göra när pusselbiten man har inte passar hos arbetsgivaren? Jag vill nog inte säga att jag är expert på att söka jobb, men jag har inte häller tvingats att utvidga mitt sök område eller flytta. Det jag där i mot vet är hur man smörjer Arbetsförmedlingen så att man blir lämnad ifred och kan lägga all energi på att söka jobb istället för att tjafsa med Arbetsförmedlingen.

Kontentan av detta är nog det som jag alltid har misstängt och det är att det ända som skiljer barn från vuxna är åldern och den som säger något annat kan bara inte se klarsynt.


Uppdatering av SL

Den veckan som har gått var inte så bra för SL, med hela 32 minuter spillt av mitt liv. Denna vecka började inte bra, får se om den blir värre än vad den förra var. Sedan vet jag inte om jag skall lägga till månad också i statistiken, får se vid månads skiftet.

Veckan som har gått 32 min, totalt 1 timme 27 min


Vi lever in en tokig värd! Del 3

Så här på en fredag är det dags att tömma sina tankar i text form, för folk är som valigt galna och det är ingen nyhet. Men när jag stod och brände smörgåsar till frukost kaffet, så fick jag en tanke hur vi hanterar vår moral runt olika saker. Ta till exempel hur vi hanterar Tobak, Alkohol och droger, för där är vårt folk inklusive stora delar av värden skenheliga som få. Vi har inget problem att Tobak skall vara lagliglikt för att vi har så lång historia med det och vi vet att Nikotin är mer beroende framkallande än Heroin. Sedan har vi Alkohol som vi vet står för merparten av Kvinnomissandel, barnmisshandel, våldsbrott och trafikolyckor, ändå tycker vi att det är inga problem att ha okontrollerat nästa överallt. Sedan när det kommer till de andra drogerna sticker vi huvudet i sanden som vi beskyller strutsen för att göra (undra vart den myten kommer ifrån), vi är så rädda för de andra drogerna att vi lagstiftar så hårt om dem så att det knapp går att forska runt dem. Men ändå behöver vårt folk alternativ till de lagliga drogerna efter som vissa drogklassade och oklassificerade ämnen bara ökar i användning. Det som jag alltid brukar säga är att allt är inte för alla och som vuxen tycker jag att man skall kunna få bestämma lite mera om vad som är bra för en själv.

Jag vet att Alkohol inte är en bra sak för mig, i små mängder helt okey i lite större mängder måste jag jobba hårt med mig själv för att det skall fungera, men det är ändå lagligt och okey att ha som ursäkt om man skulle göra borts sig. Citat Just D ”Jag var väll full och dum igen!”. Det är skam att vi inte har kommit längre och insett att det måste finnas flera alternativ än Alkohol och Tobak, för jag personligen tror att skulle vi tolerera t.ex. Cannabis som är en av de vanligast utbreda alternativen idag. Som det finn så många avhandlingar av sedan 50 talet som beskriver både nytta och verkan av drogen och det som är viktigt att den är mindre skadlig för både användare och samhälle än det som finns lagligt. Men det bortser man ifrån och drogmotståndarna håller sig fast vi de gamla osanningarna som i modern tid har bevisats gång på gång inte är fakta utan åsikter och dåliga teorier.

Jag skall som vanligt sprida mitt manifest när det kommer till droger och det är att det skall vara noll tolerans för Alkohol, Tobak och droger. Men det är här man använder ungdomarna som slagträ för att förbjuda det bättre sakerna för oss vuxna och paradoxalt är det här man skapar den största möjligheten att distribuera detta till vår yngre generation. Samt att man tappar kontrollen och möjligheten att reglera hur bland annat droger finns att tillgå för de yngre.

Här finns det föräldrar ansvar som håller på att vitra sönder totalt pga. ointresse från föräldrarna och det är mitt andra stora intresse och det är TV och Data spel. För här orkar inte våra hårt arbetande och stressade föräldrar inte att sätta sig in eller orkar inte bry sig för att man inte inser den framtida skadan eller inte ser problemet. För det är fortfarande helt okey att som förälder att köpa spel till sina unga tonårsbarn som t.ex. GTA IV (Grand theft auto 4), för er som inte vet vad detta våldsamma spelet går ut på skall jag nämna lite av de grundstenar som spelet bygger på. 

  • Du skall bygga upp ett kriminellt imperium
  • Du skall mörda och misshandla motståndare och civila, desto fegare och grövre desto bättre
  • Du skall handla med prostituerade som om det vore boskap
  • Råna butiker och andra människor
  • Fly från Polisen och skjuta så många poliser som möjligt och förstöra eller stjäla deras fordon.

Detta är bara några få av det delar som spelet går ut på, är detta en bra och sund skola och förebild för våra 12 åringar? Det finns flera mindre våldsamma spel som den yngre generationen spelar varje dag och kvalitén på dessa spel blir bara bättre och bättre och närmare värkligheten för varje år som går.

Detta tycker man är helt okey, men om jag vill ta en joint en kväll så är det inte okey. Jag kan förstå de som vill skydda nästa generation och skapa bättre medborgare, men lägg ner tiden och medlen på rätt ställe och sluta jag oss vuxna som är produktiva medborgare som betalar skatt. För vi är inte sämre människor och vi bryr oss lika mycket om vår omgivning och nästa generation.

Ha en skön fredag på er där ute och tack för att ni läser min blogg sporadiskt, för makten är er och utnyttja det för att förändra den till det bättre.


Intressant ide på lopplåda

Jag läste om denna i början av veckan men glömde bort den, men hur som hälst tycker jag det är en intressant ide och man kan nog utveckla den till kompakt alternativ till bostad. Inte primär bostad men som extra bostad man kan ha i andra städer eller länder, jag skulle klart kunna tänka mig en i någon stad som jag gillar att besöka lite oftare än vad man gör pga. av att man måste ha hotell.  Det känns lite som Luc Besson film från 1997 The Fifth Element. Är det någon annan som håller med?

Läs mera på http://www.expressen.se/levabo/1.1784164/ga-och-lagg-dig-i-en-sovlada


Personlig Wellness Coach...

Jag såg en sådan i dag på väg till jobbet, utseende som en korsning av Kid Rock och präst. Gick in på google och sökte, det visade att de har en egen sida och på svenska. Det visar sig att de sysslar med coachning både inom träning och hälsa. Orkade inte titta djupare, men det känns lite ”Fishy”, det är väll ett nytt sätt att känna pengar på dumma privatpersoner. Det känns inte särskilt seriösa och med den stora skylten som satt på rockuppslaget, var det helt klart reklam. Om det någon som har en åsikt om detta eller annan info var vänlig och peta ner en rad.

Sedan något som fick mig att tänka i morse var att ytterliggare en gång stod det några äldre damer och delade ut informationsblad till oss som var på väg till pendeltåget. Jag tackade i dag också nej och tyckte samtidigt att det kanske skulle tänka på regnskogen också. För det är något jag skulle vilja se att de som står och dela ur information i pappersform tar sitt lilla ansvar för miljön. För detta var svartvitt tryck på vitt bländande vitt papper, inget åter vunnet eller alternativ papper. Sedan kommer det mesta ändå hamna i papperskorgar som bäst eller som ny ytbeläggning för våra gångvägar.

I går gick det över förväntan av försäljningen av Popcorn Hour, det är skönt med köpare som värderar vad de köper och inte prutar, även om jag hade varit vänligt inställd till 10 %.


Seg, seg och seg dag!

Den här dagen har varit ovanligt seg, även om jag är själv i dag så händer det inte mycket (normalt två). Det är nästan som om man sitter i stormens öga utan att ha tagit sig dit.  Men det är inte mera än en timme tio minuter till game over för i dag. Hoppas att försäljningen av min Popcorn Hour går bra och personen inte försöker pruta för mycket, men som jag sa 10 % kan alla ge och det har jag inget problem häller med. Men jag kommer inte att dra det, mitt mål är 100 % så den som lever får se. Dock känns det lite vemodigt som det alltid gör när man skall sälja saker, det hinner alltid bli en del av en.

Livet skulle bli så mycket lättare om man inte band sig känslomässigt till saker, men detta kommer att gå lättare efter som jag aldrig var nöj med den. Hoppas nästa ägare hittar och upplever det som jag aldrig kände.


Obama snackar skit…

Jag satt och zappade mellan kanalerna (De få vi har) och fastnade framför nyheterna på någon kanal där Obama höll ett tal till studenter i Kina. Han sa bland annat att USA försöker inte påverkar ett lands statsskick, talade öppet och passionerat om den fria informationen och yttrandefrihet. Men det som to priset var när Obama pratade om att fritt Internet är bra för länders utvecklig, då var det nog. För jag har haft stor respekt och till tro på USAs första färgade president, men det är väll bara att inse att han är lika mycket marionett som sina föregångare. Även om han har lyckats att få igång hjulet för allmän sjukvård i staterna.

För det man skall känna till om USA är att det har väldigt begränsad yttrandefrihet jämför med många Europeiska länder och särskilt jämfört med oss i Sverige. Sedan filtrerar och censurerar USA mera av Internet än vad Kina gör (Bättre utrustning och bättre finnanser) och till sist räcker det att säga Irak, för vad var det som USA gjorde där? Jo störtade deras ledare och skrev om stadsskicket.

Min fru sa en sak som är viktigare nu än tidigare: Det är handlingar som räknas och inte det man säger.


Korta verk och säkert…

Jag fick en ide i går kväll när jag hade tvättstugan, om att lägga ut alla min kort noveller publikt. Men detta att publicera verk publikt har jag ingen erfarenhet av och samtidigt vill man säkerställa att materialet inte förverkas, förstörs eller används utan mitt tillstånd. För jag vill ge ut det gratis, men fortfarande förbehålla mig rättigheterna till verken. Om någon har en bra ide så dumpa en kommentar, jag väntar med spänning. För det finns rätt mycket och det är synd att bara låta verken ligga och glömmas bort i cyberrymden.

Om man få lite uppskattning av de verk man hittills har gjort så kanske man skulle hitta inspirationen att få boken färdig och även inspiration till mera texter.…


Ny vecka och…

Nya möjligheter, det känns som en bra fras, men jag vet inte om det går att leva upp till det. Denna vecka blir nog mera spännande än vad jag vill att den skall vara, men tiden får utvisa. Men en sak känns inte bra att min älskling har det surt på jobbet och att chefskapet är långt från ärliga och stödjande. Era fega j***ar ge er på någon i er egen storlek, för det jag inte förstår är att varför stat och kommun alltid skall vara mer personligt jävliga än den privata sektorn! Kommer det inte något bra ut detta innan månadens slut… Så tror jag att vi kan läsa resten av följetongen i vår kvällspress. Inte för att jag har så mycket förtroende för dem, men de har en förödande effekt när de får nys om någon smaskigt om Stat, kommun och universitet. För skall vi lida för att två individer har inte har sina huvuden fastskruvat på rätt sätt, så kan resten av den organisationen byta adress till skärselden.

Må de in se att jorden är platt och gå till värdens ände och kasta sig där ut, så kommer de att bespara många individer från ett tråkigt slut på detta år. För det finns inge reson och sund logik i det de just nu gör.


Uppdatering av SL

Det var en bra vecka som gick för SL, 15 minuter av mitt liv har de spillt utan anledning. Så statistiken lyder son följer:

Veckan som har gått 15 min, totalt 40 min


Dominoeffekt?

Det är synd att man är så beroende av att SL går i tid och särskilt nu när man saknar värmen som mest. För i går gjorde jag tavlan att hinna med 06 tåget, med den följden att man missa tvärbanan rejält och den vinsten på 4 minuter raderas helt. Sedan imorse tog jag rätt tåg som går tio över, men då är det två minuter sent, vilket resulterar i att jag fick vänta 6 minuter på nästa tvärbara. Det är inte skönt att så och frysa på morgonen bara för att SL inte kan hålla tiderna. Jag är i allmänhet trött på SL och deras sätt att sköta sig, för skulle jag sköta mitt jobb på det sättet de levererar kommunaltrafik skulle jag aldrig kunna få ett jobb.

Det är alldeles förtidigt att skylla på MTB som har tagit över, men jag undrar om det i verkligheten kan vända på skuta utan att sparka merparten av sin personal. Men framtiden får utvisa och jag kommer att försöka att ge dem ett år innan jag skall börja sparka på dem också.  


Nya möjligheter

Måndagen har kommit igen och som vanligt har jag inget att säga till om. Men jag har infört en ny kategori vid namn ”SL Tids Tjuv” och där skall jag föra lite Stateslik över hur SL stjäl tid från mitt liv. Jag har nämligen en känsla av att SL stjäl tid av mitt liv och i större omfattning än vad jag tror. Så förra veckan slutade bara i 25 minuter, men jag tror att det kommer att drastiskt att öka.

Veckan som har gått 25 min, totalt 25 min


Opps vad trött man kan vara!

Jag märkte inte i morse att jag hade försovit mig cirka en timme, för ens jag kom till tvärbanan och tyckte att klocka visade konstigt. Efter att konsultera mobilens klocka (SL klocka kan man ju inte lita på) och kommit på att SL klocka och den var överens, gick ljuset upp att jag var en timme sen. Snack om jag är lättlurad när det kommer till tid, efter som det ser ut så kollar jag bara minuter och tar förgivet att jag är på rätt timme, åtminstone på morgonen.

Sedan tror jag att min älskling inte var så mycket piggare än vad jag var när jag hade fått för mig att hon hade hunnit med 7:06 tåget, bara för att jag behövde vända på gården för att hämta SL kortet som jag glömde. Sedan undra jag vart denna veckan tog vägen, hur kan det redan vara torsdag efter lunch? Var finns bromsspaken på tiden? Jag vill hitta den.


Kära resenär…

Idag åkte jag med ett tåg som gick en kvart snarare än vad jag brukar och som vanligt får man en tankeställare varför man inte åker senare. För skulle det inte vara trevligare och effektivare om fler brydde sig om sin omgivning när man reser kollektivt? Ta exempel när man skall stiga av t.ex. Pendeltåget, om man inte använder armbågar, väskor eller min favorit som blir vanligare hos kvinnor, hockeytacklingen. Eller som idag när man stiger av och det är trångt fram till rulltrappan, nä då skall man buffa och tränga sig fram längs väggen för att senare tackla sig in för att komma ner för rulltrappan. Hade två sådana kvinnor som trängde och tacklade sig in i morse och skulle man yttra sig bara för att man blir lite irriterad, vad får man som svar? ”Det skall du skita i!” Men vad fxxn, hur tänker man då? Sedan till er som är överviktiga: Nej, jag tänker inte flytta mig för att jag senare måste försöka ta mig för bi dig vid nästa hållplatts när du inte vill flytta på dig så att det skulle gå smidigare och Nej det hjälper inte att huffa och stöna om det häller!

Lite mera smidighet och vänlighet där ute skulle göra mycket för att dagen skulle bli bättre, jag älskar inte häller att gå upp tidigt och ta mig till jobbet. Men det blir inte lättare för att man inte bryr sig om sin medtrafikant.  Jag kan erkänna att jag inte är den smidigaste men jag för söker att bättra mig och jag försöker ha ett artigt bemötande till de jag reser med. Ja jag saknar att åka bil till jobbet för att slipa dessa situationer, men jag saknar inte köerna jag satt.

Men det är klart, jag hade valet vem jag hade i sätet bredvid mig och det saknar jag och det borde ni andra tänka på när ni träffar mig. För precis som i Transportstyrelsen reklam film ”Skulle du vilja träffa dig själv i trafiken?”, skulle jag vilja ha det samma fast i kollektiva färdmedlen. Jag kan ställa mig rakt upp och säga att jag kan träffa mig vilken dag som hälst oberoende färdsätt. Hur många kan skriva under på det ärligt?


Staten och kapitalet…

Det vad gruppen Blå Tåget som spelade in den som original och som sedan Ebba Grön gjorde den på nytt och paradoxsalt blev en av de mest kända låtarna för dem. Så var vill jag komma med denna börja, jo att bägge grupperna var nog väldigt naiva när de trodde att det var det som var problemet i den kommande marknadsekonomin. Det kanske inte var så tydligt på den tiden vilka som styrde kapitalet, i detta fall är staten lika lurade och oskyldiga som resten av medborgarna. För när allt kommer om kring är det främst aktiehandeln och banker som har det yttersta ansvaret och aktiehandeln är nog den typ av handel som borde kallas ”Omoralisk” eller ”oetisk” för de som handlar aktier på den öppna marknaden gör inte så för att det tror på företagen och har inget intresse förutom att de skall kunna känna mer pengar än de pengar de köpte aktierna för. Bankerna är lika stora kålsupare i detta efter som de placerar pengar åt småsparare i olika fonder och aktieportföljer, med den följden att småspararna förlora pengar efter som de litar på bankens fina ord om gröna ängar och stora vinster. Skulle börsen och banker ta sitt ansvar i detta så skulle ekonomiska depressioner ske mycket mer sällan till att bli väldigt ovanligt.

Tittar vi sedan på den i stundande avtals förhandlingar där man från arbetstagarsidan (Facket) har begärt ett lågt krav på löneutveckling, där arbetsgivarparten tycker att ett noll avtal borde vara tillräckligt. Med det sagt känns det som om arbetsgivare parten hellre vill alliera sig och premiera den del som inte bryr sig om företaget, med andra ord aktieinnehavarna. För det är tydligen roligare att betala ut till aktieinnehavarna i stället för att premiera dem som ser till att bolaget gör dessa vinster, det vill säga arbetstagarna.

För hur tänker man? Eller är det bara jag som inte har fattat att jag är en myra en träl lika med en slav som skall vara glad att jag har ett arbete och kan betala uppehället? Men det fungera inte för mig, så jag måste fortsätta att söka efter möjligheten att sluta jobba för pengar…


Ny vecka, nya möjligheter...

Det där lät ju bra, jag känner mig inte så entasuastisk. Mer ärligt så känner jag mig ganska nere, slut och uttråkad. Konstaterade att det känns som om 80 % av livet går åt att sova, jobba eller andra tråkigheter. Det bästa med att vara konsult (IT luder) är att man inte behöver visa vad man känner utan man häktar på sin fasad och intalar sig själv att min karaktär är en positiv människa. För man kommer aldrig vara en av personalen där man är och den gruppen människor kommer aldrig att titulera en som kollega.

Det som är det värsta i det hela är att jag inte vet vad jag skall göra åt det och särskilt inte arbetssituationen. Vad jag vet så har jag grubblat på den punkten sedan jag slutade lumpen, och så där alldeles förmåga år senare så är jag definitivt inte klokare. Det ända jag vet är att jag vill sluta jobba för pengar, men så länge det inte finns någon annat som finansierar mitt liv så måste jag jobba. Jag vet att detta är en ond cirkel, men jag har ingen ide hur jag skall bryta den och det känns som om varje varv går fortare och fortare…

Jag får försöka att stå ut den tid det är kvar idag och hoppas att morgondagen blir bättre, för sämre kan det ju bli, men inte ens jag har sådan otur…


RSS 2.0