Måndag den vita...

Det började förstås i går, men det kändes inte mera inspirerande att vakna till att allt var vitt! Men för att jämföra med förra veckan så känns denna lite mera human. Men det är klart att tre dagars vecka är rätt soft, även om jag nog inte har råd med dessa två dagar. Suck hur svårt är det med semesterdagar? Tydligen, för det stämmer fortfarande inte efter revisionen de gjorde här i början av året. Jag tror att min ide om kollektiv semesterersättning är en bra modell. För då behöver man bara känna ihop semestern en gång i livet och slippa bli rånad av staten på de pengar man får ut när man slutar. Men det är väll bara att vänja sig, och det kanske man skulle ha gjort om det inte vara så att man konstant kände sig lurad.


Den känslan är inte bra, för känner man sig lurad så är det stor risk att man är det också.


Welcome to the dark side, we have cookies...

There's no time for us,
There's no place for us,
What is this thing that builds our dreams, yet slips away from us


 

På något sätt känns detta som ett bra citat på läget. Det må hända att det låtet mörkt, men det är väldigt nära värkligheten. Denna vecka har jag insätt att jag inte kan göra allt själv, men hur berättar man det för sin omgivning? Det som slåss om tiden är jobb, fack och fritid. Och the loser is? Fritid och kanske i slutändan min hälsa, men det var som jag sa på kursen när vi diskuterade semester: Semester är för amatörer, vi proffs jobbar 24/7. Riktigt så illa är det inte men mitt huvud kan inte sluta att bete sig som om jag hade det i ett skruvstäd. Det löser sig nog när jag får ordning på organisationen och ordningen på mig själv. Det ända jag vet är att gör jag inget nu så kanske den berömda väggen inte är så långt borta, men vad gör det att jag har den insikten när jag navigerar i ett kolsvart rum utan belysning och letar efter dörren.

Måndag, jisses...

Det såg så bra ut i morse, men som jag har sagt tidigare "Man kan inte lita Universum". Så vad händer efter att haft lite tur hos Bilbesiktningen, på väg tillbaka för att ställa bilen i garage. Så strax innan skogås hade det skett en olycka. Jag bromsar in för att ta det lugnt för bi olycksplatsen, så blir jag på körd bak ifrån. Skadorna på vår bil ytligt är inte mycket att skryta om, men på hans bil. Jisses den var ju helförstör i fronten. Hoppas att inte vår bil skadades i chassit, dragkroken tog nog 90 % av kraften. Den måste ha tagit vägen någonstans. Jag tror att jag tar och hoppar över resten av denna måndag!!


Hoppas att morgon dagen blir bättre.


Vad att göra...

Bra fråga, för kväll och tre dagar framåt är det FF (Fru Fritt) hemma. Hon är på rymmen till nya äventyr, med några gemensamma vänner och enligt hennes blogg "Divorna". Hoppas hon får en bra resa till våra vänner i öst, fast jag vet inte vad jag skall göra efter som min vapendragare smiter också i väg, till Tyskland på mässa, suck. Så det får väll bli spelkvällar för hela slanten.



Tillbaka till värkligheten, jag håller med min fru att jag vill inte häller betala kungahusets bröllop, även om nu det bara handlar om 2Kr på skatten. Men det är principen och de har egna pengar och förmögenhet att ta av. Jag har ett förslag, starta ett konto där de svenskar som vill sponsra kungabröllopet kan sätta in sina pengar på utöver skatten. Då har vi upp nått en högre form av vår demokratiska anda.



Tack för ordet denna gång...


Det kanske är dags?

Det är nog dags att byta blogghotell eller något!?!?! Men skall man se på problemet så är det nog mitt, även om jag inte känner att jag har någon makt över det. För det är sant denna blogg ser förjävlig ut och för att göra något åt det, krävs det för mycket jobb för att det skall kännas som om det skulle vara värt att lägga ner den tiden. Man kan se det som om jag är lat, men jag har bara tappat orken att hantera IT system, för jag har ingen som är villig att göra det åt mig. Det är ett problem att jobba med IT.


Tio saker i mitt huvud

•1.   Min älskade fru, min hjältinna, mitt hjärta mitt allt

•2.   Känner mig slut som människa, är inte på topp

•3.   Cannabis, hampa kärt barn har många namn, tolerera, reglera allt för en bättre framtid.

•4.   Det snöar, suuuck det får vara nog nu

•5.   Spel, spel och åter spel, jag älskar mina konsoler

•6.   Näää den punkten hoppar vi över, sex står för så mycket saker som gör allt för komplext

•7.   IT-värden suger, men det var säker inget nytt

•8.   Trött på religion, det leder bara till mer lidelse, förtryck och ofred

•9.   Fackarbete, inte för jag har gjort så mycket som jag borde. Hur skall jag hitta kraft och möjlighet till förändring?

•10.             Det är inte lätt att vara prostituerad, det ä ingen som bry sig om ett IT-luder. Jag undra vad skillnaden ligger i att det är laglig att prostituera sin kunskap, när man inte får göra det med sin kropp?



Punkt 10 får jag nog anledning att åter komma till när jag känner mig lite mera filosofisk, men det tål att tänka på. Min åsikt står fortfarande kvar att de lagar vi har mot sexhandel och prostitution i den bemärkelsen är nog en av de mest kvinnokränkande lagar vi har skapat i modern tid.


RSS 2.0