Miljö i fokus…

Hur svårt kan det vara att planer för att det skall bli vinter? Jag menar, vi bor i en del av värden som har kallat och snö en gång om året. Men ändå står SL handfallna varje gång det blir vinter med känslan att: Oj det blev vinter igen! Men vad f**n det blir det ju varje år! Sedan får SL slut att testa sin utrustning i Norrland i minus 35, för det är inte representativt för den här hålan där en vinter det växlar mellan plus fem till minus tio. Det kan ju en femteklassare räkna ut att det inte kommer att fungera!

Sedan när det kommer till det här fina toppmötet i köpen hamn om klimatet. Jag trodde inte på det från början och det ser ut som jag hade rätt när jag sa att det var bortkastade pengar och tid. Var för kan inte Universum överraska mig positivt? Det ända man kan konstatera av detta att värdens ledare inte är mogna att ta klimathoten på allvar. Men det kan ju också vara en bidragande orsak att forskarna inte är sams och kan bevisa sina teser om hur Jordens kliat fungerar och påverkas!

Så det är väll upp till marknaden och konsumeter att ta frågan till nästa nivå, efter som vår världs ledare inte har mandat eller mod att ta miljöfrågan till nästa nivå. För om man tittar på producenter i Asien och Europa, så har många tillverkare varit duktiga på att skapa nya sätt att producera mer miljömässigt. Efter som det har blivit populärt att ha en marknadsförings modell med miljötänk.

Som vanligt så kan vanligt folk göra mera för miljön än ledarna för världens länder och det är tragiskt och det är kanske det som är läxan att lära av detta. Men hur skall vi kunna påverka de som bestämmer, när de inte själva har mandat att genomföra det jobb de är valda för att utföra?

Det är en bra fråga att ställa sig, jag har inga svar! Men jag tänker redan önska en God Jul till alla ni som läser min blogg, för nästa vecka är det Julledig och det kommer troligtvis bara sporadiskt uppdateras här. Så ha det bra där ute i Cyberrymden och uppdaterar jag inget så är jag som senast tillbaka i början av Januari.


Natt var en ny upplevelse...

Jag vet inte vad som hände i natt, men något i kroppens schemahanterare fick spunk. För klockan 03:30 så fick jag för mig att det var morgon och steg upp för att starta morgon rutinen. Någonstans efter att duschat håret och borsta tänderna vaknade tydligen resten av hjärna också, för då började jag ställ mig själv frågan om hur många gånger snozade jag, har jag snozat och hur mycket är klockat egentligen? Efter att som en zombie vandrat ut i köket och lyckats fokusera på klockan, konstaterade jag 1 att den där der alldeles för tidigt ut och 2 klockan var 03:31…

Vad i helvete, vad har jag gjort för att detta skall hända? Ja hur som hälst så somnade jag gott och snozade två gånger innan jag började om igen för andra gången. Det skall bli skönt med Julsemester…


När skall trafikanter lära sig?

Det är samma sak varje år när snön och halkan kommer, men man släpper inte på gasen och man ökar inte avståndet till varandra, samt kör vidare som om det vore torr asfalt. Det är väll klart som korvspad att det smäller och blir olyckor. Mitt förslag till detta är att det vore bra med svarta lådor och mera utredningar över vad som har gått snett och är det föraren som har gjort fel så måste det kosta att göra fel. För som det har blivit i dag kan vi inte fortsätta, för det kommer bara bli värre och vi som sköter oss kommer bara få lida mera. Jag är säkert inte den duktigaste i trafiken, men jag är ärlig och tar mitt ansvar, vilket man inte kan säga om mer parten. Inte konstigt att man blir paranoid i trafiken!

Sedan när det kommer till diskussionen om dubbdäck eller dubb lösa däck, så är den alt för naiv i bägge lägren. Det inne bär att man missar den viktiga debatten om att ha färska vinter hjul oberoende om det är dubbat eller ej. För jag kan sätta en stor peng på att det som skapar olyckor i trafiken när det kommer till däck är att folk kör för länge på för gamla däck och är för dum snåla för att köpa nya. Ett vinter däck om man förvara det rätt, kan hålla upp till fem år, men jag säger max tre år! För så dyrt är det inte att köpa nya vinterdäck, så att man slipper köra på backelit liknande däck. För då spelar det ingen roll om du har dubb.

Kör försiktigt där ute för det är halt och håll avstånden till framförvarande och tänk på om du kör om en långtradare att den behöver lite längre bromssträcka än en Nissan Micra…  


Fel vante på…

Varför är det så att när man har en 50/50 skans så gör man alltid 100 % fel? Eller kan det vara så att vi alla har lite otur när man tänker? Det är intressanta tankar man får en sådan här snöig morgon, när man står och försöker slänga soppåsen i sopnedkastet. Sedan går man vidare till pendeltåget och tankarna fortsätter att surra på, sedan på tåget slås jag av att bara för att det är kalt ute så behöver folk 50 % mera platts. Så även en person som normalt behöver mindre än en plats, behöver minst en och en halv platts. Suck det är sådant här som gör att man starkt börjar fundera på att ta bilen till jobbet, vilket är inte rätt strategi så här under miljöhoten och toppmöte i ämnet.

Fortsatt fundering över året som kommer och känner att Val och Avtals rörelse samtidigt, det känns inte så bra. Detta kan till och med vara slutet för Sverige AB. För om Sossarna kommer tillmakten nästa år, med sin motsvarighet till Alliansen. Så kommer Sossarna lyckas med två saker: 1 sätta Sverige i konkurs, för det kommer att bli så dyrt att leva, bo och arbeta, att ingen kommer att ha råd att bo kvar. 2 avskaffa demokratin och göra om Sveriges stadsskit till ett mera USA likt, med ett tvåpartisystem.

Någon stans i detta mörker är det skönt med lite snö som göra att det blir lite ljusare och jag hoppas att den kan ligga kvar resterande av året, för det skulle lugna min själ lite.


Uppdatering av SL

Ytterliggare en vecka av förseningar, undrar vad jag har gjort SL för att förtjäna detta. Tanken när jag började logga om hur mycket tid SL skäl av mitt liv var att bevisa för mig själv att jag hade fel. Men fel hade jag också men åt fel håll, det verka som om SL inte kan gå i tid under rusningstrafik. Jag tycker det är svagt.

Veckan som har gått 21 min, totalt 2 timme 26 min


Jag vet, jag har varit dålig!

Jag tänker inte skylla ifrån mig häller, för jag har inte känt mig inspirerad pga. av att jag har haft en kolera som har suttit ”Shotgun” med mig för att lära sig hur det fungerar på banken. Så nu kände jag att jag bara behövde uppdatera bloggen lite. Se om det blir bättre i morgon, för det är ju ändå fredag och det är ju positivt i sig. Så låt se vad morgon dagen har att erbjuda


Uppdatering av SL

En vecka har gått igen och det var inga snygga siffror för den häller, är det för mycket begärt att någon vecka om året får åka fram och tillbaka från jobbet i tid? Efter att ha börjat föra lite statistik så får jag en känsla av att folk inte vet hur ur tiden SL är i jämförelse med sina egna tidtabeller. Vore det inte okey att försöka att något år göra realistiska tidtabeller som man kan hålla?

Veckan som har gått 27 min, totalt 1 timme 59 min


Du är en slav…

Alla minns scenen med Morpheus talar om för Neo att The Matrix är systemet som hindra människan för att se att man är fängslad och att man är en slav. Men sanningen är inte lågt där ifrån, skillnaden är att vi inte har The Matrix att skylla på utan här heter det Samhället! För samhället tillsammans med marknads ekonomi har skapat en miljö där individen tror att han eller hon är fri. Men i skälva verket så är det att allt kostar pengar, även att bara överleva kostar pengar. Skapar en arbetsmassa som ingen hade kunnat drömma om på 1600 talet och som i slutändan betalar allt själva! För den som tror att service inrättningar, butiker med mera, betalar för sig själva, så har man väldigt fel. Det är vi som medborgare som betalar hela kostnaden och alla skatt. Så då är det inte svårt att se att den som föds in till den här värden, skolas också till den för att man inte skall se illusionen av frihet som vi har blivit indoktrinerade hela vårt liv.

Jag har ingen lösning till detta, för jag springer också i ekorrhjulet och har svårt att ta stegen åtsidan för att hitta en annan väg. Men det är kanske inte min uppgift att lösa den gåtan utan bara upplysa omgivningen.

Hur som hälst så är detta det sista inlägget för den här veckan, ha en skön helg där ute och låt inte mina dystra upplysningar dra ner er i mörkret. Utan stå i ljuset och försvara dina kära och nära i mot mörkret och tillsammans står vi starka mot en ljusare framtid.


Jag måste...

Jag måste vakna, jag måste gå upp, jag måste borstatänderna, jag måste göra mig i ordning, jag måste hinna med pendel, jag måste vara representativ, jag måste äta frukost, jag måste jobba, jag måste äta, jag måste jobba lite mera, jag måste passa tvärbanan, jag måste äta igen, jag måste träna, jag måste sova…

Jag är så jävla trött på alla måsten, är det som livet går ut på?


Utbytes sprutor till narkomaner

Jag tycker det är bra att Stockholm äntligen har tagit sitt förnuft tillfånga och starta ett projekt som skall se till att Stockholms narkomaner får tillgång till rena sprutor. För det handlar inte om att tolerera problemet utan att ta ansvar för problemet. Det som inte känns bra är att de som är involverade och de som är ansvariga för detta gömmer sig bakom att de inte har någon lokal och inte någon organisation än. Men gör som många andra länder och ha mobila enheter som kommer att finnas strategiskt utplacerade och vi vissa intervaller. Sedan är väll frågan vad resultatet skall bli efter som detta försök skall övervakas och dokumenteras, för det var det någon på TV av de ansvariga sa: Resultatet av detta försök kan vara till stort hjälp för resten av världen. Men vad fan, var har resten av värden att lära som de inte redan vet om detta? I det här fallet så ligger vi långt efter och har allt att lära av alla andra som har hållit på med detta i år om inte i decennium, jag har för mig att det fanns ett liknade projekt i staden på 90 talet.

Hur som hälst så är det bra att det kommer igång och set kommer att göra stor skillnad i bekämpningen av olika sjukdomar som sprids via blod och det kommer också att göra stor skillnad över kontrollen av använda sprutor.

Problemet med detta projekt är att det finns inget beslut om att detta skall bli permanent inrättning, utan det finns en tidsbegränsning och det kommer inte att gagna projektet och problemet med sprutor efter som det är förbjudet att sälja sprutor på den privata marknaden.


Den sista idioten är inte född…

Metro är en bra tidning att läsa för att få inspiration och bli lite upprörd av, det fanns en hel del att reagera på i dagen nummer. Men jag skall försöka att ta den i dumhetsordnig och börja med den största till den minsta.

Yoweri Museveni som är president i Uganda, tycker att Homosexuella skall sättas i fängelse på livstid och skulle man komma fram till att man är grovt homosexuell då skall dödsstraff ut delas. Detta är fortfarande bara ett lagförslag, men det ser inte bra ut. Jag skulle verkligen vilja träffa den här människan för att få en större förståelse hur en idiot som han tänker och resonerar. För det går över mitt förstånd, men det är ju klart det gör Universum också.

Kristoffer på Metro skriver följande: Dubbdäck på i dag. Men vad i det heligaste… jag trodde att det var som så att lagen avsåg vinter klassade däck och inte bara dubbdäck. Detta är definitivt inte bra för diskussionen dubb löst vs dubbat, detta är också en människa man skulle vilja träffa för att ta reda på hur man kan har sådan otur när man tänker…

Sedan enligt TT, så spelar unga heller datorspel än super. Detta låter rätt bra, va? Skälv är jag lite frågande till det positiva i detta efter som vi vet hur stora problem det finns bland unga när det gäller datorspel beroende. det tragiska med detta är att unga fastnar i en annan typ av beroende, är det bara jag som har tänkt den tanken? Det handlar fortfarande om en värklighetsflykt och det är aldrig bra oberoende hur man ser det. Det är som vanligt, vi sopar in problemen under mattan och sedan sticker huvudet i sanden som vi beskyller strutsen för att göra.

Jag säger som en gammal vän som kontrade uttrycket ” ignorance is blessed”. För varför skall gemene man leva tryggt och ovetande och jag upplyst och lidande! Jag skall upplysa min omgivning så att de också lider. Som någon sa, sanningen är alltid beroende av att man har sätt bägge sidor.


RSS 2.0