Bara för att jag kan

 Sitter här vi stranden på Ålö (Utö) och bloggar, inte för att man måste utan för att man kan. Detta mobila bredband är helt okey och funkar tillfredställande. Ända nackdelen är väll att nu tar man med sig datorn, när man annars skulle ha haft den hemma. Det har varit skönt i solen och kanske mindre skönt i vattnet, men vad kan man förvänta sig, det är ju havet. Suck nu har vi alla uppförsbackar kvar och den första kilometern kommer att bara vara uppför, men det är väll smällar man får ta, nä nu skall jag sluta. 

Ha det bra där ute i solen =)


Som vanligt är man grundlurad...

Sitter upp och kan inte sova, tittar på TV4 Fakta och dokumentären "911 Loose Change 2nd Edition". En mycket intressant dokumentär om "911" och slut klämmen är att USA är inte under blägring av Terrorister utan det är väl orginiserad  "stadskupp", är nog den bästa jag har sätt på länge. Har ni inte sätt den, så gör det, ni kommer komma fram till samma tanke som mig "o´shit im screed again". Så det borde ju vara rätt lätt att skaka av sig det med dumma jänkare, men Nej, sedan såga jag morgon nyheterna på SVT 1, Ja jag ser på den ibland. Så vad var det som var så illa, jo det jag hatar mest över allt annat, just det du gissade rätt pengar. Så vad är det nu som kan vara så illa? Jo jag kan inte räkna och det kan troligtvis inte du häller, för det känns ju bra när man få ca 4 % ränta på sitt sparade kapital, men sedan skall du lägga till att vi har för närvarande 4.3 % inflation. "Än sen säger du" det vet väll alla, jo så är det, det erkänner jag. Men det du och jag har glömt är att vi skall betala 30 % skatt på ränta innan  vi kan få räntan, jag vet vad du tänker "o´shit im screed again", jupp så är det. För om vi skall gå pluss minus noll på denna ekvationen så behöver vi ca 6.1 % ränta på det insatta kapitalet och det vet både du och jag att vi inte får. Hur kan man bli så här deprimerad? Enkelt skaffa dig en hjärna som går på övertid konstant, lägg sedan till att man inte får sova med jämna mellanrum. Jupp jag vet att det är deprimerande, men så är det just nu.


Tänker inte gå djupare in på det just nu, det kanske kommer senare och nej jag är fortfarande inte trött ;-)


Halo fronten...

Igår var vi samlade för Halo 3 på svåraste svårighetsgraden, oboy vad vi fick stryk. Första banan var vi bara som ett gäng får som irrade runt som höns, men sedan blev det fart på torpet. Mot slutet var vi mycket smidigare och hade bättre koll på fienden. Jag tror att när vi tar upp detta igen på torsdag så kommer vi kicka rumpa med fienden =)

Den som inte har testat Xlink Kai, den har missat något (det är ett bra alternativ till XboxLive)...


Regering få ta sitt ansvar över bensinskatterna

Nu gick soppan upp igen, det är inte så mycket bensinbolagen höjer när bensinen går upp med 10 öre. För det är alla skatter på skatter som gör att pris ökningen på något öre, upplevs så hårt för konsumenten. Det får var slut på detta snedbeskattade systemet. Det första man skulle göra är att alla skatter och pålagor skall utgå från grundpriset och det gäller momsen oxå. För som det ser ut nu så tar staten hem ca 70 % av priset, skal det vara så? Skulle man göra det som vore rätt att göra skulle priset säker falla någonstans mellan 2.50 till 4 kr/liter. Det får vara slut på att sparka de som föder samhället...

Den som inte vet det, kan ju veta det nu. För vi bilismen står för  1/3 av stads inkomsterna, så lite mer ödmjukhet...


Com Hem...

Jag har alltid haft ett hatbolag och det hette UPC, men efter att ha varit kund hos dem sista året innan Com Hem tog över. Så var jag nöjd, sedan när Com Hem tog över har det bara gått från värre till värst. Det har jag fått erfara nu när vi flyttade för ca en månad sedan. För det har skapas dubbel konton, felaktiga tjänster mm, och det har tagit mycket tid att reda ut detta. Men någon kompensation vill de inte ge, jag funderar alvarligt att ge upp kabeltv. Det är inte värt allt jobb, som de skall tillhandahålla som de inte vet hur man skall göra.

Jag har ett tipps till Com Hem, lägg ner.


Ball lya i sjöstaden...

Igår var jag och tittade på en lya i Hammarby sjöstad, riktigt nice. Nej jag skall inte flytta, det var jag, frun och arbetskollega som var och spejade på hanns nya prospekt. Riktig trevligt planerad och trevlig balkong. Hoppas att han får den till ett humant pris, även om det host, host, host redan har passerat det. Men skall man bo i sjöstaden får man pröjsa. Det som var mest underligt var att det var föräldrar och äldre som var där och tittade för att hjälpa till med inköp till den yngre generationen. Vill man inte vara där själv och se vad det är? Men det som nog tog priset var paret som var där och tittade med månaders gammal bebis, hur tänker man då? Kan någon förklara? För man kan väll inte vara så korkad att läge går före funktion och yta?

Men jag har sagt det förut, folk är inte kloka...


I dag är det botten...

Idag gjorde jag vad jag kanske har känt länge att jag borde göra, jag stängde av servrarna, det blev tyst nästan kusligt tyst. Får se hur länge de kommer att vara nere, det kanske blir ett par timmar eller för alltid. Jag är trött på att köra detta själv, sed vad nästa steg är... Det lär väll märkas.


Jag tror inte på mycket

Många har sin religiösa del att falla tillbaka på, själv har jag ingen sådan övertygelse. En del tror på sanningen, men det är svårt att reda ut vad sanning är, men det brukar bara resultera i från vilket håll man ser det. Det jag kan säga att jag har mycket svårt för är inskränkta okunniga människor, för jag tror på upplysthet, kunskap och erfarenhet! För det finns inget rätt och fel inom det, inget ont eller gott. Varför började jag fundera på detta? Det började med ett samtal som jag över hörde här på HAL:

Han: Det finns många sommar jobbar här i år och jag har fått en tilldelad. Han är drogliberal och vill bli jurist.
Hon: Det låter som om det finns ett egenintresse där
Han: Det kan vara att han just har varit i Amsterdam
Hon: aha... Så vad har han för argument?
Han: Att det ä mindre skadlig än Alkohol 
Hon: Okey....

De byter spår, men håller sig inom ämnet.

Hon: De gjorde en tavla där i Holland, angående rökning. De förbjöd Tobak men inte Marijuana.
Han: ja det var ju inte så smart
Hon: nää, för rök förbud är ju ett rök förbud oberoende vad man röker, Vattenpipor, äppelskal mm
Han: Jo det är ju sant, men så återkom han till sin sommarjobbare som hade sagt: men man måste ju testa.
Hon: Varför det, man kan ju upptäcka att det är bra och sedan fastna man

Var vid här jag fortsatte och orkade inte lyssna mera, det de missade var att vi kanske inte skulle ha varit så svartvita med rökförbudet. Efter som det fanns tobaks barer i detta landet som fick stänga, det finna andra kulturer där vattenpipan är som vilken tillbehör som hälst till Tee (oftast någon mint eller frukt tobak), på samma sätt som Cognac till kaffet. Men det som är kanske värst är att politikerna missade budskapet med rökförbudet och Holländarna uppfattade var att minska Tobaksanvändandet. För när allt kommer om kring, så måste människor ha ett fritt val över om de vill gå på en Tobaksbar eller ej eller som i Holland Cofieeshop eller ej.

Det är ingen som tvingar en att utnyttja dessa etablissemang.


Mitt råd till de länder som har E-postservrar i vårat land

Gör som Telia Sonera i Finland ta hem servrar till er, för att skydda intrigiteten för era kunder. Detta tycker jag att alla företag som har förlagt sin drift av E-post i Sverige, för detta är bara första steget till inskränkt intrigitet. Sverige har under många år nu försökt att bli en kontrollstat, men det har misslyckats pga av dåliga förslag och vaksamma politiker. Men det är det tydligen slut med, märk mina ord, detta är bara början...

Man skäms att kalla sig Svensk och Svensk medborgare, vi hade ett land en gång som stod för oliktänkande och öppenhet. Men det är nog så att det tillhör historia och än en gång så regerar USAs paranoia.

Inspererad av Metor artikel: Norden flyr Sverige efter FRA-lagen


Undrar...

Hoppas att denna dagen blir bättre... Men i går var det en sådan där dag man inte skulle ha gått utanför dörren, för det fanns inget flyt i något jag gjorde. Så nu har vi arkiverat gårdagen och hoppas att det inte upprepar sig någon gång snart...

English day...

Existence


To day I had my firs conflict with reality, and started to thinking of my existence.  So what was the big deal to day that differencing from my usual me? Good question, but think about it, what is to be exciting? What is the meaning of existing with out meaning? So what is my meaning in life? How will I become that I suppose to be? This was the moment that I realise like how it would be feeling "tumbling down the rabbit hole". Take a flower: it will spout from a seed, and grow for a wile, flower in spring or in autumn, drops its new seed and then dye, cycle of life. We have a beginning and existents with a meaning with a becoming. The same thing you can say of a computer, it will be build and powered on, hard labour for 36 mouth, the to be decommission. So where do I fit in all this, I thought I know, but to day I'm lost in space and time.


RSS 2.0