Knarklarm fick minister att reagera

Det är lustigt hur man kan göra karriär på ungdomars missbruk. Men det är precis vad Metro hjälper till med genom att publiserade artikeln om Anna Körning Jelmyr över hennes reaktion till deras artikel om att "Unga flickor röker Cannabis öppet". Nu skall staden sattsa ytterliggare 2 miljoner kr på att bekämpa Cannabis! Till detta skall man veta att Polisen i sin nationella narkotikabuget avsätt nästan 70% för att jaga Cannabis. Så vad skulle 2 miljoner till göra för den multimiljard budget Polisen redan har? Det skulle ge ett påslag på hela 0,25 promille och motsvara ca 3,5 heltidsanställda, inte så stor skillnad va? Även om detta påslag endast gäller för Stockholm.

Skulle man vilja ta problemet på alvar så skulle man sluta bedriva narkotikapoletiken med utgångs punkt ungdomar/barn och i stället se på ett vuxet bruk. Genom att reglera och tolerera marknaden, skulle större framsteg att hindra ungdommar att använda drogen att uppnås. För genom att ta kontroll över marknaden så kan man bättre skydda ungdommar och barn från att komma i kontakt med drogen. Samt ta bort en stor inkomstkälla för kriminella organisationer, som i dag omsätter miljarder enbart på Cannabis

Det vi alla troligtvis är överens om oberoende på vilken sida av Cannabis vi står är att barn och ungdomar inte skall ha till gång till drogen! Sedan måste Cannabismotståndarna inse att vi har större problem än Cannabis i vårt samhälle och värre droger att bekämpa. För att om sanningen skall fram så är receptfria värktabletter ett större hot mot våra unga tjejer och kvinnor, för de dör ca 250 om året mot noll som dör av Cannabis bruk globalt!

Dags att fila ner klorna...

Det händer att Miljöpartiet har bra idéer, men det är så sällan så att jag skulle gå så långt att lägga min röst på dem. Men jag välkomnar deras förslag om rökförbud på offentligplats så som perronger, busshållsplatser samt ingångar till stationer mm. För rökare visar alldeles för dålig respekt för oss som inte röker.

Tydligen skall Polis börja med att jaga flyktingar som skall avvisas från landet mer aktivt, efter som det har fallit bra ut projektet i Skåne. Rent spontant känns detta som en dålig ide eftersom Migrationsverket känns lätt invandrar fientligt och gör många tokiga beslut. Det får det hela att känns lite som säkerhets polis i diktaturländer och hjälper inte till i debatten kring invandrare. Detta kunde likaväl varit ett SD förslag...

Att Britt inte är riktig kloka har vi alla vetat länge, men att det var så här snett visste jag inte. Det jag tänker på är att man har förskönat invandrar fientligt till att kalla det på svenska till invandrar kritisk. Detta lukta Nationalsocialism och vi behöver inte mera av detta i EU, jag trodde Britterna var duktigare med historia från andra världskriget. För de upplevde det mera än tex än vad vi gjorde...

Sedan en fråga: är det flera än jag som är nyfiken på Thomas Bodströms bok? Inte för att jag gillar honom, men den verkar intressant?

Dagen fundering i kollektivtrafiken

Det slår en varje dag när man åket till och från arbetet, vilka Ufon till medtrafikanter man har. För det är en ständig oordning och folk gör det ena och det andra mot varandra. Ta till exempel personer som precis i spärren får för sig att detta var inte rätt väg och vänder. Eller dessa människor som inte vet att när vi går har vi västertrafik, som medvetet går i mot strömmen mellan tunnelbana och pendeltåg. Jag undra oxå hur du som står mitt i rulltrappan tänker, när du dämmer upp de som vill förbi.

Men det bästa hände nog i dag, när jag skall till blå linje. En man springer om mig för att hinna till tåget på perrongen, men när han kommer fram till dörrarna kommer an på att det är fel tåg. Vad gör människan? Inte att man vänder till sidan av dörren för att inte vara i vägen. Nej man gör en 180 graders vändning och ställer sig mitt i porten så att jag håller på missar tåget för att han är i vägen, suck....

Föräldrarledigheten den heliga...

Det måste få ett slut med föräldrar som jobbar på förälderledigheten, för är jobbet verkligen så viktigt? Jag läste i Metro i morse om en förälder (man) som använde sin iPad för att kunna kombinera sin tid ute med barnet och arbetet på sin förälderledighet. Men är inte tanken att man skall kunna släppa jobbet och vara 100% förälder? Resten av artikeln handlade om att det var vi män som använde iPad och att vi använder iPad ca 16 timmar i veckan (jag använder den troligtvis mera).

Jag gillar inte att arbetslivet tränger sig på på detta viset och vi tillåter att det sker, även om de som är ut satta inte tycket det är någon belastning. Men vart skall vi ta vägen när arbetsgivaren ställer detta som krav?

Fundera på den en stud och samtidigt kan du fundera över hur bra det är att många startar eget under föräldrarledigheten och särskilt kvinnor?

RSS 2.0