9 av 10… En fredags ide.

Som sagt 9 av 10 vill ha en skrotningspremie på bil och samtidigt så fick jag en ide hur man skulle kunna finansiera detta med minimalt användande av statliga medel och bättre genomslags kraft för att få folk att köpa nytt.

Gör om det till en skatte rabatt som man får ut när man köper ny bil, det bästa med det är att den är dynamisk till priset och att man kan kombinera det för att främja nyförsäljning av miljö vänligare bilar. För på detta sätt belastar vi inte staten ekonomi och administration (som bara kostar pengar)

Känns skönt att hjärna inte helt är uppslukad av jobbet och att jag kan tränga undan lite av stressen som råder. Det skall bli skönt med helg igen och ha en riktigt trevlig helg där ute och gör inget jag inte skulle ha gjort…


Det suger mindre i dag…

Men det känns inte alls så bra som det kunde göra, även om ett spinning pass med Olle var rätt och den första natten den här veckan som jag har sovit bra.  Så känns det lite bättre, men buzzet i huvudet och den migränliknade känslan har infunnit sig som i går. Jag är inte van att hantera sådant här och jag vet vad som är källan till problemet. Men det hjälper mig inte vidare och jag vet inte hur länge jag kan stå ut med detta häller utan få någon förändring.

Det är tur att det är snart slut på veckan och att fredagen är halv, HK är tomt och jag kan göra mitt jobb hemifrån.


Det suuuuger…

Det låter inte likar bra på svenska som det låter på det Anglosaxiska språksläktet. Men vem brys sig, inte jag hoppas att detta får en vändning annars vet jag inte om jag kommer hitta tillräkligt med inspiration för att ens lyssna på pliktkänslan som får en att gå upp varje dag. Hoppas att dagens spinning med Olle blir den här veckans räddning. Det var länge sedan jag sände mig så här…

Nja jag skall inte mörka ner min omgivning, det kanske är bra att man är IT luder och inte behöver vissa för andra vad man känner. För de har ju betalat för att få en tjänst eller funktion…


Veckans uppdatering av SL

Förre veckan var inte strålande med över en timme i förseningar, men denna vecka började ännu sämre med tanke på att det tog 1 timme 50 minuter att ta mig till jobbet. Det är ca 75 minuter mera än normalt…

Starkt jobbat SL, kanske är dags för er som planerar och bestämmer på SL att titta på en ny karriär, för detta är inte acceptabelt…

Veckan som har gått 61 min, totalt 4 timmar 37 min


Skall det vara så här…

Det var konsult träff/möte med middag, Öl och aktivitet, det var riktigt trevligt. Men varför skall man mås så illa efter åt? Jag menar det slank ner 3 Öl och det borde man kunna hantera, men icke. Det är riktigt skönt att det är fredag och man kanske hinner bli människa innan man går hem idag.

Hoppas att man kan bli lite kreativ i helgen och bli av med lite dåliga samveten som man har skjutit framför sig. Så nu skall jag gå tillbaka till att försöka återställa vätskeballansen, hå har en riktigt bra slut på denna veckan, för det skall jag ha…


Bästa jag har gjort denna vecka…

Gissa om min förvåning igår! Jag är inte så mycket till tränings människa, men 55 minuter spinning med Olle i går vad nog veckan höjdpunkt så här långt. För jag har varit ovanligt stressad och långt under ytan mentalt, så går dagen spinning pass var tydligen det jag behövde för att hitta upp ytan. Så idag känns faktiskt värden mycket ljusare och positivare!

Tro inte att detta kommer att bli en träningsblogg, för det är och kommer inte vara tanken. Men det kändes skönt att även jag kunde få hjälp av min träning och då menar jag inte bara för eventuellt framtida problem och stilla sittande jobb.


Cambridge University Hack…

Det var just en snygg lösning på hur man kan använda någons kort utan pinkoden. Det värsta var ju att de kunde bevisa att det fungerade i praktiken, detta ställer nya frågor runt hur man använder tekniken för att läsa information ut smarta kort. För det är fortfarande så att själva kortet är säker och är det nedlåst så kan du bara få svar från det. Men med denna teknik så kan man själv hantera en attack form som kallas ”Man in the middle”, det innebär att man kan gå förbi säkerhets protokoll som skall säkerställa att kommunikationen mellan kort och transaktions system är pålitlig och information är korrekt.

Om man nu skall lyssna lite på sin paranoia (vilket jag gör) så kan man applicera detta även på E-legitimation som är sparat på kort och då ställer man sig frågan om hur långt kan man gå? För E-legitimation på kort funkar precis på samma sätt oberoende om man har sex siffror eller mera eller om man kör lösenordsfraser. Som exempel skulle jag kunna ta någon inloggnings kort och med hjälp av Cambridges hårdvara, få tillgång till t.ex. en bank, myndighets eller varför inte Militär och Polis hemliga data. Det bästa av allt är att jag automatiskt får en målvakt som får ta smällen för han eller hon behöver inte ens veta att de har blivit av med kortet, efter som jag kan ha lånat det under en rast eller lunch.

Som sagt det är inte bara banktransaktioner som ligger löst till i detta problem med smartkort, utan hela möjligheten att verifiera vem som gör vad i våra digitala system. Det känns inte som om att man skall göra om grunden som utgörs av kortet, utan se till att kommunikationen säkerställs hela vägen ner till kortet så att man inte kan manipulera data på vägen. men vi skall inte måla fan på väggen och sluta med smartkort, för trotts allt är de extremt mycket säkrare än vad magnetkort och RFID är.

Jag tror att man löser detta, det är bara frågan om hur lång tid det tar och hur man hanterar dem som råkar illa ut. Det kanske också är så att vi måste byta ut den hemliga delen hos användaren och inte förlita oss på att en fyrställig sifferkod är tillräkligt…

Länk till en bra förklaring över hur detta fungerar: http://www.engadget.com/2010/02/15/cambridge-university-finds-credit-card-security-flaw-uses-the-m/


SL styrelse borde avgå…

Jag är generellt tveksamt till att så fort det händer något i en rörelse så skall Ordförande eller hela styrelsen avgå. Med när det kommer till SL så är det nog befogat efter som det år efter år inte kan leverera sin tjänst till sina kunder. Men det är inte bara styrelsen som borde avgå, de höga chefer som är ansvariga för detta trasport helvete borde också avgå med omgående verkan av självbevarelsedrift. För det är helt klart att de är helt inkompetenta att sköta en så viktig central del av vårat samhälle och särskilt nu när miljön är högt upp på tapeten. Jag kunde för stå detta om detta var något som hände vart 20 år eller mer sällan, men vinter och varierande temperatur mellan +5 och -20 är normalt förkommande även om vi har haft onormalt mycket snö…

Jag brukar säga att jag undrar hur de tänket, men det är av den anledningen att jag vill förstå. Men detta går nog inta att förstå, utan bara ren dumhet.


Veckans uppdatering av SL

Woohoo bara 18 minuter, jag tror det är nytt rekord för SL… Kanske inte, det är inte ens veckobäst... Ibland skulle det var kul att hör vad de har till sitt försvar, eller kanske inte för jag skulle troligtvis bli mera förbannad på dem.

Veckan som har gått 18 min, totalt 3 timmar 36 min


SyoGuiden.com

Jag gjorde en test om vilken karriär som skulle passa mig, känner allt utom områden känns bra träff på. Men här följer resultatet i engelska.

You would be very happy in a career that utilised your level-headedness, and allowed you to work mainly on your own. You want a career that allows you to be creative, without having to be involved with lots of people. Some careers that would be perfect for you are: 

  • Artist
  • Historian
  • Banker
  • Novelist
  • University Professor
  • Photographer
  • Vet
  • Paralegal
  • Graphic Designer
  • Online Content Developer
  • Webmaster
  • Producer
  • Managing Director
  • Nutritionist
  • Advertising
  • Nursing

You like working and being alone. You like to avoid attention at all costs. You tend to keep to yourself, and not interact much with the people around you. You enjoy spending time with a few a close friends. You like to listen to others, but don't like sharing much about yourself. You are very quiet and private.

You are very practical, and only act after thinking things through. You don't like being forced to answer quickly. You have to evaluate the situation completely. You make decisions based on what you can verify with your senses.

You like to be deeply involved in one or two special projects. You like to be behind the scenes. You are very logical and fair. You feel you should be honest with others and protect their feelings.

You trust your gut instincts. You are easily inspired and trust that inspiration. You are very innovative. You analyse things by looking at the big picture. You are concerned about how what you do affects others. You worry about your actions and the future. You tend to use a lot of metaphors and are very descriptive and colourful in your choice of language.

You are very creative, and get bored easily if you don't get to express yourself. You like to learn new things. You don't like the same old routine. You like to leave your options open.

Länk till den som vill testa själv:
http://www.syoguiden.com/Lankelementredirect/lankelementredirect.asp?ID=11844&url=


Pension…

Får någon dag sedan kom det orange brevet om det gångna årets pension. Till min lilla förvåning var att det har gått rättbra och hade jag inte haft Robur delen så hade det gått strålande. Från förlusten förra året på 15K så var det ett plus på 27K, så nu är det väll dags att försöka göra sig av med Robur delarna och ersätta dem med något som har gått bättre. Inte för jag vet vad som är bättre, man får göra någon form av statistik på hur de andra har gått förra året och försöka hitta någon logik där.

Där i mor slog det mig i morse att den där summan som står att det har räknat ut att man kanske kan få i pension, känns inte så uppmuntrande och känns det så för mig som är hyfsat bra avlönad hur känns det då för de som till hör låg lönesektorn? För min pension kommer att räcka för att jag som pensionär kan fly landet och hitta ett bättre boende, men det känns illa att så många kommer att bli fattigpensionärer eller blir tvungna att jobba fram till de trillar av pinn och i värsta fall på jobbet.

Jag brukar säga att jag jobbar för att leva, men det känns mera som att vi jobbar för att dö! Suck hur kunde den här morgonen bli så mörk och dyster?


En tokig värld fortsätter…

Det är mycket man skall höra och läsa innan öron och ögon faller av, satt i morse och lyssnade på TV4 nyhetsmorgon och sedan läste Metro på tåget… Nu när vi har fått två döda till i Afghanistan kriget, så skall vi skicka dit en ny pluton för att ersätta de som skall ha permission. Men vad i helvet håller vi på med, vi borde dra tillbaka trupperna där ifrån till dess FN sanktioner detta. Sedan till detta läste jag i Metro en insändare som tyckte att vi skall ta hjälp av militär för att få bukt med våldet i landet, jag förstår tanke vurpan. Men vi kan aldrig låta militär sköta lag och ordning, för då blir vi direkt en militärdiktatur och den dörren vill vi inte öppna…

Sedan har vi det nya ”Köttklistret” som möjliggör att limma ihop mindre köttbitar till en större och med olika leverantörer. Det tillvekars av nöt- eller gris- blod. Jag tycker detta är helt förkastligt efter som det är vi konsumenter som blir lurade! Varför skall man bara godkänna detta till slutkonsumenter och inte stor kör i sådant fall? Sedan hur kul är det att var t.ex. Muslim med detta? För säg att man limmar två bitar nöt med lim gjort på svin? Hur skall konsumenten fixa detta?

Sedan har debatten om slöja på arbetsplatsen blossat upp igen och denna form av diskriminering! Men vad faan slöja är ju en del av ett kvinnoförtryck, jag förstår att arbetsgivare inte får diskriminera arbetssökande pga. region eller religiös klädsel. Men om slöja skall till låtas så kan vi stoppa upp resten av jämställdheten där solen inte skiner också! För vad är det för skillnad på en religion som betraktar kvinnor som lägre och farliga väsen, än en arbetsgivare som betalar läger pga. av kön? Jag ser ingen skillnad!

Ibland undra jag om det bara är jag som är galen och inte världen, för normalt beteende utgår ifrån statistiken över vad som är normalt för flertalet (Största grupp) och inte vad som är logiskt. Det är väll bara att ta en valium och somna om och se om nästa decennium blir bättre…


Antipiratbyrån bloggar…

Det var ju trevligt att Pontén och hans lakejer tar bladet från munnen, men som vanligt är inte alla välkomna i debatten. För jag tänkte skriva en vänlig kommentar på ett av inläggen som gällde Sverigedemokraten Thoralf Alfsson som hade använt en bit av Peps låt ”Grannen” för jag tycket att deras poäng om Thoralf var som det gamla talesättet: man skall inte kasta sten när man sitter i glashus. Men det gick inte för sig för man måste använda någon form av identifiering för att få kommentera. Detta saxade jag från deras blogg:

Detta är en sida som välkomnar alla som vill delta i en seriös debatt men man ska våga stå för sina åsikter och skriva under sina inlägg med sitt riktiga namn. För er som inte vill göra detta finns det ett otal andra forum på internet. Välkomna!”

Men de skjuter sig själva i foten eftersom de bara godkänner några få ID, som är som följer: Googel-konto, live-jurnal, Wordpress, TypePad, AIM och OpenID. Vad är det för fel på att moderera bloggen?

Jag tycker att Antipiratbyrån missar målet och i stället gör själv mål på sig själva…

Länk till Antipiratbyrån http://blog.antipiratbyran.se/


En tokig värd del??

Till att börja med så finns det inga vinnare i krig och skickar man soldater till ett krig så kommer folk att dö! Är så trött på detta att när någon av våra soldater blir dödade i strid, så blir vi förvånade! Men för i helvete, sådant händer på bägge sidor. Sedan nu att kalla andra sida för mördare? Så vad gör den sidan vi är på mot de Afghaner som dödas? Är det någon form av barmhärtighet? Det ända jag kan se som är fel med detta är att vi bedriver ett USA sanktionerat krig och inte en FN sanktion. Vi måste sluta att smör och stötta USA i deras dumma konflikter och särskilt den mot Terrorism som de själva har uppfunnit med hjälp an 911!

Sedan är vi inte bättre på hemmaplan, för jag läste att Diskrimineringsombudsmannen just vunnit ett mål i domstol om diskriminering. Där en muslimsk man har vägrat att skaka han med en kvinnlig VD. Tingsrätten slår fast att det är allvarligt att en myndighet (Arbetsförmedlingen) medverkar till diskriminering, genom att dar in ersättningen. Jag kan hålla med att dra in ersättningen för det som hände var lite drastiskt, men jag tycker att diskriminering mot kvinnor går före religion. Bara för att visa falanger har ett utbrett förtryck mot kvinnor och skyddare detta med sin religion, så tycker jag att vi inte behöver visa hänsyn för det även om vi har regions frihet i detta land. Jämställdhet går före och religion kommer mycket mycket längre ned…

Sedan nu har vi lyckats att formulera den svenska avundsjukan i form av statistisk forskning hur mycket surfning kostar på jobbet! Men vad fxxn vi har ju läst tidningen på arbetstid i alla tider, så vad kommer detta ifrån? Som sagt avundsjuka, för står man vid ett löpandeband hela dagarna är det ganska svårt att surfa. I undersökning kom det fram att ett stort företag på 10 000 anställda förlorar cirka 54 miljoner kronor varje år, vilket 5400 kr/anställd och år. TV4 som hade detta på sitt morgon program, hade man också möjligheten att SMS/Eposta in sin egen syn på läget och det är intressant hur man väljer att ta upp vad folk skriver. Största delen sa att ”Arbeta gör man på jobbet”, det är intressant att man visar att folk har den synen snitt? För det rår så på vilken syn man har på sitt jobb, antingen: Är arbetet livet eller så arbetar man för att leva.

Jag tillhör det sistnämnda och jag tänker inte skämmas för att jag surfar och bloggar på arbetstid! Den som har en annan uppfattning får ha det, men jag gör mitt bästa varje dag för att inte få arbetslivet till ett slaveri. Men det känns som om jag förlorar den kampen…


Veckans uppdatering av SL

Det blir bara en enkel uppdatering i dag, men kan konstatera att det inte var SL vecka förra veckan häller…

Veckan som har gått 37 min, totalt 2 timmar 59 min


8 av 13…

Vad säger en sådan rubrik, ingen ting, men det är så kvällspressen fungera i korthet. Så vad ligger bakom den tanken? J jag läste här i vecka på kvälls tiningar att 8 av 13 bilolyckor hade dubbfria däck och där för så bevisade det att odubbat var så mycket farligare och över representerat. Men det stod inget om hur vida detta skulle ha uppstått än då? För det var kraftigt snö oväder när det flaggade för detta och så vitt jag vet så bitter inte dubbade bättre på snö än vad bra mönster gör!

Det är som vanligt det finns alltid en bakomliggande faktor och ide hur man skall använda information för att styra eller förstöra, sug på den och ha en trevlig helg där ute.


Tinnitus forsätter…

I dag är jag snuvigare och med det verkar det som om jag har svårt att ignorera Tinnitus idag. Den överröstar till och med IPoden och med det så gör den mitt liv till ett helvete. Än så läng så ställer det inte till det för mitt humör och tåla mod, men det är antagligen bara en tidsfråga. I natt var det första gången som den lyckades att väcka mig, hoppas att detta bara är tillfälligt och inte kommer bli bestående.

Träning i dag, det kanske hjälper mig att fokusera på något annat, man kan ju alltid hoppas…


Tinnitus

Sedan min tinnitus blev kronisk så är inte livet det samma, den bästa jämförelsen är som att ha en sticka i hjärna som du inte kan ta bort. Det som är värst med det hela är inte att det är konstant, utan det gör allt värre när man är stressad, sjuk, allmänt trött eller psykisk ohälsa. Frö mår man bra så märker man inte så mycket av det.  Jag vet inte varför min tinnitus har varit så jävlig i går och i dag, efter som jag inte känner mig varken stressad eller trött. Den borde inte vara så påtaglig. Så det gäller att hålla igång och försöka att distrahera mig så mycket som möjligt, för då kan man lättare ignorera den.

Samtidig som tinnitus är irriterande och jobbigt så får man skans att fundera på saker och ting, efter som det hjälper mig att fokusera och distrahera tinnitusen och då slog det mig det här med sociala medier och bloggar. För om man ser lite mer syniskt och paranoid på dem så känns det mera som en form av kontroll. För alla vill ha berömmelse och framgång och det uppnår man snabbast av att kopiera andras framgångar. Det inne bär att man kan kontroller hur människor tycket, känner och upplever sin omgivning. Det skulle vara intressant och göra en studie på hur man skulle kunna använda socialmedier för att kontrollera en folk grupp! Man ser att politiker idag efter Obamas president kampanj som utnyttjade bl.a. Facebook.

Suck jag hoppas att den här dagen slutar smidigare än i går för jag kan inte alltid ta till min favorit växt till hjälp… Även om det är den ända som jag hittills har hitta som ger lindring…


Lag om anställningsskydd (1982:80) är inget hinder

För den som sitter i näringslivet som säger att LAS är ett hinder, har inte levt på den sidan av lagen så att han eller hon har behövt den! För skall sanningen fram och jag ser i olika medier att alla går som katten runt het gröt i ämnet. För skulle man göra en uppföljning av alla företag och inte bara de som har kollektivavtal, så kulle man se att väldigt många bryter mot denna lagen utan anledning. Största problemet med LAS både från arbetstagare till arbetsgivare är att väldigt få vet vad den innebär. Det innebär att man bryter moten utan att tänka sig för, man bryter mot den för att man anser att den inte gäller. Arbetstagaren vet inte häller när Arbetsgivaren bryter mot denna lag efter som arbetstagaren inte kan lagen häller.

Det enklaste man kan säga om LAS är att den gäller alla i arbetslivet oberoende på vilken sida man står (Arbetstagare/Arbetsgivare). Det finns delar i lagen som är dispositiva, men det går bara att göra om man har kollektivavtal och fackligrepresentation på företaget, annars gäller alltid lagen utan undantag.

Jag har jobbat i detta land i 18 år och jag har insätt att om jag tittar tillbaka på mina anställningar så kan jag säga ¾ har brutit mot någon eller många av LAS paragrafer, medvetet och omedvetet. Så vad är lösningen på problemet? Certifiering av både arbetstagare och arbetsgivare, det enklaste sättet att göra detta är att alla måste gå en grundkurs i den svenska modellen av arbetslivet och detta måste vara obligatoriskt!

Jag tror att om både Arbetstagare/Arbetsgivare skulle lära sig lagen bättre så skulle mycket av problemen försvinna och lagen skulle uppskattas bättre från bägge håll…


Veckans uppdatering av SL

Det var ingen strålande vecka för SL, det kom snö, vad är oddsen att det händer? Ungefär lika låga som att SL kan hanterad det. Jag fattar inte detta, hur svårt kan det vara? I princip så tycker jag att den spårbundna trafiken borde gå utan större problem, men jag ser inte helheten över problemet och av det inte kan för stå…

Men det skiter jag fullständigt i, för jag får betala full pris oberoende om det funkar eller ej. Till och med internet leverantörerna är mer vänliga efter som har tjänsten inte funkat, så får man rabatt eller hele månads avgift i rabatt.  Det hade varit trevligt om SL kunde ha det mot sina kunder, men det funkar nog inte så hos SL…

Veckan som har gått 53 min, totalt 2 timmar 6 min


RSS 2.0