Är det rättvist?

Dagens fråga som jag ställde mig själv är: Är det rättvist att tredjevärlden skall svälta för att vi skall får miljövänligare bänsle? Svaret är ju självklart NEJ, men ändå är det ingen av oss som gör något. Anledningen som fick mig att reagera i dag är att jag läste på siten: engadget.com att Scania hade fått en årder av SL på 168 nya ettanol bussar. Så vad är fel med det då?

Vi vänd påproblemet och frågan, vart får vi vår Ettanol i från? Inte kommer den från svenska gårdar och en del kommer i från Europa, men merparten kommer i från Afrikanska länder och i från Sydamerika. Men vad är fel med det, skapar det inte ekonomisk möjligheter för dessa länder? Svaret är mest nej, efter som det är mycket av odlingsarealen som skulle användas för att föda landets befolkning går åt till framställning av bränsle till oss. Tar vi Sydamerika så skövlar vi regnskogen för att få till odlingsarialen. Det innebär att vi håller på att ge våran planet "KOL". Inkomsten för denna industri gagnar redan de som har roffat åt sig naturresurserna i respektive länd eller försvinner i korruption. Hur rimmar detta med miljövänlighet och bistånds poletik?

Jag tycket att Japanerna i detta har ett mera sunt tankesätt: vi skall inte bygga motorer som konkurrera om mat för livet på jorden!

Samhälles reflektion...

kollektivtrafikens ledare måste tänka om och privilegiera de som har det största ansvaret för att trafiken går enligt tidtabell. Det är inte höga löner till de som sitter i toppen utan de som kör, underhåller och planerar. Där skall man ha bra betalt, i toppen har man ändå bra betalt med bonusar mm. Bonusar är bara bra om de delas ut när allt går som planerat eller bättre, men om toppen får bonusarna oberoende om det går bra eller inte fyller de ingen funktion!

Förslag till rökförbud på perrong, kurar och terminaler. Röker man på dessa ställen och direkt invid, skall ordningsvakter ha rätt att ställa ut böter på 500kr och fimpning eller slängande av skräp på mark/golv i det området 900kr.

Vi medborgare måste ta större ansvar för det vi kalla samhället, för där är vi alla medlemmar. Vå måste sluta att skylla ifrån oss på gruppen, utan vara ärliga och ta ansvar för vad vi var och en kan göra. Vi måste sluta att luta oss tillbaka och låta de få som underhåller samhället ensamt bära lasten av oss andra.

Skriver det igen som jag så många gånger förut har skrivit: det är bara tillsammans vi kan nå det vi kalla framtid!

Panikångest helvetet på jorden

Har just bett hela jorden att dra åt helvet, har stängt a telefonen vet inte riktigt vart jag skall ta vägen. Sitter just nu i mitt arbetsrum som jag har låst, försöker samla mig nu efter att tårarna har slutat forsa. Jag vet att detta går över, men jag vet oxå att min omgivning tar stryk av detta. Så fort som jag har greppat tag om verkligheten igen så skall jag ringa min älskling, men just nu har jag ingen styrka.

jag skulle just nu vilja baras släppa allt och sätta mig och skriva av mig i några månader, för skrivandet är läkande för mig. Förlåt mina vänner där ute att jag tär så på er, men som sagt jag kan inte göra detta själv, men jag lider av felet att inte kunna ta hjälp. Det gör det hela inte lättare häller...

April, april, din dumma...

Fast vänta det är fortfarande januari, men det känns lite som det är om våra domstolar. För det känns som om det tar nästan vilken dum bortförklaring som de åtalade har, det som retade upp mig denna gången var aftnar läste i SvD om kändis som hade blivit tagen för drog- och olovlig- körning. Man godtog han förklaring varför han fick utslag för Cannabis, han hade rökt hasch veckan innan. Kollar man inte upp sådant innan? Tydligen inte, det som gäller här är att det går bara att mäta i blodet ca 3 timmar efter personen har rökt. Sedan är det urinprov som gäller, vilket i sig är en trubbig metod, men det är ett annat inlägg.

Detta är själv upplevt: fick min Suzuki Samurai stulen och när rättegången var över (fick veta det genom dokumentationen som damp ned en dag) kunde jag snabbt se att min bilstereo gick till den allmänna konkursen. Konstigt att man inte blir kallad när man är dels målsägare. Men hur somhelst, så godtog man den åtalades förklaring här varför han hade tagit ut bilstereon med högtalare. Förklaringen löd: för att öppna backluckan! För er som inte vet hur en Suzuki Samurai ser ut, så är det en öppen jeep liknade bil och i detta fallet hade jag en glasfiber kåpa i stället för kapell. Detta är ren lögn och det skall tilläggas att detta trick funkar bara på Saab 900 sedan (några årsmodeller med centrallås). Det visste inte häller domstolen, snacka om sandlåda.

jag är djupt orolig för vårt rättsystem. Polisen har fel fokus, polisen har inte råd att göra det som är rätt för samhället. Åklagare, försvarare och domstol saknar kompetens i sitt område. Är vi på väg att göra USAs misstag och bli EUs rättshaverister?

Integritet när det passar...

Lyssnade på TV4 morgon nyheterna om att Beatrice Ask vill i lag förbjuda smygfotografering i privata utrymmen så som ombytesrum, toaletter mm. Det är väll mycket bra om det inte vore för att det är pga att kvinnor blir utsatta för detta. För när det kommer till integritet så kan hon liksom sin föregångare (Thomas Bodström) inte stava till ordet, för utom när det kan göra något som gagnar dem politiskt.

Det kanske är så att vi måste ha två  Justitieministrar för att klara av genus frågan? Inte för att jag har något i mot den nya lagen, som kanske behövs. Det är hennes syn i frågan jag inte gillar.

Att lägga rätt förslag av fel anledningar är lika fel som lägga fel förslag av rätt anledningar...

Dags att återinföra rökförbud på våra perronger

Presis som rubriken säger känns det som om vi skulle behöva återinföra Rökförbudet på våra perronger, för rökarna blir bara fräckare och fräckare. För om du röker på en perrong i dag så är det helt lagligt att förstöra för oss andra ickerökare, me om jag skulle till exsempel röka en joint på prerrongen så skulle jag teoretisk åka dit för misshadel. Vad är skillnaden? Helt enkelt som så att en Joint innehåller Cannabis som är narkotika klassat, det är inte tobak. Är det rätt? När vi vet att tobak leder till kancer och är starkt beroendeframkallande.

jag som inte är Nikotenist känner att det är dags att rökning som ker på almenplatts som stör andra skall oxå likställas som misshandel, så kanske rökarna tänker sig för innan de tänder en cigg på perrongen eller vindskydet.

Pedofeli till ny botten nivå

Läste här på morgonen om att det nyaste trenden för barn är här från USA: Kids pole dance. Hur tenkte man nu? För detta är tängt att vara för barn mellan 6 till 11 år. Finns det ingen hejd på dummheter, för detta är inte rätt, detta känns väldigt fel och har man den känslan så är det oftast så oxå. Jag är inte förälder, men jag skulle idiotförklara de föräldrar som skulle utsätta sina barn för detta.

Jag anser att barn i dag hinner inte vara barn och det är inget bra för framtiden och det samhälle vi lever i. Låt barn få vara barn och betrakta inte dem som mini vuxna, för ni spelar bara pedofiler rak i händerna...

Medecin bättre än knark?

Jag läste i går att de krimminella gör bättre pengar på illegal medecin än vad det gör på narkotika, anledningen är att det är mildare straff på illegala medeciner än vad det är på narkotika marknaden. Detta skapar ett stort problem på den avreglerade läkemedelsmarknaden, för kunderna vet inte alltid om att de handlar från en illegal leverantör. För dessa företag har oftast alla certifieringar kopierade på sina sotet så att de skall se korrekta ut! Det känns som om vi skall tillåta försäljning av läkemedel på nätet så måste kunderna lättar kunna verifiera säljaren att de är vad de säger att de är och att produkterna håller rätt kvalité och funktion.

Sedan har vi ett annat problem med oss svenskar för att vi har lärt oss att Narkotika är livsfarligt och läkemedel är säkert. Men nu är det så att receptbelagda medeciner som handlas illegalt eller man får av en vänn, är i lagen narkotika.

Så slutsattsen blir att medecin är narkotika och narkotika är medecin, för många te.x. starkare värktabletter är baserat på så kallade Opiater (opium/vallmo), men opium är narkotika. Ta te.x. Heroin som är läkemedel från början, men i dag brukas av tunga narkomaner. Det kommer mer och mer Cannabis baserad medecin och det är till och med lagligt i Sverige sedan årsskiftet, men ändast i syntetisk form. Men det är inte alltid som den kemiska varianten är lika bra som orginalet, för man har uppteckt att även om de har samma antal molekyler och samma typer av molekyler, så har den naturliga cannabioden THC bättre och säkrare verkan än den syntetiska varianten.

Så är läkemedel säkrare än knark? Svaret är i de flästa fall JA, men det är pga. att medeciner tillverkas och kontroleras i sin marknad! Hade narkotika varit det hade vi troligtvis haft samma säkerhets historia oxå. Så ha nu en trevlig helg och var snäll mot din granne som tar sin Joint, för den kan mycket väl vara mindre skadlig än vad dina medeciner är.

Höga chefer är IT säkerhets hål

Jag läste just på IDGs hemsida att de IT chefer som nekar chefer att använda iPad, kommer att se sig själva överkörda. Men så har det alltid varit, för när höga chefer får försig något att ett verktg är hippare än de gamla, så är IT säkerhetenden första förloraren. Både iPhone och iPad har problem att integreras i många företag, efter som Apple har svårt att tänka Enterprice och centraliserat. Apple har oxå svår att spela med andra aktörer/standarder som de inte har varit med och utveklat eller inte ser sig tvingade till pga. försäljning eller lag.

Jag har full förståelse för att man vill använda både iPhone och iPad i sitt arbete, för det är underbara produkter bäge två. Just nu sitt jag på mina iPad och skriv detta inlägget, vilket fungerar väldigt bra, samt att jag har kommit på att dessa två podukter är väldigt bra redskap för oss Som lider av Dyslexi.

Det man oftas inte tar hänsyn till när nya koola prylar kommer som man vill ha i sitt företagsnät är att man inte involverar sin IT avdelning så att det får vara med att ta fram en lösning som i slutändan går i samma spår som företagets säkerhets policys. Utan chefer gör som så att "shiny" ny kool pryl, den köper jag och sedan går man till sin lokala IT avdelning och kräver att de sakal få den att fungera ASAP och allt annat får st stil tills det fungerar oberoende hur mycket tid som går åt. För anstäldas tid kostar ju inte, anser sig chefer.

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen: Den ända vägen framåt är tillsammans. För när det kommer till IT är inget omöjligt, det är bara brist på tid!

RSS 2.0