Arbetsgivarna begränsar yttrandefriheten

Läste en artikel om att att mera en 1/3 av arbetsgivare kollar upp blivande anställda via Facebook, blogg och Twitter. Sedan anser nästa 1/5 av arbetsgivare att bloggare är besvärliga och berömmer det som negativt för en blivande anställd. Detta talar sitt tydliga språk att arbetsgivarna inte tycker att yttrandefriheten är något positivt. Var är vi på väg när vi tillåter arbetsgivaren att diktera våra villkor över befintligt styre och lag?

Jag skulle vilja se dessa arbetsgivare leva i en stängd värd? Men det är ju klart att det inte är medarbetare man vill ha utan på ren svenska Träl och skall vi tolka den nyan arbetsmarknaden för de unga, så är det just det ordet som lyste klarast, just det Träl.

De unga har lite sig själva att skylla och även deras föräldrar är även del skyldiga också. För det första unga måste organisera sig och gärna ansluta sig till något fackförbund och tycker de yngre att facken är för träiga, så starta ert egna. Till deras föräldrar, ni kan inte göra så mycket nu för utom att skämmas och börja jobba för de yngre på er arbetsplats. Till företagen som behandlar sina anställda som trälar, lägg ner och gå hem och fundera över ert liv.

Yttrande friheten i form av socialamedier är lika viktig som den övriga  yttrandefriheten. Utan att människor har en trygg plats att uttrycka sina åsikters, har vi ingen utveckling och utan utveckling har vi ingen framtid. Tänk på det nästa gång du som arbetsgivare vill anställa en kreativ och duktig människa, med fascism kommer du bara få ja sägare och opålitliga medarbetare.

Det är dags att på facklig nivå få till stånd ytterligare begränsningar för arbetsgivaren i lag vad arbetsgivaren har rätt att bedöma vid anställning, precis som vi ha gjort med övrig diskriminering. För detta ha bara börjat och kommer bara bli värre i framtiden.

Kolsyra den goda...

Läste i Metro i morse att vårt land skall till 2020 skall hälften av vår  energi skall komma från förnyelsebar källa. I den satsningen kommer en Hybridasp och Poppel att användas (så kallad snabbväxande skog). Tanken känns bra, men har man tänkt i genom detta? Det känns inte som om de som tar beslut och de som lägger fram förslagen inte kan sitt ämne. För JA lövträd är bra och bästa av trädslag att binda CO2, men vad händer när vi förbränner trät? Jo vi släpper ut den CO2 som har bundits upp och tillverkar ny CO2. inte så smart va? Inte mycket! Men det är nog en bra affär för de som ger sig in i detta som producent och sedan låter det bra med förnyelsebar energi och det vet vi alla är bra för miljön.

Hur ignorant kan vi bli som folk? Ja det finns det nog ingen begränsning på... Sedan en liten fundering: läsk och kolsyremaskiner, Är de bra för miljön? För är inte kolsyra CO2? läs på din patron till din Sodastreamer så kommer du förstå. Vi har lärt oss att CO2 är en av de farligaste växthusgaser vi har. Är det inte dags att förbjuda dryck som har tillsatt kolsyra? Kanske det, men jag tror varken producenter eller konsumenter är beredda på att offra den delen.

Hur som helst det är fredag, snart slut på arbetsveckan, dags för lite vila och privat liv. Ta det lugnt där ute så höres vi igen nästa vecka och jag av slutar med ett tänkvärt citat från Bamse "Det är modigt att våga säga att man är rädd."

Våld i jämställdhetens  spår?

Vi har alla hört rycken om det, men ingen har träffat ett offer. Så det flesta drar slutsatsen, att det inte existerar, för man kan ju alltid försvara sig och särskilt mot kvinnor. Men statistiken säger något annat, anmälningarna ökar i år från år och i år hade det gjort lite mer än 3000 anmälningar. Det tycker jag talar sitt tydliga språk, det är tydligt och klart att det existerar och historien känns som om den upprepas på samma sätt som när man började ta kvinnomisshandel på allvar.

Är detta baksidan av en dåligt genomfört försök till jämställdhet mellan  könen? Jag tror det och om ett decennium kommer man att komma fram till detta oxå. För då kommer skillnaden mellan misshandlade som misshandlas av sin partner att vara ungefär lika stor mellan män och kvinnor. Om vi har lärt oss något från misshandlade kvinnor som misshandlas av sin partner, så kanske vi kan stäva detta nu innan det eskalerar. För jag tror att detta är ett tecken på en dålig genomförd jämställdhets poletik. För det finns många kvinnor där ute som tycker att jämställdhet är att förtrycka män på samma dåliga sätt som vi män har förtryckt kvinnor.

För när det kommer till våld och förtryck finns det ingen skillnad mellan könen, det finns bara kultur och historia som förblindar oss i detta ämnet.

Muslimerna själva är deras största hot!

Jag har sedan snart nu två veckor fastnat framför dokumentärer om Islam och muslimer och det som slår mig hårdast är: hur kunde det går så illa? För om jag som ej troende har förstått Koranen rätt så är allt liv heligt och man skall inte döda sig själv (självmord), samt att människan skall söka kunskap i världen och sprida den. Det finns oxå berättelse om de stora profeterna som var samlade inför gud inklusive Jesus och att de aldrig skulle splitsas utan leva i harmoni med varandra. Det fins statistik för de senaste 30 åren som ger ett tydligt budskap, det har dödats flera muslimer av muslimer än av någon annan folkgrupp. Har muslimerna dramats av ett själsligt virus?

Någonstans måste man sätta stopp för detta och gräva ned både stridsyxan och historien för att börja om. För annars kan man aldrig gå vidare, annars är man dömd att vandra i en dödlig spiral som endast kan leda till själv utplåning. Men vem skall börja? Ja för om Islam är den fullkomliga och den rätta tron, så kanske Muslimerna skall börja att leva upp till den och bevisa för oss andra hur storsinta de är och ta de första steget till fred.

Detta har jag att skänka muslimerna och ja det är ytterligare ett citat från Bamse. "Man ska vara snäll mot dem som är stygga, för de behöver det mest, och då blir de kanske snällare."

Ingen blir snäll av stryk!

Men ändå så tror människor det i snitt, inte minst de som misshandlar sin maka/make eller sina barn. Vi kanske borde lyssna mera på denna lilla björn vind namn Bamse. Våld är också ett språk, men det är få som talar det, men många vill utöva det. Jag försöker att leva efter vad Bamse sa om våld, men i bland vacklar även jag och inser att vissa  av oss människor förstår inget annat än våld. Vissa människor förstår inte att det har gjort fel för ens det svider i huden, men det är egenteligen inte deras fel, utan det har blivit uppfostrade på det sättet. I detta fallet kan vi inte vända andra kinden till, för det kommer att göra lika ont där och det är vi som för lida inte dem.

Hade en diskution med en arbetskamrat och en god vän, som fick mig att fundera lite mera på detta. För synsättet var som så att människor som begick brott, var onda och det ända sättet att hantera dem var att sätta dem i fängelset och gärna tappa bort nyckeln. Jag blev lite besviken, inte så lite heller... För om det är så, varför sätta dem i fängelse från början som bara kostar pengar? (tänker inte skriva det otänkbara) Att tänka i de banorna är äldigt farlig, men nog inte ovanligt.

Hur skall vi komma till rätta med våld och brott? Till att börja med så måste vi ha ett samhälle som inte skapar brottslingar, genom lagstiftning som inte följer samhället och medborgarna. Sedan måste vi skola och utbilda nästa generation bättre och se till att de är mera upplysta än vad vi var och inte tvärt om som det är idag. Alla måsta ta mera ansvar och jobba tillsammans oberoende ursprung eller religion, för att försvara detta öppna samhälle mot utnyttjande och korruption.

Detta samhället vi har här upp i norra delen av världen är något unikt och skört, men när det fungerar är det underbart.

Måndag, kanske är det i dag allt vänder?

Det är känslan jag intalar mig på måndags morgnar, ett försök till positivt mindset. Men det är svårt när man fryser hela morgonen, samt  man känner av Migränen sedan helgen. Samtidigt som man inte trivs på uppdraget man sitter på efter som det är stressande för att det är oorganiserat och dåligt dokumenterat.

Det är tur att man har en positiv älskling som hjälper en att hålla humöret uppe, ja jag vet att det är bara jag som kan ändra på situationen. Men jag har inte tid eller råd att göra något förhastat, för det vet jag ändå inte leder till något positivt.

Hoppas att er vecka där ute har börjat bättre och att veckan blir bättre vart efter...

Metros läsare ställer SL mot väggen?

Host, host harckel. Det var mera som SL ställde dem mot väggen och läxade upp dem. Här följer lite av frågorna och deras svar i korthet, samt mina kommentarer i ämnet.

Varför klarar inte tågen av vårt klimat? SL svarar: tågen är testade mycket strängare väder, men det är isbildningen som är problemet för tex dörrar. Min kommentar: ja testar man tågen i Norrland där det är  konstant kallt och ingen fukt. Så är det inte konstigt att det inte funkar här där vi har varierande kyla från -15 till +5, inte konstigt man får problem med isbildning.

Varför har man inte växlar som fungerar på vintern? SL svarar: alla växlar ser ut likadant i hela världen, det finns inga vinterväxlar. Man använder uppvärmning och speciella skydd för att få växlarna att fungera vinter tid. Men när det är extrem vinter, måste de röjas manuellt. Min kommentar: detta som råder nu är ingen extrem vinter utan en ganska normal vinter, samt att de nya uppvärmda växlarna klarar inte mera än -10. För de gamla drog för mycket ström.

Varför satsar man inte mer pengar? Landstingsrådet svarar: man satsar 100 miljarder på att bygga ut infrastrukturen. Min kommentar: det var inte svar på frågan, men vad skall man förvänta sig för svar av en politiker?

Varför fungerar Tunnelbanan bättre än Pendeltågen? Stockholmståg svarar: det är olika förutsättningar och att Tunnelbanan till mesta delen går under jord. Pendeltågen är mera utsatta för väder och vind. Min kommentar: men bekräftar inte detta min kommentar på fråga 1?

Jag tycker detta är svagt och mest massa BS och undanflykter, för att förklara läget. Med andra ord även den nya ledningen och förvaltaren av SL har inget intresse att göra något åt detta och drömmer vidare om varmare väder.

Men så länge den globala uppvärmningen fortsätter så kommer vi att i fortsättningen ha normala till stränga vintrar. Det kommer dröja länge innan Norden kommer få mildare vintrar pga den globala uppvärmningen. Mitt förslag är att låta MTR få sitt första kontrakt att löpa ut och sedan tar man hem driften och sköter den själva, det blir ALDRIG billigare med outsourcing. Kostnaderna blir bara lättare att dra av rent ekonomiskt och om man har gjort kalkylen rätt så kan man kanske få en vinst där i kronor och ören. Men det får någon bevisa för mig först innan jag tror på det och hittills har ingen lyckats att bevisa det för mig.

Min tro i detta är att vi måste själva ta ansvaret i stället för att lägga ut det antrepenad bara för att vi behöver ha någon att skylla på. Sedan måste vi tänka mera på den globala ekonomiska bilden för Sverige, för driver vi det själva så stanna pengarna i landet, i stället för som i dag där vinsten går till Kina.

Mitt i veckan

Då var det onsdag och med det så har vi kommit till halvtid på arbetsveckan. Kändes som en bra morgon tills trafikrapporten kom, som meddelade att det hade skett en olycka vid Stockholm Södra. Inget problem med det för mig tänkte jag och begav mig av, väl framme vid Älvsjö där tåget vände klev jag av. Gick upp för att få information om när nästa tåg från Södertälje skulle vända i Älvsjö, det svaret man fick av henne som satt i kuren var: ni måste gå ned till perrongen, men vilken? Det ville människan inte säga. Men för fxxn det finns två perronger och varför kunde inte SL loopa informationen från skärmarna på perrongen till de som finns i spärrhallen som förbinder de två perrongerna? SL är verkligen mästarna på information, ironin flödar...

En annan sak som jag hörde på nyheterna som kändes bara fel, var det att Svenska Bostäder har fått rätt av hyresnämnden att höja hyrorna med 45% i de miljonprograms områdena som måste rustas upp. Men vänta här ett tag, skall det inte ingå i hyran? Jag kan förstå mindre höjningar för sådant man inte planera för, men för skötsel och renovering skall ju bolagen ha ekonomi för. Detta kommer att skicka fel signal till alla de oseriösa privata bolag som gillar att plocka ut alla stålars i egen ficka. Så när det är dags för renovering så får hyresgästerna betala igen.

Jag är så trött på denna skurkaktiga jakten på pengar och att den enskilda människan alltid får betala för dessa egoistiska dumheter. Någonstans måste de styrande gå in och reglera för samhällets bästa, för kan vi inte samsas så finns det ingen framtid.

Dags för ett nytt politiskt parti.

Det är så mycket som jag känner är fel med vårt fina land Sverige, men det är inte lika gott om partier som tänker ta sitt ansvar. För närvarande gör Moderaterna ett bra jobb, men det kommer inte att vara för evigt.

Jag har länge funderat på om man skall starta ett Politiskt parti, har ingen aning om hur man gör. Men jag är medveten om vilka områden jag vill ha förändring i och det har blivit en del. Jag vill ha ett samhälle där man tar verkligheten på allvar, istället för att försöka forma medborgarna efter en utopi.

Namn på partiet är svårt men kanske i still men Det Gröna partiet, inte för att konkurrera med miljöpartiet utan bara ha en grön profil. Detta är några av de stora omfördela jag vill förändra:

Arbete: det skall vara lönsamt att arbeta, det skall vara kul att bidra till samhället. Vi måste vända på synen på kapital, det skall vara fint och tjäna pengar och vara fult att bara vara rik. I dagsläget är det tvärt om.

Invandring: vi måste ta han om de vi tar i mot, ge de möjligheter att integrera sig i samhället på ett produktivt sätt. Inte som i dag, förvaring och förnedring

Droger: dagens drogpoletik har aldrig fungerat, den är rutten från grunden och upp. Sveriges ledare påstår att vår restriktiva och hårda drogpoletik fungerar. Jag vet inte hur de kommer fram till det? För i dags läget finns det ca 30 000 tunga narkomaner och till 2020 kommer de att ök med 50%. Hur kan man säga att det är framgångs rikt? Vi har samma statestik som rösten av värden.

Polisen: polisens jobb skall vara att stödja samhället och medborgarna. Det gör man inte i dag. Polisens sattsningar skall vara ut i från samhälls nytta och inte religion. Det man borde omprioritera är skyddet mot våld i hemmet, mot kvinnor och barn. Synas mera på gator, torg och vägar. Bygga Beira med medborgarna så att de känner sig trygga.

Skatter: de skall vara så stora och rättvisa som det behövervara för att samhällets resurser räker till för alla. Vi måste rätta mun eget matsäcken, sluta dröna om stora inkomster och i stället se till medborgarna och landets bästa.

Miljö: vi måste tänka globalt när vi tänker på miljön, intagas lilla Sverige kan göra, för det påverkar inget. Vi måste sluta plåga folket med avgifter o skatter i miljöns namn, som ändå inte leder till något resultat. Det vi i dag gör till vårt land är bara att skjuta oss själva i foten och sedan tro att vi kan springa maraton. Vi måste göra det som går att göra istället för att sukta efter det som finns i horisonten och kan komma inom ett decennium eller flera.

Man skall kunna känna sig både stolt och patriotisk som medborgare i Sverige, där alla som vill vara medborgare kan utrycka sin stollthet och vaja med landets flagga oberoende vart i värden man kommer i från. För vi alla är barn av den här planeten Tellus!

SLs resegaranti för billig.

Som rubriken säger så känns det som SLs resegaranti är för billig för SL att behöva bry sig om deras problem att sköta trafiken. Det kanske dags att införa ersättning för förlorad arbetstid, jag tror att många väljer andra sätt att åka till och från jobbet för att man inte har råd att förlora inkoms

Inför man inkomstgaranti så kommer detta att kosta SL så mycket att man måste göra något åt dessa problem..

Reflektion!

Förra veckan var en riktigt seg vecka, men ändå var slutet av veckan en av det bettre på länge. Även om det nya jobbet jag har försök att få inte infanna sig, så är inte den dörren stängd. Men jag ha för första gången på sex månader plus kommit fram till ett beslut som har med förändring och framtid att göra. Även om det inte skulle falla i god jord så är det ett trendbrott.

Detta året som såg så mörkt ut sedan början och första dagen, känns som om det har ljusnat lite och det är inte lika mörkt längre. Jobbet suger fortfarande, men det är kanske dags att ta tag i saker och kräva lite mera...

Hur somhälst ha en bra dag och en bra vecka!

Sex 2011 är fortfarande tabu

Fortfarande så är sex ett mycket känslodrabbat ämne, fult med skam, ångest och skuld. Det borde vara lika naturligt som att andas, äta, dricka och sova. Religion har spelat en stor roll i detta, men kan inte ensamt ta ansvaret. Hur kommer det sig att vi knappt prata om sex utan att prata om det uti från: Porr, prostitution och skam. Sex är en av det viktigaste sakerna vi har för att överleva som ras och för att behålla genetiska informationen och utöka den.

Ännu värre kommer det att bli om vi inte hanterar detta, för en dag kommer vi komma till den punkten att vår jord inte kan inte föda befolkningen som bor på planeten. Vad gör vi då av en av de starkaste och gundläggande funktioner och kännslor?

Mitt förslag är enkelt, ta bort skamstämpeln på sex och hantera sex på samma sätt som vi gör med allt annat. Hantera det som livsviktigt, konst, tjänster mm. Se till att det blir lika narturligt och fritt som det är att andas, äta, dricka och sova.

Till er alla homophober, moralister, religiösa och fanatiker. Slappna av och öppna upp dina sinnen och släpp in ljuset och tillsammans kan vi gå mot en bättre gryning.

Arbetstagare läs på!

Satt bredvid två kvinnor i 30+ och de satt och gnällde över hur deras arbetssituation var och om hur osynligt och över prisat facket var. Men ursäkta mig, men läs på vad facket gör för dig innan du bygger upp förväntningar som facket inte kan leva upp till. Inte konstigt att de var besvikna, för de fick inte allt serverat på silverfat. Det kanske skulle kunna vara så, men då kommer fack avgiften öka med tiofalt.

Det är dags att vi arbetstagare börjar tar vårt ansvar efter vi är en av de två parterna som förhandlar om arbetslivets förutsättningar och trygghet. Mitt råd till er som tycker facket har spelat ut sin roll, bli förtroendevald och börja jobba med de fackliga frågorna på din arbetsplats. Lär dig hur den Svenska modellen fungerar, lär dig vad parterna är. Sen kan du återkomma med dina dumheter och reflektera över dem, så kanske du kommer fram till samma slutsats som jag.

Fackets roll i dag är viktigare än vad det har varit på decennium, vill ni se hur det annars fungerar? Kolla på Storbritannien och Tyskland? Det är inte särdeles lockande va?!

Straff, paranoia och reflektion!

Jag hörde på TV4 nyheterna att det var skandal att människor som var dömda för grova brott, tilläts att starta och driva tre fristående gymnasium. Metro skriver dömd pedofil drev friskolor. Det första jag reagerar på är inte att dessa människor fick tillstånd att driva gymnasierna, utan hur kan vi tillås oss att fortsätta dämma folk efter avtjänat straff? För då kan vi kikande ta bort straffskalan och dämma folk till livstid direkt. För det är faktiskt det vi gör indirekt. Sedan handen på hjärtat, är de andra aktörens så mycket renare, bara för att de inte är dömda i domstol? Tåt att tänkas på!

Läste vidare i Metro hur arbetsgivaren spionerar på dig och att arbetstagaren bedriver informationsspårning på sina anställda. För att se vad de göra och vad de har för åsikter och särskilt vad de har för sig på Facebook och hur mycket av arbetstiden som spenderas där. Det var länge sedan jag läste en artikel som är mera paranoid än vad jag är, det är inte ofta det händer. Men det inne bär inte att de har rätt och att det är praxis i merparten av arbetsplatser.

Det man skall vara klar medveten om är att arbetsgivaren övervakar trafik och epost på företaget, men det är väldigt ovanligt att man  använder detta för att kontrollera sin personal. Samt att det är inte chefer som har rätt att använda detta utan ägare eller VD. Min erfarenhet a snart 20 år i IT branschen är att system administratörer och inhyrda konsulter har hög moral när det kommer till sådana saker och man brukar ha som tumregel: skall man kränka individens intrigitet så skall det ligga ,misstanke om brott.

Hörde i går att vi har i dag ca tretiotusen tunga narkomaner och att man spår att fram till 2020 så kommer de att öka med 50%, vilket skulle bli nästan femtiotusen. Vår hårda narkotika poletik fungerar verkligen, jag undrar hur de som jobbar med ett narkotikafritt Sverige tänker? För jag kan inte se att de monstrer vi lägg ned på narkotika bekämpning gör någon nytta! När Kalle Svensson efter några bärs och en kvarting spöar på frugan och barnen, utan att riktigt vara rädd för att han blir inburad. Men att jaga den yngre generationen för cannabis bruk, med ett fascist beteende är helt okey för att få ett narkotikafritt Sverige.

Hur vi än gör så kommer vi alltid har arselet bak och det är ingen ide att lägga ner någon tid på det. Utan det vi skall göra är att titta i horisonten och filosofera, för att tillsammans komma fram till hur vårt samhälle skall se ut. För vi måste sluta att diskriminera varandra, börja tänka gott om varandra och tillsedda olikheter! För annars kan vi lika bra ge upp nu.

Ett sista ledord i detta: Att ge upp sin frihet mot säkerhet, leder bara till tyranni!

RSS 2.0