Begravning

Begravning är inte en rolig historia, men mera förberedd har jag nog aldrig varit. För det var som det allt är att när man sitter i kyrkan och ser kistan, så blir allt så påtaglig. Sedan blir det inte bättre när prästen börja tala och det sista kommer upp. Men det känns bra nu och man kanske kan ta sig tillbaka till värkligheten, tidsplanen känns fortfarande bra. Så på måndag går jag tillbaka till jobbet och det är lön också, det kan aldrig vara fel.


Men nu måste jag gå tillbaka till sällskapet och vara mera social...


Ålandspråmen

Nu sitter man på Ålandspråmen på väg över havet, det är begravning i morgon. Hoppas att man inte har förtryck något, det skulle vara lite jobbigt om det skulle komma upp då. Men annars känns det skönt att få det över, få punkt på det hela. För på fredag kan man börja igen från ruta ett och försöka att få ordning på sitt liv. Varför skall allt vara så komplicerat.

Så höll man inte på att komma till båten i tid, en lastbils chaufför fick för sig att byta fil framför mig på Essingeleden, som körde långsammare än jag. Det slutade med låsta hjul och mycket gummirök, men jag lyckades missa mittbarriären och lastbilen. Snack om att receptionisten fick vet vad att hon levde och jag hoppas att hon förmedlade budskapet, för då viste jag att jag levde...


Jag tror att det är stor idiot dagen, för dagens biltur så har jag haft ca 5 incidenter från milt till grovt. Jag har sagt det förut, men vi svenskar kan inte köra bil...


Gud är en illusion

Människan kanske är lite för begåvad för sitt egna bästa, efter som människan i grupp är som panikslagna djur. Men det behöver inte var fel att Gud är en illusion, efter som när det blir mörkt runt människan så behöver hon tröst och stöd. För det Gud står för är allt som vi inte vet eller kan förklara, det skrämmer oss och det är då vi behöver Gud som mest. Med andra ord så är Gud och hopp det samma, så har vår Gud lämnat oss när hoppet är ute och det inget finns kvar? Troligtvis inte, det är där illusionen kommer in och ger oss en känsla av trygghet. Hoppet är det sista som lämnar människan, kan jag bara undra vad det var som fick min lillasyster att överge illusionen och tappa allt hopp. För även om vi inte alla är troende religöst. Så har vi alla tro på något och det är det som föder vårt hopp om att framtiden eller det som skall komma skall är gott.


Detta är frågor som jag troligtvis inte får svar på, men jag hoppas att jag en dag förstår. Till dess så hoppas jag att hennes själ får vila i frid och att det är bättre där än vad det var här. Oberoende våra problem och bråk vi har haft, så kommer jag att sakna min lillasyster.


I slutändan vinner konsumenterna

Inte veta jag hur slut konsumenterna vinner på att GSM licenserna auktioneras ut, efter som ökar kostnaderna för leverantören ökar också priset. Så att konsumenten skulle gynnas av att Telefon leverantörerna skulle behöva slåss om Licenserna på ny, är befängt och bara ett sätt att få in oväntade inkomster till staten. Det staten alltid har varit bra på för att minsta utgifterna är att de som skall leverera till stat och kommun måste konkurera till lägsta pris. Det man borde göra här är att man sätter ett reglerat pris på licenserna och låter alla leverantörer ha möjlighet att bedriva GSM verksamhet, på det sättet skapar man en öppen och ärlig konkurens som konsumenten kan vinna på. Allt annat är bullskit.


Vem kommer på sådana här dåliga idéer och sedan får gehör för dem?


RSS 2.0