Artikel 1. Alla människor är födda fria och lika?

Detta låter ju bra, men är det så sant? I måga länder är det bättre än i vissa, men det är nog inget land som kan ställa sig upp och slå sig förbröstet och säga att det är så. Men hur är det i mitt modersland Sverige? Rena skämtet kan man nog säga. Efter som om du är född Svensk då har du ett övertag så länge som du får ett nordiskt namn, annars är du rökt och får jobba mycket i motström. I sverige kan man inte vara nationalist eller vara stolt för sitt land och sitt folk, för då är man automatiskt Rasist. Vad är det för fel att vara stålt för sitt land? Om vi var det så skulle vi vara starkare i våran mångfald. Sverige är jätteduktiga på att ta imot flycktingar, det kanske är så? Men varför segrigerar vi dem och isolerar dem? Folk som kommer hit får inte jobba med det de är utbildae til och har många års erfarenhet av, bara för att de inte lever upp till våran standard? Vi har inte resurser att tahand om alla som kommer hit, så vi packar ihop dem i hög på förläggningar.

Nu börjar spåra ur igen...

Så vad är frihet?

Som jag ser det är det att ha valmöjligheten att styra över sig själv och att stödja den del sammhelet man tycker passar en själv. Men inte bara att ha rättigheten utan också få respekteras för det och respektera andra för deras övertygelse. Det finns inget som passar alla, den som säger det är en löngnare! Det som är rätt för mig, kanske är käpprätt fel för dig! Men jag ger dig den möjligheten att bli respekterad för din övertygelse, så länge du ger mig samma skans.

Kan vi bli jämstälda så folk av Tellus? Det är nog svårt, med tanke på att vi kan ju inte jämställa oss menallan könen. Så länge vi inte har löst den konflikten, tror jag att jämstäldhet mellan folkslag inte har en skans...

Ge mig möjligheten att prata om detta, om de flesta sova innenan jag är färdig, med det skrivet så blir det inte mera. Ut och gör eran skyldighet som medborgare av Tellus och fräls oss från detta


Universal Declaration of Human Rights

Den 10 december 1948 var det en historisk dag för mänskligheten, för då undertecknades "Universal Declaration of Human Rights". Med detta skrivet så undra nog någon vad jag täcker hitta på med det? tanken föddes i går kväll när jag försökte somna, utan framgång. Jag tängte att ta en artikel i tur årdning och skriva fritt om den och min syn hur den efter följs i vårat samhälle, det kommer att vara min syn och åskit ovasätt om det är rätt eller fel utifrån andras syn. Ni som läser får gärna komentera oc skriva vad ni tycker och det som är viktigast i slutet är att man respekterar detta efter som alla som är med i FN har krivit under den och skall följa den.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0