33 Miljoner

Kostade det samhället när en kranbil körde in i en viadukt på Essingeleden, trafiken stod still några timmar. Idag stänger man av Essingeleden i två timmar (mellan 8-10), vad kostar det? lägg sedan till 1700 poliser, sedan lägger vi till alla avspärrningar i Stockholms innerstad runt hotellet för delegaterna.

Handen på hjärtat kära medborgare, skulle inte dessa resurser och pengar kunnat användas bättre? Svaret är och borde vara JA, för vad får vi i vårat land ut av detta? Inte mycket till nästa inget alls, men det är vi skattebetalare som få pröjsa slutnotan och jag tror inte den slutar på 33 Miljoner Svenska Kronor.


Paranoians ansikten

På torsdag händer det som kommer att kosta oss Svenskar dyrt i skattepengar, för paranoians ansikten kommer till vårat land. För den som har missat det så kommer USA:s utrikesminister Condoleezza Rice och Iraks premiärminister Nouri al-Maliki som egentligen är en marionett på samma sätt som USAs Presidenter. 1700 poliser är inkommenderade, detta är ju värden skans för kriminella att sprida skräck i staden! För all Polis kommer att vara upptagen med detta toppmötet. Det innebär att om någon har planerat att göra något större rån till exsempel, så kommer det att vara som att "Springa frivarv när man slagit ut bollen i skogen i bränboll!".
Så varför skall de komma hit? Saken är ju rätt självklar, att sprida sin åsikt om hur farlig värden är och hur vi skall ställa upp på deras sida av paranoia. Sedan att det heter "Iraks framtid" är bara en orsak, för hade det varit så hade man valt FNs högsätter i stället för att komma hit.

Jag är så trött på dessa utgifter som inte ganar vårat land, det kanske vore bra att titta lite mera på USA och lära oss hur vi värderar vad som är en god ekonomisk investering för vårat land. Med tanke på att USA har en privatägd riksbank, det säger väll allt.


Ny vecka

Vad skall vi säga om den? Förutom att jag har nu fast anställning, undrar hur det gick till, nu har jag bevisligen suttit här på HAL i 6 månader. Så det kan ju inte vara så segt som jag får det att låta eller något. Så raskt över till kaoset, att flytta ställ inte direkt till någon ordning i levandet. Suck man kommer att få leva med detta alldeles för länge. Undra just hur mycket målande det bli i nya lyan, för det kommer inte finnas så mycket tid för det nästa vecka. Usch blä för att flytta, önskar att detta vara över...

Snart är det lunch och som det känns nu så kommer det lägligt =)

Jaha nu har snart en vecka passerat

Inte har jag hunnit blogga så mycket häller, känner mig ganska oseriös på denna blogg. Men den som är nyfiken och ar tålamod kanske får utdelning. Precis som Gettosmurfan skrev "ledig på fredag tack och lov! Skall på trettioårspartaj" och det skall bli skit kul, för det där gänget med korna är så trevliga och roliga att festa med.

Med det sagt så stänger jag denna bloggen för i dag och förhoppningen är att jag åter kommer inom snar framtid.


Varför är vissa så osmidiga

Vi hade nyligen visning av våra hyresrätt för att Svenskabostäder skulle kunna erbjuda den till deras kö så fort som möjligt. Nu med facit i efterhand skulle vi ha dragit ut på det så lång som vara möjligt, efter som de verka inte ha något intresse att hjälpa oss att komma ur detta tidigare. För de utlyser lägenheten till de intressenter som finns med datum när vårat kontrakt går ut och inte till det datumet som vi önskat att lämna (står i uppsägnings bekräftelsen det datumet vi önskar). Nu känns det som om vi bara är snälla med dem och det garvar åt oss som gör deras jobb så att de inte behöver förlora pengar. För det är vi som förlora på detta och ingen annan. Hur fan kan man vara så fyrkantig? Sälj ut allmenyttan så att den blir mer effektiv, jag vet att det inte är någon bra ide för hyres läget i Sverige. Men jag skiter nog snart i det, varför skall jag tänka solidariskt när marioteten tänker super ego? Det kanske är rätt steg att ta att stå för sitt eget boende och skita i alla andra. Min solidariska och grundläggande socialdemokratiska sida har fått en riäl knäck och vet inte om den kommer att återhämta sig.

Jag menar Socialdemokratisk i den meningen att jag delar de grundläggande filosofierna som partiet har, men inte den inriktningen som de har haft det senaste tjugo åren. För den politik som representeras av Mona, kan brinna i skärselden.


USA paranoia och Miljö noja

Att USA är pucko det kanske alla vet, men det som tydligen har missat är att press och värden inte viste om att USAs flygplatser har rätten att ta all elektronisk information av dig när du kommer in i landet på obestämd framtid. Det är som tex MP3 spelare, kamera, minneskort (i alla former) och datorer, utan att du är misstängt för något och det som kanske är värst av allt i denna infkterade debatt om upphovsrätt är att USA har rätt att använda matrialet som de vill. Detta har jag kommenterat i min första blogg för ca 1 år sedan, så detta är inget nytt. Bara för att Expressen fått nys om detta är pga att de har funnit ett rätts mål om detta, jisses när skall folk vakna och se vilken fientlig makt USA är mot resten av världen. Den som är nyfiken kan läsa här... Länk

Miljön är i fokus eller snara ur fokus igen, som Aftonbladet skriver "Bensin priset måste fördubblas om vi skall nå EU:s klimatmål...". Detta är kanske som bäst sant om det är bara Bilismen ska ta sitt ansvar för miljön, det man skall veta är att transport och bilism endast står för ca 16 % av utsläppen. Som jämförelse kan man ta kött produktionen som står för 17 % och resten är industrin. Det är som vanligt i vårat fina "mellan mjölks" land, vi missa poängen och har svårt att ta de svåra besluten. Den som vill vet vad Aftonbladet skrev här är länken

Rasism...

Det är dags att ta bort detta ord ur våran ordbok, inte för att det inte behövs, utan för jag är trött på att man måste vara vit för att vara rasist. Istället borde vi lägga detta under där det hör hemma och det är diskriminering, på detta sättet blir det lättare att pratat och diskutera i ämnet och det gäller alla ovasätt ursprung. "Men vad då kan en del säga". Men detta är mycket enkelt, svar på detta:

Har du någon gång sätt, hört eller varit med om att någon invandrare eller annan hudfärg än vit har blivit anklagad för att vara rasist?

Svaret är som bäst "nja" och resterande fall så är det "Nej", för det skyddas ofta under tex religion, traditioner, kultur och det mesta annat än vad det är, ren rasism. Så lösningen på detta är att lyfta upp detta som ren diskriminering, för det är vad det är och inget annat.

Gulp, nu har man stuckit ut hakan igen, så nu är det väll bara att vänta på folk stormen också.


Nu ger jag mig oxå in i debatten om Blondinbella

För jag läste just nu på metro.se att Isabella Löwengrip alias "Blondinbella" kommer att medverka i ett Tv-program på TV 5. Vad i piiiiiip skall hon tillföra som hon inte redan har förstört? Detta är ju fan skandal, här kan ni läsa om detta, men ni kommer inte häller bli klokare...

Blondinbella gör hemligt tv-program

Gårdagen...

Igår var jag på Microsoft Virtualization Summit 2008 som var skit bra, men på det seminariet kom det upp en fråga runt prestanda test mellan Microsoft och WMWare (EMC nu förtiden) och det beror på att WMWare har i sina användarevillkor att WMW måste uttryckligen godkänna denna publicitet, vilket de inte har gett någon rättigheten till. Men om man skulle göra detta i Sverige genom att köpa produkten och sedan göra prestandatester och publicera det, så borde man vara skyddad av Svensk grundlag angående "tryckfrihet".

Bort sätt från detta har det inte hänt så mycket, förutom att man måste ta flytten på större alvar och att det inte är långt kvar nu. Lastbil är beställd och de som skall hjälpa till få bli morgon pigga pga att Lastbilen får jag 09:00 och har den bara i 4 timmar. Men det skall gå, med tanke på att flytten från staden tog ca 2 timmar 15 minuter.


Gäääsp måndag

Jupp så har en ny vecka börja och jag är inte alls inspirerad att göra något. Så vad händer denna veckan? Ja förstås jobba på HAL, sedan är det tvätt (det som jag gör varje måndag) och sedan tisdag är det på tvingad visning av lägenheten. Jo faan jag glömde, det är seminarium på tisdag om virtualisering, det skall bli kul, första betalt seminariet jag lyckas få av en arbetsgivare. Hoppas att jag får tillbaka inspirationen efter denna måndag, så att man kan hitta på något hyss i veckan. Men just nu är det mest "gäsp"... Återkommer senare med nästa uppdatering.


Pollen

Jag är tudelad i dessa tider, samtidig som jag tycker att värmen gör allt bättre, men med värmen kommer våren igång och snuva och ögon irritation. Suck man får aldrig vara nöjd, men jag borde ha vant mig vi detta, vid detta laget. Men det ser inte ljusare ut på den punkten.

Men det bästa är att min Älskling är hemma, jiiiiipi, faan vad skönt. Normaliteten åter går och man känner sig trygg.


Tisdag

Gud vilken uslig tisdag detta blev, vaknade kvart i sju, ja då skall jag normalt åka. Sedan var det billar så långt ögat nåde, segt, närmast parkering. Det tog en timme tio minuter, det som segast tar det 45 minuter och det gör det inte bättre att min älskling fick något skit i urverket igår och fick för sig att hon skulle komma idag. Det hade varit underbart, men nu var det inte så, suck. Jag får hålla i det lilla tålamod som finns. Nä detta blir inte bättre så får se om jag har mera att skriva någon annan dag =)


Användarvillkor

Jag läste en artikel på IDG.se om avndarvilkor för olika IT releaterade produkter och några av dem stod ut mera än andra. tex Appe:

"Du godkänner också att inte använda produkterna för verksamhet som förbjuds enligt gällande lagstiftning i USA, inklusive, men inte begränsat till, utveckling, utformning, tillverkning eller ­produktion av atomvapen, missiler eller kemiska eller biologiska vapen."

Eller 

"Safari får endast installeras på en enstaka Apple-dator åt gången."

Sony är inte bättre...

"Du får till exempel inte behålla musikfilerna på din dator om du blir av med originalet, du måste installera alla uppdateringar (som bland annat kan innehålla bakdörrar till din dator), om du går i personlig konkurs måste du göra dig av med musiken och värst av allt: Sony-BMG för­behåller sig rätten att via bakdörrar ta sig in i din dator och radera filer som de anser att du inte har rätt till. Och vad som än händer med din dator har du aldrig rätt till ett större skadestånd än fem dollar." 

Denna är nog bästa av dem alla! Produkt: Plan 9 Leverantör: Bell Labs 

"Jag accepterar att inte använda Plan 9 för att tillverka massförstörelsevapen för användning av något annat land än USA"

Vil ni skratta mera så finns detta på IDG.se, man kan ju undra vad de tängte när de skrev dessa?

Det ska vara en transa i vår

Den rubriken saxade jag från SVD.se. Men det är helt något klar i det, med tanke på alla film som släpps med skådespelare spelar som spelar sitt motsatta kön. Om det förr var tungt att vara Man i könsdebatten så blev det inte lättare nu. Jag tror att vi får sluta att hänga upp på kön utan bli mera individ orienterad, även om kön ställer till det här också.

Jag vet inte hur jag skall ta mig ur detta på något snyggt sätt, men skit i det, våren är ju här... =)


Valborg...

Kom och gick, jag och polaren björnen åkte ned till hans släktingars landställe i Strängnäs. Fick till och med se brasa, det var helt rätt beslut att åka dit och softa en valborg. 1 maj gick åt till ingen ting och hemresa, det var riktigt nice att sitta på balkongen på morgonen med laptopen i högsta hugg och kaffe. Det fungerar bra detta mobila Internet från Telenor (opps reklam), det är inte det snabbaste med 3.6Mbit/s men det är stabilt...

Nä nu skall man bara överleva denna fredag och det innebär också att det inte är så långt kvar innan Gettosmurfan kommer hem, Saknar dig mycket...


RSS 2.0