Förändring är svårt!

Var för är vi så dåliga på att förändra vårt levande? Varför måste det till en stor kris innan vi bättrar oss? jag såg filmen "The day the world stod still" och kan bara undra över hur illa vi egentligen ligger till! För det är dags att ändra på hur vi hanterar vår miljö och tänka långsiktigare, för det är inte hållbart. Men som enskild lite människa kanske man känner att man inte kan göra något, men jag tror att man kan göra mera än vad man tror. Det första vi måste göra är att vi måste byta spår och tänka annorlunda. Sedan måste vi sluta att drömma i horisonten utan göra det som går att göra och göra det NU!


Sedan till er få som har gott om pengar, se till att investera dem för framtiden istället för att investera för nästa penning vinst. Jag vet att detta kanske inte är Julens budskap, men om vi skall ha någon möjlighet till flera jular så måste bygga för framtiden och ett grönare liv. Med detta sagt så tro inte att jag sympatiserar med "miljöpartiet" och "Greenpeace" eller någon annan av dessa gangster organisationer som säger att de har miljön i första rummet.


För tekniken finns här för att vi skall kunna leva ett mer miljövänligt liv, men det finns för många organisationer som inte bryr sig om detta utan det finns bara ett mål för dem och det är pengar och inget annat.


Tillsist till er politiker, sluta att vara så förbannat fega. Hjälp miljön på traven genom att ta beslut som är möjliga att genomföra och säg nej till sådant som låter för bra för att vara sant, för det är det också. För det är sådan som mig som får betala notan oberoende om det fungerar eller ej och jag börjar bli riktigt trött på resultaten som uteblir.


Ha en riktigt God Jul på er där ute som läser mina tankar...


Allianserna ett hot mot demokratin

Nu tar det Socialdemokratiska partiet samma steg som de borliga partierna gjorde förra valet och bildar allians med sina parti grannar på vänster fronten. Jag undrar om våra politiker har trängt över detta? För detta kan bli slutet på vår demokratiform och ett lättar läget för främling fientliga partier. För med detta steget nästa val har vi bara ett två parti system som liknar USAs system, det kanske var så det började en gång i USA.


Min personliga åsikt i detta är att detta är ett stort hot för demokratin. Har inge lusta att leva i ett land som säger att man värna om demokrati och historia, men pissar på det för att få makten.


Vi behöver nya hjältar och nya partier som kan förnya och leda vårat land till en trygg framtid.


Miljö, svårt att göra det rätta

Börjar bli riktig less på att miljödebatten, för det pratas bara en massa stora ord. Sedan när det kommer till att göra något så skyller de inblandade bara på varandra för att sabotera. Så vilka är de inblandade som gör detta? Vi har Politiker, aktivister, oljebolagen och tillverkare. Alla är lika stora kolsupare i ämnet och vi skatte betalare och medborgare får betala notan.
 

Så hur svårt kan det vara? Det är alltid den frågan jag ställer mig själv när jag står in för ett problem. I detta ämne miljö finns det bara ett rätt och med det menar jag att man skall göra det som går att göra och att göra det i dag. Man skall sluta att drömma mot horisonten, för det hjälper oss inte. För det finns mycket lovande teknik i horisonten, vilket ta ca 10år innan det är här. Men väntar vi 10 år på att det skall bli värklighet har vi förlorat 10 år av tid som vi hade kunna förbättrat förutsättningarna ut i får vad vi har i dag. Sedan det som är viktig för att det skall bli förändring, är att vi når ut till den stora massan. För det hjälper oss inte ett jäva dugg att några få procent har råd att köpa miljö bilar t.ex. Utan det måste satsas på volym så att merparten har råd att åka Hybrid, El eller Biobränsle. För det är bara då vi kommer att se resultat.


Sedan till er alla som är med och stödjer skövling av Sydamerikas skogar, ni är lika korkade som en rökare som har "kol" som inte slutar röka. För denna planet "Tellus" kommer att gå samma väg och vi alla kommer att bli drabbade av en global version av Kol.


Cannabis och samhället

Jag tycker att vi skall släppa på förbudet av Cannabis, för det kostar samhället mera än vad det hjälper. Ett bra exempel och det största och längsta exemplet är Holland som har haft tolerans till Cannabis i över 15 år. Där man säljer Cannabis produkter över disk reglerat, vilket har resulterat i att man har den lägsta statistiken på tunga narkomaner och drogrelaterad brottslighet. Vår lagstiftning är inte i synk med tiden, för vi har fort farande Alkohol och tobak lagligt. Men vi blundar fortfarande för all forskning runt Cannabis som visar att Alkohol och Tobak är mycket värre för samhället och individen. Jag är inte förespråkare för förbud och jag vill inte förbjuda Alkohol och Tobak (även om det vore bra), utan jag vill att vi skall ge individen ett ytterligare ett alternativ. Och med det öppna möjligheten för de som kan dra medicinsk nytta av Cannabis. Då tänker jag främst på Cancer, reumatisk, ögonsjukdomar och AIDS drabbade som kan få ett mycket bättre och produktivare liv i vårt samhälle.


Läste i dag i Metro om att polisen har slagit till mot stugor i småland och beslagtagit 72Kg Cannabis. Det låter mycket och det är det också, men det man skall veta är att 72Kg Cannabis blir ca 15Kg Marijuana och gör man om det till Hasch så blir det ca 1/2Kg beroende på kvalitet. Enligt Polisen så kan en odlare få ca 35 000 Kr/Kg. Skulle vi ha en reglerad och tolererat en Cannabis marknad här i vårt land, så skulle detta kunnat inbringa mycket skattemedel. Det i sin tur skulle kunna generera många nya jobb som det är djup brist på i vår tid och särskilt nu när det är lågkonjunktur. Men istället spå slösar vi bort Polis, Domstol och fängelse resurser på dessa brott och dålig samhälls ekonomi. Istället borde man satsa dessa resurser på att klara upp våldsbrott, kvinnobrott och våld mot barn. Dessa brott är mer värt att lägga resurserna på, efter som dessa brott skadar samhället så extremt mycket mera.


I dessa mörkare och dystrare tider behöver vi ett varmare och tryggare klimat, annars kommer den ekonomiska krisen bli värre och längre än den behöver vara.


RSS 2.0