Freeedag…

Det var inte en dag för tidigt, men nu är den här och vädret verkar hålla isig. I går var jag på äventyr i det kollektiva färdmedlen, jag skulle ta mig från mitt uppdrag på banken till Schenker DB som ligger i lunda industriområde. Det tog bra en timme femton minuter, dörr till dörr. Jag vet det kunde vara värre. Så vad gjorde jag där ute? Man kan kalla det för dålig tåla mod, för jag hade inte tåla mod och vänta till måndag för att få min nya Dell levererad hem till dörren efter arbetstid. Sa jag att den var röd? Det missad jag säkert, men röd och liten är den. Tror att vi kan bli riktigt bra vänner, ja jag vet det är inte mycket prestanda, men det var inte därför jag köpte den häller. Men den är ju inte slö häller, klart rekommenderad. Hela produktnamnet är Dell Inspiron mini 10 (1010), tillskillnad till de vanliga Netbook (latte dator) har denna lite trevliga CPU och Grafik. Som stöd för hårdvaran för uppspelning av video och virtualisering. Kunde inte låta bli utan satt fram till midnatt och lekte och lade på program som man vill ha. Nä nu skall jag inte skriva mer om detta och försöka att få de sista timmarna att passera så att man får gå hem och leka lite mera.


Ha en trevlig och solig helg på er där ute, för det skall jag ha. För nu kan jag också ta med mig datorn ut i naturen, glömde säga att den har DVB-T mottagare också. Så nu behöver man inte missa TV program när man ligget på stranden.






Opps jag glömde…

Jag skulle ha återkommit med betyg för Transformers 2 The revenge of the Fallen. Som vanligt kan man ha lite kul åt de som sätter svensk översättning av filmnamn. På svenska heter den: De besegrades hämnd. För att förtydliga det är Fallen ett namn, resten får ni klura ut själva. Men som Action/SiFi var den mycket underhållande och med mycket humor, skrattmusklerna fick sig en rejäl smäll. Men skall man lyssna på filmkritikerna så var den inte så bra och som metros kritikers skrev: Ingen nytt och för lång. Men jag vet inte vad en film kritiker förväntar sig av en film som är i klassen: Action och från 11år? Med det sagt så kräver denna film sin publik, men den salongen jag och min käraste var och såg den så tror jag att den största delen av publiken hade samma humor som mig och jag hade skit kul. Jag rekommenderar den och har man liknade filmsmak som mig så kommer man inte bli besviken. Det är nästan som jag vill påstå att den är bättre än den första och ja "Bumbel bee" är lika klockren fortfarande om inte bättre.


Men vad fxxn…

Satt i lugn och ro i morse och tittade på TV4 morgon, när de berättade att man skulle börja utrusta viltvårdarpersonal med pepparsprej för att ersätta vapen. Men vad i helvete, man kan ge tillstånd till viltvårdarpersonal att ha pepparsprej men inte till våra söder stressade Poliser. Jag vet inte vad jag skall säga, men fel är det, kanske inte för viltvårdarna. Men för resten av oss medborgare, för varför skall man mota björn med pepparsprej när man inte kan mota människor? Jag har inte haft många möten med Polis och vapen, men jag känner mig inte trygg med det efter som de har varken råd eller tid att träna. Jag tycker att vi skall följa den britsiska polisen och se till att minska mängden skjut vapen i kåren, för där bär ca 70 % av poliserna inte vapen.


Men en sak är skön, solen visar sig igen och det värmer upp vårt kyliga land, alla fall på ytan och för tillfället så räcker det. I kväll är det Transformers 2, trevligt med lite gratis Bio. Får återkomma i morgon om det var något att se...


Måndag…

Så var det måndag, igen. Det verkar inte som om måndagen skall sluta att komma upp, så det är väll samma sak med den som med Universum. Det ända som har varit bra i dag är att tiden har rusat iväg, så snart kan jag lägga denna dag till arkivet. För att vara lite positiv så är det väll att i dag är det som längst till nästa måndag. Men på något sätt känns det som om det är det man gör med veckodagarna, arkivera dem, låter de passera så fort som möjligt för att få två stressiga dagar helg. Jag vet inte hur men det kanske är dags att ta problemet på alvar och kanske göra något åt detta hamsterhjul, men då går väll ekonomin åt fanders... Får göra som man alltid gör, skjut problemet på framtiden och hoppas att det löser sig av sig själv, lotto vinst eller något.


Innan jag glömmer det dags att sparka på SL igen, mitt 07:06 tåg är borta. Vad faan nu är jag tillbaka till att vänta 10 minuter på tvär banan, SL suger.


Snart är…

Snart är denna arbetsvecka slut, skall bli skönt med långhelg och blöt midsommar. De som jagar sol till midsommar är riktiga losers, för solen kommer vi att hitta inombords tillsammans med vänner, familj, sin älskade mm. Sådant man tar förgivet all övrig tid i veckorna om året. Så detta blir inte mycket mera än så här.


Ha en trevlig midsommar där ute och gör nu inget som jag inte skulle ha gjort.


Rökare och SL

Det är denna veckans irritations objekt. För SL har sommar tid och rökare beter sig som heroinister. Så vad skall jag börja med? SL får första kängan, för det där med sommar tid verkar inte vara det smartaste de har gjort. För helt plötsligt tar det 25 minuter lägre att ta sig till och från jobbet utan andledning. För nu när man kommer till Årsta berg för att sedan byta till tvärbanan, så kommer Pendeln och Tvärbanan in samtidigt. Det i sig är inget problem om Tvärbanan höll tiderna, men när man enligt tidtabell skall vänta ca 7 minuter innebär det i snitt 7 plus 2-4 minuter. Så det blir väll till att ta ett tidigare tåg, suck, SL SUCKS.


Rökare blir allt hänsynslösare för varje dag och de bryr sig inte om att ta hänsyn till andra icke rökare för fem öre. Jag menar hur svårt är det att vänt en minut till innan tända ciggen när man kliver av kollektiva färdmedel. Så man får ständigt första blosset rakt i ansiktet, när man kliver av. Så jag börjar fundera på att det borde införas totalt rökförbud utomhus och sedan tillåtna platser där de får röka. Men det strider i mot min tro på att vi inte behöver flera förbud. Men något måste till för man röker på alla allmänna platser där det redan idag är rök förbud och säger man till en rökare så blir man antingen utskälld eller dumförklarad.


Mitt råd till er rökare som sköter sig, se till att era kamrater gör det också. Så kan vi kanske slipa flera indragningar i er frihet och vi andra icke nikotinister blir gladare. För hur svårt är det att bete sig som en medmänniska istället för att bet sig som en heroinist som inte kan vänta på sin nästa fix.


Miljöområdet har fått pippi

Jag förstår inte vad som är så klimatsmart att bygga radhus i massivt trä, jag menar det tar ca 15 för en skog att bli redo för skörd. Det man också skall veta är att skogen är våra lungor, så skall vi skövla den för att bygga hus? Det förenar jag inte med klimatsmart, för det är det som gäller för Djurgårdsstaden som skall byggas. I deras manifest står följande:


Klimatanpassat.

Minimerat utsläpp av koldioxid.

Fossil bränsle fritt 2030.


Skulle dessa miljötomtar ta miljön på alvar så skulle man titta på andra lösningar än hedenhös. Det finns ett förtag som heter Hempflax som producerar bland annat byggmaterial som är baserar på Hampa. Varför skulle det vara bättre än trä? Ja för att Hampa är en ettårig växt som har samma fördel som träd när det gäller miljön och syre produktion, det inne bär att man kan producera större kvantiteter med minde miljö påverkan.


Efter som jag redan är uppretad och i gång kan vi ta papper och massa industrin, som är föråldrad och väldigt klimat fientlig. Skulle pappers och massa industrin byta från träd till Hampa så skulle de kunna få ut lika mycket massa som med träd, med den stora skillnaden att man skulle få ut samma mängd varje år som med en skog var 15 år. Hur kommer det sig? För att utvinna kvalitets massa ur trä får man bra ca 30 %, jämför vi det med Hampa så kan man få ut ungefär 60-70%. Det innebär att för samma areal med skog, så får du ut samma mängd massa varje år med Hampa.


Ha en trevlig helg, för det skall jag ha även o m regnet skall vräka ned.


En grå dag…

Som vanligt är man trött som in i skogen, till det så är det grått ute och regnet gör vardagen våt. Till detta så läser man i tidningen att fattigdomen bland unga ökar och att 60 % har en inkomst på mindre än medelinkomsten 182 900, sedan har ¼ mindre än 109 740 i årsinkomst som är gränsen för fattigdom. Det som vanligt är att man skriver inte hur man har mätt dessa siffror. Jag undrar hur det var på min tid när jag var i den åldersgruppen? För det var inte fett om stålars, när jag var 25 minus. Varför skall jag nu när man är 40 minus ha dåligt samvete för att man har lyckats jobba upp sig i löneligan? Det som skall läggas till är att man fortfarande inte är i toppskiktet utan mera i de lägre divisionerna.


Nä nu får det vara slut på detta som går i moll, det var ju skattutdelning i går. Det känns skönt att få lite tillbaka av staten, det gör att man kanske kan hjälpa till att vända denna ekonomisk genom att spendera lite på saker som annars skulle få vänta. Nä nu skall jag försöka att bli lite mera produktiv, hoppas att solen visar sig snart igen, för det känns som om det var länge sedan.


En missad möjlighet…

Detta med EU valet är ju bara komedi i den demokratiska andan, för resultatet är att småpartier och en fråga partier. Det som folk inte inser är att för varje oenig trupp vi skickar ner till EU är en förlorad skans till påverkan. För delegaterna i EU parlamentet kommer inte ta hänsyn till ett litet parti med en minoritets röst, sorry Pirat partiet, ni fick inte min röst efter som ni inte har ett komplett partiprogram. Jag tycker att vi skall införa lite regler till hur riskdags partier och EU partier fungerar och vad de erbjuder. För har man inte ett komplett partiprogram, så har man inte någon rätt att konkurrera om folks röster. Till er som tycker att jag har fel, har jag bara en sak att säga: Ni köper ju inte gissen i säcken, så varför skall ni göra det med den demokratiska andan? Sedan tycker jag att detta med Val till EU parlamentet skall följa den sittande regeringen för att stärka vårt land istället för att bli ett missnöjes spektakel när det är som viktigast. Det ser lite konstigt ut om vi skall driva en höger politik hemma och sedan driva en vänster vriden i EU.


Nog med politik, tillbaka till värkligheten. Inte för den är så mycket bättre, jag är tydligen inte skapt för fysiskt arbete, för mina axlar, skuldror och den bit rygg som sitter ihop med dessa delar är inte med mig. Eller så är det den nya sängen som jag behöver invänjning till, eller som vanligt en kombination. Hur som helst så är jag stel och mycket öm, hatar detta. Men det går väll över, får man hoppas på. Nä nu får det vara slut gnält för denna gången.


Minoritetsstyre, journalister och Äpplet

Som vanlig är det Metro som retar mig, denna gång med minoritetsstyre och knark. Men låt oss börja med minoritetsstyre, för nu flaggas det för att unga människor kommer att missbruka det nya recept fria bantningspreparatet. För apoteken kan inte förbjuda unga och de som är i riskzonen att köpa. Så nu höj rösten för att det skall bli receptbelagt, så att de unga inte kan missbruka detta. Men apoteket kan ju välja att inte sälja preparatet till unga och misstänkta anorektiker, det är ju en rättighet som alla affärsverksamheter har, att inte sälja. För nu när det finns ett receptfritt bantningsmedel som fungerar, skall du också vara lätt att få tag idet. Apoteket får ta hårdare tag med policyhantering över vilka kunder man vill sälja till. För vi kan inte ha ett samhälle som bara ser till minoriteter, för då förlorar vi vår demokrati och medmänsklighet. Nästa sak som är på agendan är dessa jxxla journalister som inte tänker på att bevara vårt språk utan hällre ser till att slang blir standar framför det korrekta. För tusende gången, det finns inget som heter knark utan det heter narkotika. Det ända ni gör är att folk blir fördummade och kan inte ta till sig information på ett korrekt sätt. För har man någon ambition att hjälpa till att få hejd på narkotika och narkotiska preparat, så måste man börja bli korrekt istället för att skriva slang och hörsägen.

Ja jo just, jag har fallit för Äpplet. Jag har köpt mig en Ipod nano lila och så här efteråt kan jag inte fatta varför jag inte har köpt en tidigare. För detta är nog den enskilt bästa produkt som Apple har gjort. Mer är så tänker jag nog inte säga om den, förutom att den är snygg.


Ha en riktigt trevlig helg på er där ute ni som läser det jag skriver.


37 Kr timmen…

Är det den bilden vår nästa generation skall få av att arbeta? För allt under 70 Kr/timmen är ju slav lön och varför skall vi utnyttja de unga på det sättet? Sedan så kan man tycka att unga inte skall acceptera så låg lön, men det är inte alla som vet vad som är skäligt. Så jag har säkert skrivit om detta tidigare, men det tåls att upprepa. Det är dags att inför ett nytt ämne i skolan, jag vet det finns under samhälles undervisningen, men det prioriteras bort oftast. Sätt Arbetsrätt och den Svenska modellen på schemat och under egen del, så att den prioriteras. För hur skall annars nästa generation har några verktyg till arbetslivet? Sedan till er andra som gnäller över att arbetsgivaren är Pucko eller att de inte får sina rättigheter tillgodosedda. Har jag bara ett svar, gå med i facket och börja jobba solidariskt så kommer ni få det bättre. För den svenska modellen bygger på att Arbetsgivare parten kommer överens med Arbetstagarparten om hur villkor i arbetet skall hanteras och inte i lag som många tror. Så är man inte med i facket så har man ett sämre skydd än de som är med och sedan för att allt skall funka fullt ut så skall arbetsgivaren har kollektivavtal. För arbetsregler regleras via kollektivavtal och inte i lagen, för lagen har bara en lite grundläggande del och inget annat. Det som lagen har är om diskriminering, arbetstid, anställningsform, uppsägning och semester. Resten regleras av kollektivavtal.


Så upp till kamp för ett bättre arbetsliv och ett bättre stöd för nästa generation. Tillsammans är vi starka och ensam, ja ni för står nog

RSS 2.0