Artikel 10. Var och en är på samma villkor berättigad till en rättvis...

"Var och en är på samma villkor berättigad till en rättvis och offentlig förhandling vid en oberoende och opartisk domstol vid prövningen av hans eller hennes rättigheter och skyldigheter och av varje anklagelse om brott mot honom eller henne."

Ja så var det nu detta, "host host", kan vi säga att vi lever upp till detta? Ja om vi jämför oss med de länderna som är sämre och de är rätt många, då lever vi upp till detta. Skal man sedan titta på detta och se om vi förbättrar oss på denna punkten? Det svaret är nog "NEJ" för det handlar fortfrande om var någonstan i samhället du befinnerdig och hurvidare du är infödd eller invandrad. På senare tid känns det som om vårta rätts system håller på att falla samman, efter som utomstånde makter lyckas driva igenom deras kra på rätt visa som inte alltid följer Svensk rätt. Jag tänker närmast på The Pirate Bay målet som känns lite klent som bäst och är väldigt mycket influerat av IFPI, MAPA och USA.

Skulle personerna bakom "The Pirate Bay" fällas med den så kallade bevisningen, är det nog dags att fly detta landet p.g.a att rätts säkerheten är i fara och att som medborgare vet vi inte längre vem som styr och om mina och dina rättigheter tas i åtanke nästa gång.

Artikel 9. Ingen får godtyckligt anhållas, hållas fängslad eller landsförvisas.

Detta är en intrsant artikel, när man kommer till USA, för varför har USA Gutamano? Jo för att komma runt detta, tror man. Där om någonstans det sitter människor inlåsta godtyckligt och landsförvisade, ett solklart brott mott mot denna artikel. Men det är ju som allt annat, det lär ju knappas bli någon påföldför det och särskilt inte från FN. Det är USA mycket medvetna om. Jag har mycket tilltro för FN, men som det har varit de senaste deceniumet så är FN tandlös och verkar styras av byrokrater som gillar att prata och skyfla papper i stället för att göra något.

Vi kanske inte är så mycket bättre i mitt moderland Sverig, för vi utlämnar och utvisar folk efter påtryckningar av tex USA, vilket kan se som ett brott mot denna artikeln. Ju mera men tänker på detta destå svårare är det att kalla sig Svensk och vara stolt över det, det börja smaka illa i munnen och inte bara luckat illa, som det har gjort en länge tid.


Som tidigare jag har skrivit det är inte mycket som kommenteras =)

Artikel 8. Var och en har rätt till verksam hjälp...

"Var och en har rätt till verksam hjälp från sitt lands nationella domstolar mot handlingar som kränker hans eller hennes grundläggande rättigheter enligt lag eller författning."

Detta är många länder duktiga på, men det känns iblan som om detta är ett dubbel eggat svärd. För det känns som om det i praktiken handlar om att se till att skydda individens skyldigheter i första hand än rättigheter. Har inget bra exsempel på detta, men det är min uppfattning och mag kännsla.

Kvinnor nekas fortfarande rätten till sina rättighter Även om vi har kommit lång, så är det långt kvar att gå. Det känns ibland att det ända vi kan göra är att fostra nästa generation att bli bättre på detta.

Nä det får räcka för i dag =)

Artikel 7. Alla är lika inför lagen och är berättigade till samma skydd...

Hela ser ut som följer: "Alla är lika inför lagen och är berättigade till samma skydd av lagen utan diskriminering av något slag. Alla är berättigade till samma skydd mot alla former av diskriminering som strider mot denna förklaring och mot varje anstiftan till sådan diskriminering."

Denna är en av de som det bryts mest i mot och det spelar ingen roll vart i värden du lever. Alla länder som har skrivit under på "Mänskliga rättigheter" bryter mot denna och särskilt i den delen som handlar om diskriminering. I sverige ser vi mest detta i domstolar och i abetsmarknaden. Men även inom skollan finns det mycket av detta! Hur tror vi att vi skall få goda medborgare, när även grundern är rutten?

Sedan har vi i det här landet problem med att hantera de som flyr från sitt land (flycktingar), de har lämnat allt bakom sig, betalat stora pengar för att komma hit. För sedan bli ut satt för ett nytt förtryck och diskriminering, det kanske inte är så dödligt (fysiskt) men själen och psyket tar stryck. För vi är så "duktiga" att ta i mot, men vi gör inget, vi samlar ihop dem i förläggningar, långa besluttider (även om Sossarna införde att det inte skall ta länge än 6 månader och borgarna halverade tiden till 3 på förslag. Ser bra ut på pappret). Väl de bli medborgare i vårat land så börjar segrigationen och diskrimmineringen, som exsempel Connex/SL har den högsta genomsnittliga utbildningen av personal. Hur kommer det sig? jo för är du läkare eller ingenjör från något annat land än Norden, europa och kanske USA, så är det inte värt något. Så vad kan du få för jobb då? Kuren hos Connex/SL eller kassan på någon matvarukjeda.

Sedan detta att alla är lika införlagen? Det är ju ett skämt och särskilt i detta landet, för har du stålar och lite inflytande. Dår står du långt i från lagens långa arm, tar vi den rätt vi har att hålla banditer borta från vår egen dom, så har buset lagen på sin sida efter som jag inte får försvara mig eller ha utrustning som gör det åt mig. Det är snudd på att jag skall hänga nyckel vid sidan av min dörr för att garantera att han inte försöker ta sig in via balkongen och ramlar och slår sig illa, som jag får betala om det händer.

På denna artikel finns det mycket att göra ovasätt bakgrund...


Artikel 6. Var och en har rätt att överallt erkännas som en person i lagens mening.

Detta är nog en va det som är mest flumiga, för det rår så på vad man har för lagar där man lever, inte så universelt. jag undrar vad man tängte på när man formulerad denna. Vet inte vad jag själv känner för denna, har ingen bra ide alls..

Det blir inte mera om detta..

Kan någon komentera detta och kanske även upplysa mig vad iden vad med denna Artikel?

Artikel 5. Ingen får utsättas för tortyr...

Hela lyder som följer: "Ingen får utsättas för tortyr eller grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning." och det käns ju bra att ta upp detta i dag efter som det har fram kommit att USA har utfört totryr på sina fånga på Gutamano och fått fram bekännelser. Som gräddan på moset skall man nu avrätta de som har bekänt under tortyr... Det käns som om man har klart brutit mot denna Artikel.

Så när skall vi ställa USA med deras ansvariga inför FN och kriksdomstol? Anklagade för groft brott mot mänskliga rättigheter? Svaret är väll adrig, värden är så rädda för diktatorn USA, som säger med deras ledare att de skall införa "Demokrati". Hur skall de kunna införa något de själva inte lever efter? För man kan ju knappast kalla USAs statsskick för en demokrati, för gör man det, så var gamla Sovjet det också.

I Serige är vi rätt duktiga på denna punkten, för utom att vi utvisar folk som riskerar tortyr när det kommer till sitt hemland. Så i sak är vi skyldiga till "medhjälp" för att nu dra en parallel till i dagarna rättegången mot Piratebay och de fyra ansvariga som ställs in för rätta för just det "medhjälp"!

Jag vet at det var lite långsökt men helt klart relavant...

Ps det är lite tom med komentarer... ds

Artikel 4. Ingen får hållas i slaveri eller träldom.

Detta bore man inte behöva ha en artikel om, för det är så solklart det kan bli, eller? Man kan tycka det, men ser vi historiskt på det hela så funkar sällan våran värld så. Det har alltid funnits dem som utnyttjar andra och även idag, jag undra hur en sådan människa tänker?

Men ar vi andra kommit så mycket längre som folk? Det rår nog på vem man frågar, för vi har ju ett klass system där även idag människor arbetar för att överleva som kan skulle kunna jämföras med träldom. Som vanligt är det mitt hatobjekt som spökar som är roten till det onda, PENGAR! Ni lär nog lära er att jag kommer nog tillbaka till det med jäma mellanrum. För utan pengar behöver vi inte arbeta för att överleva? Hm det är nog inte sant, men det tar kål på klasssamhället kanske, om man inte ersätter pengar med något annat.

Till er som tycker att slaveri är något bra, kan jag bara säga spring och göm er så att jag inte får tag i er...

Artikel 3. Var och en har rätt till liv, frihet och personlig säkerhet.

Detta är väll den av många som är enkel och kan passa in lite över allt, men det är här man lätt kommer i konflikt med sitt land ovasätt om man är förtrycket eller inte!

För vad är frihet för dig? Vad är Personlig sökerhet?

Det är bara jag som kan svara för mig vad det är och på några pungter komer vi att garanterat ha olika åsikter och kanske olika åsikter att man kalla varandra för "Dum i huvudet".
Den här artikeln kan man stanna och fundera på en stund och sedan skall man ta hänsyn till resten av artiklarna, sedan blir det väldig svårt att komma fram  till någonting.
Men i vårat mordäna samhälle där jag lever nu, där har vi råd att lämna mer tillbaka till folket än vad vi gör,.men för det skall vi inte släppa allt för vinden! Utbilda och ge folket verktyg att styra sitt liv i harmoni med andra och sig själv, för det är först då vi kommer att kunna  leva upp till detta.

Artikel 2 Var och en är berättigad till alla de rättigheter...

Sitat "Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt."

Detta låter ju bra, men skall vi titta närmare på detta, så komme det att bli svårt. För det finns så måna gruperinga i värden som tycker att detta är ett förtryck eller att det finns untdantag som detta inte skall gälla för. Men i sak så är det ju bra och så länge vi kan prata om saker så går det också att följa.

I vårat modersland Sverige så gäller detta rätt så bra om du inte tillhör någon av följande grupper: Invandrare, Socialbidragstagare, Barn, Funktionshindrade, Sjuka, mm. De som skulle behöva mest bli respekterade över detta än andra.

Så hur kommer vi till rätta med detta?

Enkelt, uppfostran, vi är inte uppfostrade av vårat land att vara goda medborgare. Utan vi är super ego som bäst och vi säger för det mesta "detta händer inte mig"! Det är väll skit samma, vi måste bli bättre på att ta hand om varandra och bibehålla respekten för itrigitet och medmänniskors vilja att få hjälp. Vi måste sluta att sitta på våra pedistaler och dömma uti från vad vi tro är rätt för alla andra, utan vi måste sänka oss till den nivån som den som behöv hjälp för att se hur den indeviden ser på världen. Utan den insikten kan vi inte hjälpa någon, för gör vi det fån våran syn blir det bara ett förtryck. För kan vi inte ge våra medborgare rätten till dessa förordningar och rättigheter, hur skall vi själva förväntas få det?

Fundera på det och jag åter kommer inom kort med min fundring på kommande artiklar...

RSS 2.0