Alternativa 5 Snabba frågor

1. Vilket är ditt absoluta favoritspel?
2. Vad kommer du att spela 2009?
3. Hur mycket i månaden spenderar du på spel?
4. Hur mycket kostade ditt dyraste spel och vad var det?
5. Var shoppar du helst?

1. Halo 3
2. Det jag kommer över
3. Låt se... handen på hjärtat förra året ca 3000kr så ca 250kr/månad
4. Halo 3, 699kr
5. Game

Gud vad tråkit man kan ha =)

Digital TV är död

Då var det dag att säga upp digital TV abonnemanget, Comhem har bestämt sig för att ta ut en extra avgift, nämligen kortavgift. Vi som är Comhem kunder har varit förskonade från sådana löjliga avgifter. Men nu är det så att det skall ta ut en avgift på 360Kr/året eller 180Kr/halv år, så idag ringde jag och sa upp abonnemanget som tar slut i augusti. De undrade varför jag ville säga upp det och jag var ärlig och sa att det var på grund av den kommande kortavgiften (tror inte det var populärt). Så nu framöver så får man se till att sätta en antenn på balkongen så att man kan ta i mot marsänd Digital TV och kanske också överväga om man skall betala TV-licens (inte för att jag tror det, tror inte på TV-licensen i den form den är i dag). För när allt kommer omkring så betalar man redan för något som är betalt med reklam. Jag hade förstått om jag betalade för anslutningen och för de reklam fria kanalerna, men så är inte fallet idag. Nu får man sätta tilltron till IP-TV inte för att jag tror den kommer att bli rättvisare för konsumenten.


Så dagens uppmaning är att till alla Comhem konsumenter, säg upp ditt abonnemang i protest. För detta är inte schyst och särskilt när man bor i ett Comhem hus, för där är det monopol över vem som sänder i kabeln.


Narkotika påverkad är ett brott?

Så länge vi har möjlighet att ge vissa människor möjlighet att ha narkotiska preparat eller spårämnen i kroppen så är brottsrubriceringen ”Narkotika påverkad” löjlig. Jo jag vet att de människorna har ”recept” på de ämnen de har i kroppen. Det ända denna brottsrubricering leder till är bara trakasserier mot människor som är av intresse för Polisen och de Politiker som bara har till uppgift att stoppa narkotika, för oss andra innebär detta bara ett ännu större hål för våra skattepengar som ändå inte räcker till. Enligt min mening så är detta bara ett spel där Polis och Politiker redan har förlorat och de bränner bara mera av vår stadskassa, utan att producera något resultat. Jag tycker att vi skall ta bort denna rubricering eller kanske möjligen att använda den i samma sammanhang som ”Alkohol” och sätta den i förhållande med att man har begått något brott där man måste ha varit nykter. Som t.ex. köra bil, framföra båt mm. För att som i samband med Grammisgalan beordra artister till drogtest via urin prov är inget annat än bortkastade skattepengar och trakasserier. Där vi alla andra står som förlorare, för vem bryr sig om t.ex. Kleerup prov har visat positivt för kokain? Alla fall enligt Expressen? Vem bryr sig? Är han en sämre artist? Ingen har i detta läge brytt sig att ta reda på varför han hade tagit kokain?

Jag tycker hursomhälst att finns det inga krav att vara nycker som t.ex. Grammisgalan, så har Polisen ingen rättighet att testa folk för drogonykterhet häller.

Microsoft släpper gratis Windows

Om det bara vore så, men så skriver i alla fall Expressen. Det som denna person som har skrivit detta inte har kolla på är att det är Beta versionen av Windows 7 som nu släpps till almenheten. Denna person skriver också att detta är efter floppen med Windows Vista. Det man nu skall komma ihåg är att Windows XP inte häller sålde så bra de första åren, och jämför man med de siffrorna har Vista sålt bra. Det vi inte häller skall glömma bort är att IT-branschen är konservativa och har svårt till förändring. Men det är ju lite kul att sen en tidning som Expressen göra bort sig så totalt och hade det varit USA (vilket Expressen skall vara glada för) hade det vilat en FET stämning vid deras dörr. Men vad vet Expressen om IT och teknik? Det var ju sant, absolut ingenting, men det är dok skandalöst att sådant får tryckas efter som det är så många som tror att det de skriver om är 100 % sant.

Nä vad skall Expressen göra åt detta? Ja man kan ge skribenten en skriftligvarning och gå ut med en rättelse. Sedan i framtiden kan man sluta skriva om IT och teknik, för de har ju bevisligen ingen kompetens i ämnet.

Länk till artikeln: http://www.expressen.se/prylar/1.1425815/windows-erbjuder-gratis-operativsystem

Ps jag glömde, i artikeln står det också att det är ”Windows” som ger ute nästa version av Windows och inte Microsoft (Pyttemjuk)  Ds

RSS 2.0