Valborg, fylla, slagsmål och våldtäkter…

Nu är vi på väg mot det stora fylle dagen, det är då våra ungdomar skall läras sig alkoholens mörka sidor. Detta kommer sluta med att många kommer vakna upp med sin baksmälla på Mariapol, Akuten eller Polisstation. Sedan kommer en grupp unga kvinnor att våldtas och förnedras. Så på något sätt känns det som om det vore bra för samhället om det regnar och gör så alla år framåt, till dess vi har skaffat oss ett bra förhållnings sätt till alkoholen och de yngre.

Det är nu den yngre generationen får lära sig om alkoholen acceptans som alibi för sina dumma handlingar. för hur många gånger har man hört följande: jag var så jävla full att jag inte kommer håg vad jag gjorde? sedan har vi nästa problem som det tar många år att lära sig eller visa lär sig aldrig. Personlighets förändring eller att många spärra släpper, vilket resulterar i att även den mest lugna människa kan bli ett våldsamt monster.

Denna händelse är ett stort exempel på hur farlig alkohol är och hur dåliga vi är som medborgare på att hantera denna farliga drog. Jag tror inte på att förbjuda Alkohol, men vi måste bli bättre på att äga problemet och ta vårt ansvar som medmänniskor.


Miljön framför allt…

Jag undrar när de gröna skall ta sitt ansvar i den ekonomiska frågan, för en dag kommer man komma på att det kostar för mycket att leva här upp för att vi skall vara konkurrenskraftiga med resten av Europa. Sedan kan jag inte förstå varför transport och bilister skall betala så mycket för miljön, när den totala andelen är mindre än 20 %. Till och med kött industrin har större påverkan på miljön än vad transport och bilismen. För om löntagarna inte har råd att transportera sig och frakten blir för dyr, vem skall då set till att detta land överlever?

Jag föreslår att vi inte skall ha högre skatter på drivmedel än den nivån man i resten av EU och att nivån skall vara så över alla medlemsländer. Sedan måste man ta krafttag mot industrin och skapa möjlighet till grönare industrier genom olika lättningar. Det är allmänt känt att belöning är mera effektivt till förändring än bestraffning.

Jag skulle vilja se mera realistiska miljöpolitiker och mindre drömmare som Miljö Partiet står för. Sedan kan vi i vårt land inte göra allt och resten av värde inte göra något, för det kommer inte att förändra något utan skapa mera lidelse för dem som lever i detta land.


Livet, rödskjortor och barn

Det är skönt att vi i vårt land kan ta ansvar för problem runt livets slut. För jag tycker att det undermåligt att när en människa blir så sjuk att han/hon inte kan leva utan hjälp av maskiner och inte har rätt att bestämma över sitt liv. Är det värdig? Det är skönt att se att Socialstyrelsen har tagit sitt ansvar och gett generellt tillstånd till patienter att säga nej till vård. Detta är en intressant öppning av dörren och vi får se hur vi förvaltar det, men en sak är säker och det är att det mänskliga lidandet i slutet av livet har betydligt kortats ner.

Sedan till Rödskjortorna i Thailand som protesterar mot deras styrelse skikt och kanske också kommer få militären i mot sig. Jag hoppas att den Thailands militär gör ordervägran, för detta är väldig enkelt åtminstone i min bok: för när man använder militär mot civila mål, så är man skurk eller terrorist. Så vad är mitt råd till den nuvarande premiärministern är att avgå utlys ny val, ta det större steget och försona landet i en demokratisk handling.

Tillsist så kan jag bara läsa och begrunda, för det verkar som om Metro inte vet hur man hantera att bete sig samma sätt som man skriver/utrycker sig. För man hade en bilaga om barn och den första artikeln var ”Så tar du barnen ur genusfällan”, vilket jag tyckte var en bra artikel. För om vi någon sin skall få ordning på genus så måste vi börja med nästa generation från grunden. Men sedan blev jag besviken efter som några sidor senare så var det dags för ”Sommarens tre Skönaste stilar” och det var Romantiskt, Retro och rockigt. Vad tror du att man får se? Tre barn och tre morsor och somrigt klädda som definitivt inte tog hänsyn till genus, för det var inga pojkar och män med i detta. Detta tycker jag är svagt. För när kom männen fram i denna bilaga? Jo i artiklarna ”så slipper du kaoset på morgonen” och ”Livet som förälder varannan vecka”. Är det bilden vi har av mannen i den svenska barnfamiljen?

Så vad tycker du där ute? Jag är nyfiken, men detta är som jag ser på läget just nu och veckan är inte slut än. Detta kanske blir en bra vecka trots allt, men hur den än slutar så skall det bli skönt med långhelg och valborg.


Veckans uppdatering av SL

Jag trodde och hoppades att veckan som gick skulle ha en fin nolla, men nej… På fredagen ballade SL ur och på efter middagen, men hela 16 minuter. Jag tror det är bevisat nu att SL har bara tur när allt fungerar.

Veckan som har gått 16 min, totalt 9 timmar 34 min


Dagen företags ekonomi fundering nr…

Det är lite lustigt och se hur företag fungerar, ta flyget nu och askmolnet. För det har skapat stora problem för många flygbolag, vilket är förståligt. Men det jag inte kan förstå är när stora företag gör bort sig ekonomisk, skall vi skattebetalare komma springande och rädda situationen. Så det jag skulle vilja se är att man ställer krav på bolag när de betalar ut Aktieutdelning och Bonusar att företaget kan överleva en vecka utan inkomster… För det är ju så att det pengar vi ger till dessa företag och banker historiskt kommer aldrig tillbaka och vi skattebetalare får inte ta del av varken Aktieutdelning eller bonusar. Jag är trött på att man alltid skall stå på förlorarnas sida och betala för alla högavlönade puckons misstag.

Sedan kan vi ta detta i relation till avtalsrörelsen som hela tiden får som mot argument att företagen har inte råd att höja lönen för de anställda pga. konjunkturen. Men man har råd att betala ut både aktie ägare och bonusar. Det smakar illa i munnen, för det talar sitt tydliga språk hur förtag ser på sina anställda. Man ser på anställda som trälar och som träl skall du bra bidra till företagets framgång, men du har ingen rätt att få vara med att dela frukten av slitet. För den rätten sitter högre upp och de svettas inte.

Sedan tycker jag att man gemene man och pressen skall lära sig att skilja på Bonus och rörlig lön. Bonus är något man får ut över sin lön och är alltid satt mot resultat. Rörlig lön är inte samma som lön plus bonus, utan där har man en grundlön som motsvara 60-75% av lönen.  Den får man om man ligger under sitt timtak och där efter är man avlönad till 100 %. Jag tycker att alla har rätt att få betalt till 100 %. Men sedan kan man diskutera hur vidare Bonus som utgår utöver 100 % gör någon nytta.

För det finns ett flertal studier som visar att Bonus till chefer har ingen effekt. Men ändå är det mycket populärt att ge, konstig värld vi lever i.


Veckans uppdatering av SL

Veckan som har gått var helt okey för SL, men det vore trevligt med tider under 10 minuter även om jag tycker att 5 minuter/vecka vore en rimlig SLA. Det skulle innebär 20 minuter på en månad, kanske lite snävt, men säg 30 minuter/månad som  SLA till resenärerna. Det tycker jag inte är orimligt och särskilt på den delen av året som inte har minusgrader och snö.

Veckan som har gått 12 min, totalt 9 timmar 22 min


Avundsjukan…

Jag är avundsjuk på så mycket som jag inte vet hur jag skall kunna göra eller hantera. Jag vet att man inte skall vara det men vad fxxn skall man göra när man ändå känner så, då känns det ärligare att bekänna det i stället. För jag kan vara så avundsjuk på människor som vet vad de vill, själv skall man fylla 40 i år och har inte en susning. Kan vara så avundsjuk på människor som bara kan glida in sent på morgonen och sedan checka ut med oss andra tidig och komma undan med det. Jag kan vara så avundsjuk på människor som kan tror så mycket på sina idéer och tankar att de kan förvärkliga dem också, själv är man för feg. Jag kan vara så avundsjuk på de som får möjlighet att ge ut vad som hälsat i bokform, oberoende om det är bra eller ej eller om det är bred eller smal marknad. jag kan bli så avundsjuk på människor i min bransch som har möjlighet att stå på sen och dela med sig av sin kunskap och erfarenhet.

För mig känns det som man har mycket av sin karriär i backspegeln, innan man ens hade börjat sin karriär. För att när man är där upp i ”Eliten” så är allt så mycket mera intressant och det är där man verkligen lär sig något.  Sist jag var ”Elit” så var det strax efter gymnasiet i vår demogrupp ”Holy Code”, där vi var rankade tio topp i värden. Sedan dess har det aldrig riktigt tagit fart och allt har bara varit halvdant. För den som är avundsjuk på mig har väldig låga och obefintliga drömmar, för det ända som kan vara något att vara avundsjuk på är min fru, för hon är något väldigt speciellt och mycket värdefull.

Jag vet inte hur jag lyckades ramla ner i denna mörka grop, men helt klart är det mycket svårt att hitta ur den. Något behöver jag göra men jag har ingen aning om vad och när det kommer till karriären så har jag nog gett upp…


Det är farligt att leva…

Jag bara väntar på den rubriken i någon av våra tidningar, vi bombarderas dagligen av nya rapporter om vad som är skadligt och farligt. Nu senast så är det en rapport som säger att lågenergi lampor utsöndrar farlig strålning som kan ge nerv och muskel skador och att man skall hålla sig på minst 30 cm avstånd. Jag undras alltid över vad som ligger bakom alla dessa artiklar med dålig timing (eller mycket bra) beroende på vad man vill uppnå. Vem behöver Konspiritationsteorier när man har värkligheten? För jag kan gen mig fxxn på att de vildaste teorierna ändå är ”lama” än vad det är i verkligheten.

Citerar en av mina rockhjältar Bruce/Iron Maiden: Så snart du är född så är du döende… Kan tycka att den låter mer kraftfull på Engelska, men det är ett annat inlägg…


Veckans uppdatering av SL

Ja våren har inte kommit SL, för det känns som om allt fortfarande är fruset. Jag vet inte vad som skulle få SL att börja att få ordning på sin drift av i detta fallet Pendeltåg/Tunnelbana/Tvärbana, jag har skrivit det förr och det är nog dagas att SL uppdaterar sin SLA till oss trafikanter som ger oss möjlighet till rabatter vi strul. För det tror jag är det ända som hjälper.

Veckan som har gått 42 min, totalt 8 timmar 40 min


Folkilsk

Jag känner mig folkilsk som en förbannad Pitbull, fan människor är så stressade över sin resa till och från arbete utan anledning. För vad är det som säger att det hjälper att stressa, vara otrevlig, bufflig och allmän idiot när man inte kan påverka problemet eller inte kan intala sig själv att ta ett tidigare tåg? För skulle folk vara mera avslappnad som jag normalt är när jag pendlar till och från jobbet, så skulle det vara mycket trevligare att åka kommunalt. Men NEJ man måste var så förbannat ego och otrevlig och allmänt hänsynslös. Jag känner att ibland att kostnaden och tids förlust att ta bilen till och rån jobbet snart är värt det. Och det är ingen bra känsla, vilket jag är fast bestämd att låsa in någonstans.

Vad är det för fel på människor, jag menar varför måste man ta allt så alvarligt och varför måste man irritera sig på saker som man ändå inte har makt över?


Nu är allt som det skall…

Lite trött sedan nattens körning, men jag klagar inte, för nu är min älskling hemma igen. Efter att ha varit i Mozambique i 2 veckor plus, med bara 13 timma försening. Jag känner att mina SL problem inte är så stor i den jämförelsen. Men kl 00:25 inatt kom hon hem och det tog nästa 25 minuter för henna att ta sig igenom Bagage hämtning och tull, men jag klagar fortfarande inte. Men hon reste lätt tydligen efter som bagaget kommer i dag, konstigt att sådant inte går att lösa, så hon får väll det med Taxibud någon gång under dagen.

Så det man väntar nu på är att allt skall normalisera sig och man kommer tillbaka till sitt vanliga själv.  


24h

Det är i grova drag som men älskling/livskarat är försenad. Det suger, men jag är glad att det inte är något alvarligare än så. Med tanke på alla resor hon har gjort och har hittills ett ”track record” som man kan ställa klocka efter om man bortser från en Öl i Frankfurt för några år sedan. Varför kan inte universum vara mera min vän? Ja jag får leta upp lite mera tålamod och hoppas att det inte kommer upp några flera problem eller frågtecken…

Kanske får väll hitta någon som vill fika i vår solen, för något måste göra för att distrahera mig ett dygn till…


Veckans uppdatering av SL

Ja det är väll tur som gör att SL inte har förseningar för förra veckan hade de inte turen med sig. Jag menar det var kort vecka och bra väder, men ändå lyckades SL dra på sig 24 minuter. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta åt det, logiken har gått förlorad.

Veckan som har gått 24 min, totalt 7 timmar 58 min


RSS 2.0