Hur många domäner?

Ibland gör även jag impulsköp och senast var en ny domän (internet), jag tycker fortfarande att det var ett bra köp, men kanske inte genomtänkt. Nu vet jag inte om jag skall registrera en ny och den hade kanske kunnat ha skött allt, får söka och se om den finns ledig. Detta kanske löser sig själv. Skacka om I-lands problem…

Annars är allt som det skall när det är snö kaos, SL går som SL vill och inte som de säger och skall man var helt ärlig så borde snöovädret inte påverka den spårbundna trafiken alls. Men det är inte långt kvar nu på den här veckan, morgondagen kanske fungera allt perfekt…


Frankrike gör rätt…

Sedan är väll problemet vad som ligger bakom deras förslag om förbud mot Slöja, Burka och Niqab. För jag tycket att vi i Sverige borde titta på detta också efter som detta är en form av kvinnligt förtryck. Jag vet att det blir mer komplicerat efter som det är region och vi har rätt att till höra vilken region vi vill. Men vi har också ett ansvar att stå upp mot förtryck av olika slag. Jag är kluven, men skall vi införa maskerings förbud för organisationer så skall det också gälla för religion, för jag tror att det är bara en tidfråga innan man ser en rånare i t.ex. Burka. Hur skall vi hantera det om det är skydat i regions frihet?

Jag vet att detta är en svår och kontroversiell fråga, men jag tror inte på att skydda avarter av mänskligt och socialt beteende i from av religion.


SL/MTB ni har förtjänat detta…

Din satan ...
satan ...
du din satans helvetes jävla skit!
Din jävla skit;
Bondlurk, läbbiga skurk, ynkliga parasit!
Pottsork, snuskiga stork, din ruttna rot, din fulla kork!
Avskum, spattig och krum, du är så jävla dum!
Din usla gam, din slemmige torsk, förnicklade pappskalle, skunk, förbanne mig, lägg ägg, slibbiga drägg, skitstövel och bandit!
Slashas, ditt vidriga as, piss och pest och senapsgas!!
Sopprot, helidiot, fan vad du bär dig åt!
Din sabla bock, ditt feta arsel, våga dig aldrig mer hit!
Attans skitstropp, hörru din, saaaa, saaaatan,
helvete,helvete, helvete, helvete,helvete,
helvetes jävla skit!!!

För i morse när jag kom till stationen för pendeltåget och väntade på tåget skulle komma. Det kom inte och hade det inte varit för en nyfiken trafikant som hade fått information att tåg in till staden var inställt, så hade jag och min sköna stått där än. Så det var bara att vända och gå till tunnelbanan och ta den långa vägen runt via Gullmarsplan.  Det tog mig bara 23 minuter länger än vad det brukar göra.

TACK SL, för att ni förgyller min dag på detta viset.


Undrar hur de tänker…

Eller är det så att de inte tänker? För jag läste i Dagens Industri att Erickson gick med 7,5 miljarder i vinst före skatt mm. Ändå skall man kapa personalstyrkan med 1500 man, hur kan man göra så? Detta smakar väldigt illa och känns som mycket grisigt och särskilt när konjunkturen inte är bättre. Det borde finnas något som reglera den här egoistiska jakten på pengar, är detta ett resultat av börsen? Är det så att aktie ägarna genom börsen har fått för mycket makt? För de som investerar i akter i på börsen har inget intresse av verksamheten man investerar sina pengar i, utan intresset ligger i hur mycket pengar man kan känna på så kort tid som möjligt. Jag har ett förslag: ta bort vinst utdelning på aktier som är börsnoterade eller innehav som är kortare än 3 år.

För den som äger ett företag och drömmer om att livet skall bli bättre efter att företaget Introduktion på börsen, kanske inte skall äga företag. För varför skall man ge makten tillmänniskor som inte är intresserad av ett företag, förutom möjligheten att tjäna en hack på så kort tid som möjligt.

Jag vet inte vad som är fel, kanske är det så att det är mig det är fel på! Men det känns som om detta samhälle med denna modell av ekonomi, passar mig mindre och mindre för varje år som går. Man kanske måste gå in i poletiken för att rädda detta land, om det nu går…


Veckans uppdatering av SL

Ja denna vecka var bättre, men jag tycker inte att 21 minuter på 5 dagar är acceptabelt. Läst i dag på vägen till jobbet hur SL skall tjäna extra pengar på böter, för oberoende överträdelse av biljett (Kontrollants tycke) kostar det 1200 kr i böter. Det är värre än att parkera fel i staden, detta tycker jag är mycket märkligt, med tanke på att brottet att t.ex. planka är motsvarande snatteri!

Veckan som har gått 21 min, totalt 1 timme 13 min


Reflektion…

En ensam saxofon ljuder i betong porten när man stiger ut från pendeltågstationen, samtidigt som Lady Gaga sjunger ” I wanna take a ride on your disco stick” i Ipoden. Vi lever i en kylig värld som är full av extrema kontraster, där fattiga och rika blandas och ständigt är i konflik med varandra. Men det som det syns minst av är den mänskliga värmen som vi alltid kan dela med oss av och som inte kostar något att ge.

Så ta nu den här fredagen tillfånga och gör något för de närmst sörjande och gör något som värmer deras värd, för vi har bara ett liv…


Sverige har blivit kallt…

Och då pratar jag inte om att vi fick vinter, utan det nya fenomenet i arbetslivet om man skall tro uppdrag granskning på SVT 1. För inget illa om SVT och Janne Josefsson på uppdrag granskning men ibland känns de väldigt konservativa och naiva, för man glömmer oftast att få ihop hela bilden och redovisar en bild som man har på förhand kommit fram till. Det jag tänker på är programmet om bemanningsbranschen och att företag tjänar ”stora” pengar på att hyra personal i stället för att anställa. Där målar man upp en bild av att företag sparkar sin personal så att de får ta anställning i ett bemannings företag och sedan hyrs in till företaget där de blev uppsagda. Så långt så är kanske bilden rätt, men det är nu det börjar bli skevt. För det man säger sedan är att man gör detta för att gå runt LAS (Lag (1982:80) om anställningsskydd) och att de människor som tar anställning hos bemanningsföretagen inte kan får fast anställning och de tryggheter som det med gör.

Och det är nu som jag blir lite ledsen i ögat, för de som tar anställning i ett seriöst Bemanningsföretag har samma rättigheter som en anställd på en anställd på det företaget man är ute på. Det är fel att anklaga branschen för att inte ta hand om sina anställda utan att titta på hur branschen ser ut i helhet. Jag vet att det finns skurkar i den här branschen också men det finns det i alla läger som anställer personal, så det är inget nytt. Men det finns många som är mycket seriösa och sköter sig också, så jag kan inte släppa tanken på att vad är det man egentligen vill säga och vem har trampat redaktionen på SVT på tårna?

För desto längre programmet gick desto mer svart målade man branschen och med fel argument och fel utgångspunkt. För jag kan hålla med att ha folk inhyrda år efter år, är inte rätt. Men att gå in och reglera utan förutsättningar är inte bra häller. Skall man göra något åt branschen så har jag två förslag: 

  1. Se till att kollektivavtal bli obligatoriskt för företag över 10 anställda och för alla bemannings och konsult företag.
  2. Sätt ett tak på hur länge man kan ha inhyrd på en position till 24 månader.

Jag tror inte på att reglera branschen hårdare än så leder till något gott, utan skapar mer lidande på alla sidor och kanske i slut ändan ger mindre arbetstillfällen. Jag hade en tanke en gång om att reformera arbetslivet och i korthet skulle vara något som detta:

Man börjar redan i grundskolan med att mönstra eleverna för att ta reda på individens starka och svar sidor, för att sedan kunna matcha individen till en optimerad funktion i yrkeslivet. Under individens uppväxt och skolgång följer man upp för att se till att individen får de möjligheter som han eller hon behöver. För den dagen man tar sin examen och tar steget ut i arbetslivet står bemanningsföretaget där och tar hand om nästa fas i livet, anställning och ett produktivt liv fram till pension. Med denna modell tror jag att man kan få ner arbetslösheten till nästan noll och få ett lyckligare folk. Men detta kräver att vi avskaffar den fria arbetsrätten och tvingar företag att hyra sin personal via bemanningsbranschen. För när allt kommer om kring så är det inte arbetsrollen eller yrket som skapar välbefinnandet hos människan. Utan uppskattning och social acceptans, det vore naivt att förneka flock djuret inom oss.

Detta kan nog ses som en gammal Marxistisk lösning, men det den här lösningen har som inte de gamla kommunisterna inte fick ordning på är att den funkar med en marknads ekonomi och en fri människa. Ja fri och fri, i stället för att tvinga folk att arbeta under hot och utan insikt. Så avlönar man sina medarbetare enligt överens kommelse och demokrati, genom att stärka Facket och kollektivavtalet.

 

Sorry om jag blev lång randig i dag, men det kändes att det behövdes komma ut. Jag är i dag hyfsat nöjd och anställd av ett Bemanningsföretag som konsult och jag har haft anställningar både som fast på företag och bemanning och mesta del som konsult (Som i dag är mera som Avancerad bemanning). Jag har äntligen hittat ett företag som har kollektiv avtal och försöker göra skillnad i branschen, vi behöver flera som dem.


Så då var det en till…

Jag har under någon vecka nu fixat servern där mitt lilla blogghotell skall ligga och tanken var att denna blogg skulle flytta ditt under site namnet ”artfack.se”. Men nu föll jag för frestelsen och köpa en ny domän och nu kommer den här bloggen flytta till ”ghosthack.eu”, men när det händer är inte spikat, för jag har inte kollat vad man har för möjlighet att exportera bloggen från den siten. Men ni som läser kommer att märka det…

Tror att jag måste sätta mig ner och fundera igenom en plan för hur domänerna skall fungera och kanske avveckla någon. Inte för att jag tror det är så lätt att släppa någon domän häller. Men det löser sig nog med tiden...


Inget varar för evigt

Det verkar som om de som röstade nej till Euron, trodde att det var för evigt och döma av dagens insändare i metro så är det sant. Men svenska folket kanske har vakta ur dimman och insätt att vi inte har råd att ha en valuta som flaxar som ett dåligt hjärtdiagram. Jag skulle vilja att någon som kan det där med ekonomiska kunskaper gjorde en överslags beräkning på hur mycket Euro fiaskot i Sverige har kostat skatte betalarna och den privata ekonomin. För det tror jag är mer än vad man skulle orka med, vem vet det kanske är dags nu.

Sedan är det inte underbart att se att vi inte har lärt oss något på flera decennier av förbud? För nu verkar det vara starten för en stor offensiv för att få igenom rökförbud totalt. Tanken är fin, men har någon trängt på konsekvenserna? Tror inte det, men de kriminella organisationerna gnuggar händerna, för det innebär ytterligare en ny och stor marknad. Förbud har aldrig löst något, när det gäller bruk av substanser.

På något sätt hoppas jag att det skulle gå igenom, efter som det skulle skapa en stor våg av protester som i slutändan skulle skapa flera problem än vad rökningen orsakar. Med det sagt så tror jag att när man väl backar i detta kommer att få backa på flera punkter än bara tobak.

Den som lever får se och inte för att jag förespråkar flera förbud, så kan detta bli en rysare att bevaka.


Veckans uppdatering av SL

Ja det har ju inte varit en lysande vecka för Stockholms Lokaltrafik. Det som jag har märkt är att SL mörkar mindre förseningar, vet inte om det är MTB nya plan. Men om det är så kan det redan nu ge upp, för det kommer inte att funka i min bok. Får se om den här veckan blir bättre…

Veckan som har gått 34 min, totalt 52 min

 


Shiny…

Och den är röd, vad mera skall man säga, låter bilden säga allt…



Men jag är så här långt helt nöjd.

 


Folk är ohyfsade

Min fru brukar uppdatera mig hur man beter sig i kollektivtrafiken och det har för allas trivsel att göra, sedan tycker jag att hon är lite för hänsynstagande. Så jag skälv är ju inte perfekt, men jag har stor hänsyn till mina medtrafikanter och saknar att de är det tillbaka. Ta till exempel det här med att släppa fram de som skall gå av? Så vad gör de flesta oberoende ålder? Jo man ställer sig mitt i dörröppningen, tro folk att det skall gå snabbare för dem att komma på? Samma sak för de som står på tåget vi dörren, förr klev man av för att under lätta de som skall av, nu står man kvar på insidan av dörren och korkar igen dörren. Nu när det är vinter verkar det som de flesta behöver en halv plats extra bara för att de har vinter kläder. sedan har vi dem som bara måste ha just ”den” platsen även om det finns fullt med andra platser som är lättare att ta sig till och detta är oftast äldre. Varför gör man så? Bara för att du har rätt att ta en platts i stället för min väska, så innebär inte detta att du har rätt att göra mitt resande surt för att du bara måste ha din rätt för min trivsel.

Sedan till er föräldrar, uppfostra era barn! Jag är så trött att av misstag sparka, snubbla eller annars missa att det är ett barn i kortare längd som bara med våld skall in när jag stiger av. Uppfostra dem i att kollektivtrafiken inte är deras dagis, jag har också rätt att åka behagligt utan att min Tinitus skall gör livet ”Hell” för mig. Jag är så trött att säga ifrån och samtidigt se föräldrar och lärare bara titta i taket. Samtidigt kan jag förstå att barn är svåra att tygla, men om så är fallet, kan man försöka undvika rusningstrafiken. För jag är trött på att vara tillföreträdande förälder utan befogenhet, jag är trött på föräldrar som inte tar sitt ansvar för sina barn. För det som händer är att vi tappar nästa generation som kommer bli sämre än vad vi är idag och det är inget jag ser fram i mot!

Hade det inte varit för att det är billigare och att det spar tid de flesta dagarna att ta sig till och från jobbet. Skulle jag börja ta bilen igen för att slippa Ohyfsade medtrafikanter.


Miljöpartiet vakna upp ur dimman

Ibland känns det som om Miljöpartiet har för många drömmande hippies, som har svårt att vakna och ta ett medvetet och hållbart ansvar för framtiden och miljön. Men nej, för det är inte deras linje. I morse såg jag en liten mini debatt mellan MP och FP språkrör. Det man kan säga ut ifrån den är att FP har en mer realistisk syn på energi problemet och miljön än vad MP har med sina drömmar om grön skog utan funktion. För det som MP vill göra i kort het är att ta bort cirka 50 % av energitillverkningen alltså kärnkraften och ersätta den med vindkraft (vilket isig är bra) och vatten kraft (vilket som är mindre bra). FP vill bygga ut kärnkraften och ersätta de äldre kraftverken med nya och mer effektiva kraftstationer, vilket i dag fortfarande är den renaste EL produktionen vi har idag. Vad då renaste, säger du? Jo den är den renaste även om du räknar med det radioaktiva avfallet, för det är ganska begränsat och det bygger inte på växthusgas problemet. Sedan när det kommer till så kallade förnyelsebara bränslen så har merparten en negativ inverkan på C02 utsläppen och där med växthus gaserna, som man paradoxsalt vill ifrån.

När det kommer till miljön så måste vi bestämma oss vilka områden vi skall satsa på och vad det är vi måste minska, för annars kommer vi inte komma någonstans i denna pajkastning. För när det kommer till radioaktivt avfall från kärnkraft så vet vi hur vi kan hantera det. Antingen genom upparbetning och återvinning eller gräva ner det i bergrum så att det får falla sönder i egen takt till dess det blir ofarligt. För den strålning som finns i det uttjänta kärnbränslet är naturlig, även om koncentrationen är mycket högre, så är det inget nytt som tillförs. Men vi vet idag att växthusgaser måste vi minska om vi skall överleva.

Som vanligt så glömmer man den viktiga delen i den här ekvationen och det är skogen och framför allt regnskogarna som är jorden lungor. fortsätter vi i den här takten med skövling, så kommer jorden drabbas av KOL och då spelar det inge roll om vi uppnår klimatkvoterna och minskat utsläpp av växthusgaser. Så ni som vill och jobbar för miljön, titta på er omgivning och ge er på det som går och är realistiskt och långsiktigt. För allt annat är inte hållbart och kommer bara att leda till lidande i onödan.

För var hjälper det att Sverige är föregångsland i många delar i miljö och att vi bestraffar våra medborgare i onödan för något som resten av värden skiter i vad vi gör och skrattar bakom vår rygg? Det vi måste bli bättre på är att påverka vår omgivning och jobba globalt, för det är det ända sättet vi kan börja ändra på statistiken procent för procent. För om vi lyckas minska något av vårt utsläpp, men några procent, så gör det inget ting för att förändra den globala situationen.

Om Sverige ville göra något seröst i den här debatten, så skulle vi följa våra grannar i öster (Finland) och bygga ut vår kärnkraftverk så att vi kan leverera energi till Östblocket istället för att de skall driva vidare sina kärnkraftverk som är på väga att göra en Tjernobyl 2 eller sina kolkraftverk som bidar extremt till växthusgaserna. För Sverige och Finland har i särklass den bästa säkerheten i värden när det kommer till kärnkraft och det är något att vara stolt över.


Snurrigt värre

Sedan det gav tillstånd att skjuta varg och målet var att skjuta 28 djur, så är man upp i dagsläget i 38 djur. Jag vet att jag är orättvis och räknar med de 12 som sköts i Skåne efter rymning från djurpark, men jag kan inte se det som räknefel. För när alla experter sedan sitter och säger att de är helt ofarliga för den allmänheten och inte är ett hot för barn, så får det helt klart hamna i den statistiken.

Sedan kan folk inte skilja på pengar och pengar, för läste idag en insändare i metro som gnällde över att skattesänkningen var på pensionärernas bekostnad. Hur tänker en sådan människa? För vad du får i pension är inte kopplat längre till dem som arbetar, utan till ett hopsparat konto som pensionären själv har jobbat ihop till som varje år justeras efter hur många pensionärer som finns. Så desto färre desto mera pension och tvärt om, läs på nästa gång innan du klagar på skattesänkningar.

Personligen har jag stora mardrömmar om att gå i pension, för det är inte mycket man får att leva på. Jämför man vad man drar in till samhället, så känns det som en dålig utdelning. För det här med pension är inget man skall behöva oroa sig över eller behöva spela bort sina pengar på en girig börs för att få.


Årets slut och första vecka

Sedan jag började med lite statistik på hur bra SL är på att passa sina egna tider enligt tidtabell, så kan man ju inte säga att de är så bra på det. Året slutade på:

Sista arbetsveckan 19 minuter och totalt 2 timmar 45 minuter

Detta skall man då tillägga att jag bara för det statistik från början av november. Så har första arbetsveckan visat någon ljusning i ämnet? Tvärar konstatera jag att det är status som innan. Kan bara hoppas på att MTG kommer till rätta med detta som Connex/Violia misslyckades med under ett decennium med.

Veckan som har gått 18 min, totalt 18 min


Sälj Aset Annars Byt

Den här veckan har Saabs öde debatterats och GM säger ”Show me the money”, men jag tror inte att problemet ligger där. För om sanningen skall fram så har Saab har inte gått med vinst på cirka 15år och bara det tala sitt tydliga språk. Sedan tror jag att GM länge har planerat nedläggningen av Saab och där av haft Saab som slask bolag ekonomiskt sätt och det skulle då komma fram om bolaget såldes i helhet. Så om Saab kommer att säljas, vet bara gudarna, men det ser mörkt ut. Min personliga åsikt är som så att det skulle vara synd om Saab lades ned, men det finns ingen anledning att hålla ett döendebolag vid liv med konstant konstgjord andning. För vi lever i en marknadsekonomi globalt och det är ju som så att där stämmer Darwins logik och teori om att det är bara de starka som överlever.

Jag tror att GM ful kör detta med att ingen har visat pengar, på samma sätt som Amerikanska hyresvärdar som nekar betalning och sedan kan vräka hyresgästen pga. obetald hyra.


Burr, det var inte varmt i morrs!

Som vanlig är man inte är direkt överraskad av SL förseningar i trafiken, men det som är mer intressant hur folk beter sig när de väntar. Alla vet ungefär när tåget skall gå och det verkar som om det finns någon slags oro att inte komma med tåget. För desto nämnare man kommer till cirka tiden så börjar någon enstaka gå ut och frysa, vilket resulterar i att ytterligare en grupp hänger på. Varför? Sedan står de där ute och fryser helt utan andledning, men det är ju klar att alla kan inte vara lika ”lugn, slö eller loj” som mig som väntar nästa till tåget har stannat innan jag raskt ger mig ut. Men det är rätt så fascinerande att stå på avstånd och studera.

Läste en insändare från metro i går som jag hade tänkt kommentera men som försvann i sållet när jag skrev. Så jag får ta tillfället i akt idag i stället. Det var angående möjlighet att ”E-rösta” och ”Internet rösta”. För detta var ett svar på det första inlägget som jag missade, men slutklämmen var det att politikerna inte ville ha det för att det skulle göra det möjligt för hemliga val som inte kunde kontrolleras och var ett hot mot demokratin. WRF!?!?! Jag måste vara korkad, för det är ju inte så lätta att kontrollera de val vi har idag, även om vi har egna kontrollanter som skall stå för kontrollen och säkerheten. Sedan skulle det vara bättre för demokratin om det var lättare att sätta upp val med t.ex. Internet som hjälp, men det är ju klart politikerna skulle ha det jobbigare för det har inte koll på soffpotatisarna och hur det tänker. Men en sak är säker vi skulle få ett högre röstdeltagande och det är kanske det som skulle få fart på demokratin i vår monarki (som egentligen är en form av diktatur).

I morgon är det 13 dag jul och jag kommer inte att uppdatera något på bloggen, men torsdag är jag tillbaka på Banken och har inspiration att fortsätta. Så gör som alla andra och avsluta Julen med en slö dag framför teven och nerbäddad i soffan.


Nytt år, nya möjligheter

Så nu har man hittat tillbaka till uppdraget på banken, men det är helt klart att två veckor var för lite som ledighet. Men det är lite av spelreglerna med semester systemet vi har, fast flera semestrar dagar hade inte varit fel. Skulle kunna tänka mig att man utökade ledigheten med samma mängd som semesterersättningen är och med det få samma lön som när man jobbar, men med flera lediga dagar. det borde inte kosta arbetsgivaren något, förutom eventuellt inkomstbortfall.

Så vad ser jag för förändringar här på min blogg detta år? Inte mycket förutom att jag kanske lyckas ta mig har ifrån och till en egen server och förhoppnings vis löser problemet att publicera mina kortnoveller och diverse alster. Sedan kommer SL statistiken bli ett permanent inslag, men efter som det är nytt år så nollställer vi tabellen.

Så hoppas att erat år blir som ni vill och förtjänar, så men andra ord god fortsättning där ute.


RSS 2.0