5 Sekunder…

Det tar inte mera än max 5 sekunder för att göra livet lättar för alla andra på morgon o kväll i Tunnelbanan för att visa hänsyn. Jag kan vänta och jag får vänta för att du har så mycket mera brottom eller mera värde full än jag. Men är det så eller är det bara du som rent ut sagt skiter i din omgivning, du skiter i mitt välbefinnande när vi åker tillsammans i det kollektiva transport systemet. För om vi alla skulle anstränga oss och ge tålamodet 5 sekunder extra så skulle merparten av oss tyckta att det blir trevligare och troligtvis skulle även du som har så brottom får en bättre start på morgonen.

Tänk så lite det behövs för att öka trivseln i vårt kollektiva transportnät…


Ny vecka och nya dumheter

Inte för jag har planerat in något speciellt, men det hinner alltid komma upp nya dumheter som lockar ens sinne. Det tokigast som jag vet så här lång är att jag troligtvis beställer min tredje Apple pryl, men annars är det tomt på horisonten. Så den som lever får se…


Kollektivt helvete…

Du som på morgnarna knuffas och tränger dig fram, bara för att du tycker att du är mera värd, viktigt eller bara har ett större egon än oss andra. Vad är det som ger dig rätten att förstöra min dag när du armbågar dig fram, trampar mig på tårna (Stålhetta är bra) eller almet bara tränger dig på? Jag har inte lika bråttom som dig och skulle du bara kommunicera med mig om detta skulle det ett: gå smidigare och två: jag skulle tycka att dagen startade bättre. Men i stället väljer du att förstöra min morgon med ditt beteende…

Sedan till er alla rökare: Varför måste ni bete er som en tjack pundare? Varför kan man inte visa hänsyn till oss som inte röker (Rökare är inte längre i majoritet)? För varför kan man inte vänta tills man kommer bort ifrån perrongen och trängseln, med att tända ciggen? Jag kanske inte uppskattar stanken av cigarett rök i min kläder och lukta gammal fimp när man kommer till jobbet.

Om vi alla hjälptes åt och försökte vara lite mera hänsynstagande, trevlig och allmänt positiva. Skulle flera kunna gå till jobbet och tycka att det är helt okey. Men det är bara vi som är trafikanter som kan göra detta och det är ingen annan som måste börja, för om du inte tar ditt ansvar så kommer ingen annan automatiskt ta det åt dig…


Drogliberalen Bodström...

Enligt obekräftade uppgifter (En gammal arbetskompis) som kände Thomas Bodström när de var yngre och då skulle han arbeta för att legaliserad Marijuana (Vilket han aldrig har levt upp till). Men bruket kanske finns kvar sedan han i en intervju med Radio P3 hade först tackat ja till drogtesten med sedan tacka nej när sjuksköterskan berättade vilka droger hon skulle testa för. Det som man kan testa för och skulle testa var dessa: amfetamin, hasch, opiater och bensodiazepiner. För er som inte är så insatta kan vi förklara detta och samtidigt inse att alla medier jag har sätt denna artikel i inte kan korr läser eller fakta kontrollerar. Men hur som helst här är min lilla korta förklaring: 

  • Amfetamin: Här är det inte så mycket att orda, men lite kul fakta är att det var vanligt i bantnings preparat på 70 talet och det var där av det fungerade.
  • Hasch och jag trodde det var Cannabis (Hasch är en produkt av Cannabis blomman där den oljiga formen av THC finns) Kan utvinnas på många olika sätt och med och utan kemikalier.
  • Opiater: Är produkter som är baserat på Opium som kommer ifrån växten Vallmo, Opium kan utvinnas i all Vallmo och deras frön. Där av så kan man få utslag om man ätter mycket av produkter som innehåller Vallmofrön. Ett annat aber med detta är att det finns mycke mediciner som är baserat på Opium och där av kan upptäckas av drogtester.
  • Bensodiazepiner: Ett vanligare preparat som innehåller detta är Rohypnol

Vem vet vår förra Justitieminister kanske är en liten anonym Hasch tomte. inte för att jag har så mycket övers för Beatrice Ask häller, men hon gjorde testet och efter som det inte skrevs mera om det antar jag att det var grönt.

Oberoende på vilken sida om drogtester man står och av vilken anledning man gör det så tycker jag att drog tester skall användas sällan och restriktivt. För det är ett väldigt trubbigt och ineffektivt verktyg i mot droger och jag har alltid varit i mot det på arbetsplatsen av integritet aspekten som arbetsgivaren inte har med att göra. Skulle man göra en undersökning bland arbetsgivare om varför de vill ha detta (Den verkliga anledningen) skulle man snabbt komma fram till att det bara är ren paranoia och kontroll över arbetstagarna…

Så mitt råd till Thomas B är att nu när det är ute, bekänn dina synder och bli ärlig. Så kan vi tillsammans ställa upp till kamp mot ett oresonligt förbud och vem vet, kanske skapa en bättre och tryggare värd för våra unga att växa upp i…


Trött på reklam

Är det någon av er som har funderat över all reklam som vi blir bombarderade till och från jobbet? Jag syftar förståss på det som man finner i Tunnelbana, Pendeltåg och buss. För det blir bara större och större och mera heltäckande, det är snart så mycket att det känns som att dela transport med Direktreklam som nästa varje dag dimper ned i brevlådan.

Jag känner som så att om jag skall fortsätta att tolerera reklam på detta sättet i de kommunala färdsätten så kan jag bara se två lösningar: 

  1. Det blir gratis att åka kommunalt
  2. Man tar bort reklamen

Inget av detta kommer att hända, men det vore bra att ta upp detta för diskussion efter som det finns tre finansiärer vardera en sticker ut och tar mera platts än de andra (Skattebetalare, Reklam och Passagerare).



Så här såg det ut på insidan och sedan upptäckte jag att hela vangen såg ut som en ända stor maskaratub, det är inte trevlig reklam utan mera påträngande, så påträngande att man inte kan ignorera det...


De ohyfsade folket...

Vi Svenskar håller på att bli ett mycket ohyfsat folk, bästa exemplaret hittar man i Stockholms kommunaltrafik. För man ställer sig avsiktligt i vägen för den som skall stiga av, man knuffas och är allment ohyfsade. Hur vore det om vi kunde respektera varandra lite mera i stället för att alltid sen alla andra som hinder eller motståndare? För jag tror att resande till och från arbetet skulle bli trevligare och effektivare, för det gör inte det lättare för SL att hålla tidtabellen för att många inte respekterar flödet i resandet, som t.ex. att inte släppa av de som skall stiga av först innan man kliver på.

Det är nästa som man skäms över sitt samhälle och medborgarna varje dag, samt det är inte kull att identifiera sig med det samhället in för andra som kommer från mera ärtigare samhällen...


Semestern är över...

Så hur skall jag sammanfatta denna semester? Bra fråga och en annan bra fråga är: varför skall det alltid ske tråkigheter på semestern? Men semestern i helhet har varit mycket bra och väl behövlig. Det tråkiga som hände var under sista veckan när vi fick två dödsfall i släkten/familjen. Det en var väntat och det andra var inte väntat men en trolig utgång (Kancer)... Så nu är man tillbaka på jobbet och troligtvis så kommer jag att börja skriva igen.

Det som inte har hänt på semestern är att min blogg fortfarande inte har flyttat hem till webhotellet, mest pga. att jag inte har haft någon inspiration. Får råda bet på det. Om någon har någon bra ide hur man skapar en portal för E-böcker, som kan rulla under Windows Server och IIS 7. Får gärna komma med idéer =)

Nä nu skall jag se vad jag skall fylla resten av dagen med...


RSS 2.0