LO en skam för facket!

Lite bakgrund: Jag har jobbat fackligt som förtroendevald i snart 2 år och på den tiden har jag lärt mig mycket om den svenskan modellen som råder på vår arbetsmarknad. Desto mera man lär sig, desto mera in ser man hur mycket man inte vet. Med insikten och kunskapen kan man börja att jämför konstruktivt och ge sig in i debatten. Så varför tycket jag att LO är en skam för de svenska fackföreningen?

Jo för det ligger till som så att LO är det största och det äldsta fackförbundet i Sverige, samt att de har en organisation som är större, dyrare och ineffektiv för deras medlems antal. Det innebär att de som tjänar minst på sitt arbete betalar mest i Förbunds- och Akase-avgift, det är inte rätt. Sedan kan man ta sig en funderar över att om det är så klokt att binda samman ett fackförbund med ett politiskt parti, ser man till de andra fackförbunden så tycker man att det är en dålig ide. Jag kan bara instämma! För att LO går i säng med Socialdemokratiska partiet och tycker att det är en bra ide, samt att tidigare i historien gick en del av förbundsavgiften till det socialdemokratiska partiet som stöd. Detta tycker jag rimmar väldigt illa med en demokratisk rörelse.

Men lite skuld har LO medlemmarna, för LO är fortfarande en demokratisk organisation vilket innebär att medlemmarna har makten. Så lite har LO medlemmarna sig själva att skylla som inte kan kritisera sin egna organisation samt driva igenom förnedringar som skulle gagna merparten av deras medlemmar.

Jag har några punkter som LO borde göra och om de inte gör detta borde de fundera på att lägga ned:

  • Ta bort kopplingen till Socialdemokratiska partiet, Fackförbund skall vara politiskt obundna.
  • Se över organisationen så att den blir mer effektiv och mera kostnads effektiv så att avgifterna kan sänkas.
  • Utbilda förtroendevalda till att bli bra stöd för de anställda i stället för rövslickeri mot arbetsgivaren
  • Sluta göra spektakulära utspel när man sätter ej organiserade förtag i blockad eller svartkastar en hel bransch.
  • Öka medlemmarnas inflytande
  • Jobba aktivt för att sänka arbetstagarnas utgifter

Känns som om jag kunde hålla på hur länge som helst, men det får räcka för i dag. Själv är jag stolt Unionen medlem och tycker att flera fackliga organisationer borde följa deras spår. För det är bara tillsammans i ett fungerande arbetsklimat som vi kan nå framtiden.


Vi måst sluta att ta varandra för givet!

I bröllopspresent fick vi en plakett som var gjord av Björk med barken som ram, den löd som så:

Älska mig som mest, när jag förtjänar det som minst. För det är då jag behöver det som allra mest.

Det känns som det är en bra mantra att följa, även om det är svårt att följa i bland. Men klarar man av det så vet man att man får det stödet tillbaka när om man skälv råkar hamna i den situationen. För det är så mycket som kan hända där ute och man vet aldrig när det är för sent, kan bara reflektera till baka till den dagen när min Far dog. Det är snart 20 år sedan och jag har nog inte riktigt lyckats hantera det, det finna många stora frågor som jag hade kunna fått svar på om han hade levt. Inte för att han var så allvetande, men vi kunde resonera och filosofera till sammans och på det sättet komma fram till svar eller andra nya frågor. Jag har fortfarande inte hittat någon som fyller den platsen och det kanske skall vara så, det är dock en del av livet.

Det jag kan säga är att mitt liv har fyllts med många andra minnen och människor som göra att livet känns helt okey och den största delen är min fru/livskamrat förtjänst. Men även vi kan falla in i hamster hjulet och glömma bort att uppskatta varandra varje dag och tar varandra för givet. För när det väl händer står vi alla där ensamma och frågorna hopar sig om allt vi inte gjorde eller pratade om eller det vi skulle göra senn, för "senn" händer aldrig.

Så gör denna fredagen till något lite mera speciellt och skänk en tanke till era kära och nära, samt skänk även en tanke till de som inte förtjänar det. För vi är alla Barn av denna planeten i detta stora universum och till sammans så är vi starka, tillsammans skapar vi framtiden.


Omfördela Polisen resurser NU!

Jag såg uppdrag gransknig i onsdags om den 14 åriga flicka Rossana som hade sålts av två tonårs tjejer till över 100 män, där dels en äldre man som hade förmedlat kontakter och torskarna gick helt fria. Detta är ett exempel på saker som inte bara får hända i Sverige som ser sig som ett modernt land med god säkerhet för sina invånare. Detta är säkert bara en av många historier där Polis och Social inte prioriterar rätt, på något sätt så kan man säga att det inte är deras fel efter som deras verknings områden prioriteras från regeringen.

Samtidigt lägger vi ned en stor förmögenhet för att stoppa en planta som kanske kan rädda värden från undergång, bra för att USA lyckades övertyga FN att denna planta är en av det mest farlig droger vi har på denna planet (Undra hur det tänkte). Handen på hjärtat, om vi skulle öka anslagen till narkotika bekämpning med det tiofalt, så skulle vi ändå inte lyckas. Cannabis är en av den mest använda drogen i hela värden, man räknar med att ca 10 % av jordens befolkning ”puffar” på regelbundet. I Sverige har vi ca 15 % som är regelbundna användare, se där hur bra vår restriktiva lagstiftning mot narkotika fungerar!

Jag känner som så att efter som Cannabis är den största posten i Sveriges Polis budget med ca 80 % (Ja vi använder mindre 20 % till att jaga tung narkotika). Det är rätt många sköna miljarder som går upp i rök (Så att säga), utan att göra någon nytta. Ta dessa miljarder och satsa dem på trygghet i hemmen för främst Kvinnor och barn, för det är en bättre investering för framtiden. I stället för att bränna upp pengarna på ett bruk vi inte kommer att kunna hejda.

Som jag skrivit tidigare så kan vi inte skydda våra barn och ungdomar från narkotika genom förbud och lagar. Det ända sättet vi kan skydda  barn och ungdomar är att ta ansvar för detta och reglera marknaden.

Sedan måste ni narkotika motståndare sluta att använda barn och ungdomar som redskap för förbud av droger, eftersom ingen av oss vuxna som tycker att det vore bra ide att avkriminalisera Cannabis anser att barn och ungdomar skall ha tillgång till Cannabis. För där är vi helt överens om att det skall vara nolltolerans och kanske kunde vi göra gemensam sak för att stoppa våldet i hemmet mot Barn och Kvinnor.

Det skulle jag se som en av de största reformerna i vårt samhälle och en stor seger för samhället för trygghet och rättvisa. Det är aldrig okey att utnyttja barn som i uppdrag granskning och till den som slår sin kvinna i hemmet har jag bara detta att säga: Sök hjälp, bura in dig själv hos Polisen.

För som Bamse säger: Ingen har blivit bättre av ett kokstryk!


Svarta marknader ett hot mot den landets ekonomin

När jag föddes och växte upp vid början av 70 talet så fanns det inte så många områden som skapade svarta marknader, men vartefter samhället växte och man blev mera restriktiv i lag. Så började de kriminella verksamheterna att växa, till i dag som det omsätter flera miljarder svenska kronor.

Det största hotet från de illegal/kriminella/svarta marknader är att vi förlora skatte inkomster till samhället/kommunen/staten. Det inne bär att pengar cirkulerar i landet samt att pengar blöder ur landet. Den ekonomiska Depression som USA startade, kan inte ta på sig allt ansvar pga. att vi har byggt ett samhälle globalt som tillåter svarta marknader.

För så länge vi har en fri marknad och det finns en marknad för illegaltjänster till produkter, så kommer det alltid finnas någon som vill leverera detta och samtidigt göra sig en hacka. Det finns bara två vägar ur detta som jag ser detta: 1 göra som diktaturer stänga marknaden och kontrollera den från staten. 2 reglera de svarta marknaderna, istället för att försöka mota bort dem med lagar. Efter som vi inte lever i en diktatur och demokrati kräver sin frihet. Så ser jag bara ett alternativ och det är att försöka avkriminalisera dessa marknader och reglera dem som  all annan marknad.

För oberoende av kostnaderna för att de negativa elelementen, så är detta fortfarande billigare än det lidandet det skapas i de svarta marknaderna. För det skall man ha klart för sig att har man med illegal handel att göra så delar man också säng med människor som inte tänker eller bryr sig om andra.

Så vart skall vi starta? Jag vi kan ju ta de marknader som vi lägger ner mest pengar på: Prostitution, Droger, Smuggling mm, använd er fantasi och jämför den med värkligheten så tror jag att du kommer nära.

Så vad vinner vi på att avkriminalisera Prostitution? Först och främst så ger vi de som finns i branschen en möjlighet att ta sig ur den om man inte trivs, precis som vilket arbete som helst. Vi vinner skatte intäkter, vi får nya förtag och det brukar gnida av sig på andra branscher på ett positivt sätt.

Så vad kan vi vinna på att reglera drogmarknaden? Samma sak här nya förtag och nya skatte intäkter, för att finansiera vår framtid. Vi spar resurser från Polisen som de kan lägga på andra saker som är viktigare för samhället, som  t.ex.. våld i hemmet mot kvinnor och barn. Så hur vet vi vilken drog vi skall börja med? Börja att titta på vad som är den största marknaden och arbeta sig neråt tills man har bara kvar minoritets svarta marknader kvar.

Hur kommer vi åt smuggling? I dag är det största delen av smugglingen av typen Alkohol, tobak, droger och människohandel. För tar vi hand om våra samhälls problem  istället för att omvandla det till en Polisiär sak, så kommer också belastningen på Tullen att minska och det inne bär att Tullens resurser kan läggas på det som ger mest för vårt land.

Jag är trött på fega politiker och andra fundamentalister som inte har vårt samhälle som deras mål och fokus, för vi lever i en imperfekt värd och våra regler och lagar i vårt samhälle/land måste avspegla detta så att vi som vill bo, leva och verka här också kan också göra det i god harmoni med marioriteten av oss som är Svenskar.


Värden faligaste drog!

Kan vi få en trumvirvel, tack, och vinnaren till denna prestige titel är Cannabis. Men vad fan hur gick det till? Troligtvis är det så att vi inte använde hjärnan. För tittar man på den forskning som har bedrivit i mera än 70 år i ämnet, så kan man konstatera att vi vet mera om Cannabis än vad vi vet om t.ex.. Tobak, Alkohol och Opium (Många läkemedel och värkmediciner är baserade på Opiater (Vallmo)). Vi vet att t.ex.. Cannabis användare inte drabbas av samma sjukdomar som t.ex.. Tobaksbrukare.

Så vad är det vanligaste Tobaksbrukaren kan drabbas av? På första platts är Cancer, sedan finns det följande som  är hög risk för eller i kombination med varandra: luftrörskatarrer, lunginflammation och akut bronkit till kronisk bronkit och kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL). Om man gör samma jämförelse kan vi se att den enda gemensamma nämnaren med Cannabis brukare och Tobaksbrukare är Bronkit och det här stammar från att man andas in het rök (Het vattenånga).

Så vad är det som är så farligt med Cannabis? Det är det som är den svåra frågan, forskare har jobba hårt under decennier utan att kunna svara på den frågan. Det man har kunna hitta är att det påverkar unga människor psykiskt och det har man kommit fram till att det har med Hjärnans utveckling att göra. Gräns en för dessa problem har man kommit fram till är för unga under åldern 15-16 år.  Så vad är det som kan hända för unga tonåringar? Schizofreni är det allvarligaste till depression. Men när det kommer till depression hos vuxna så är Cannabisen i sig själv ångest och depression motverkare av ett ämnet CBD (Cannabidiol)

Det man kan se i vårt land när det gäller antidrog kampanjerna så kan man se att deras främsta verktyg och bevisning alltid är baserad på barn och ungdom och väldigt sällsynt vuxna. Hur resonera dessa människor? Bra fråga och omöjlig att svara på, men mycket bygger på indoktrinering och dålig fakta till Lönner. En en sak sticker ut, för jag undrar om det är så att om vi skulle avkriminalisera Cannabis att det automatiskt skulle bli en marknad riktad och driven av Barn och ungdomar.

Själv tycker jag att debatten i vårt land oftast hamnar i sandlådan och på en tre årings interlekt och inte som vuxna människor som kan respekterar varandras ställningstagande i ämnet. Men nej det går bara inte att diskutera med motståndare sidan för de är inte intresserad av dialog, de är mera som religiösa fundamentalister.


Måndag, måndag…

Många säger att måndagen är den bästa dagen i veckan, för då är det som längst till nästa måndag. Men jag har kommit fram till att detta är den mest illa formulering jag någonsin stött på, för den är inte positiv någonstans. För om man tittar på det som så: För att komma fram till detta resonemang så måste man fullständigt hata måndagar över allt annat på denna planet, för att sedan säga att det är som längst till nästa måndag. Det låter positivt, men det är allt det är, för det är inte positivt att tänka som så att om det är son längst till nästa måndag.

Detta är bara en snygg text formel för att dölja problemen som du har sopat undermattan eller till och med en uppmaning till att göra det. Det är samma sak som uttryckthet ”Den dagen, den sorgen”, som är mycket tydlig för vår generation av samhället.

Det skulle kännas mera positivt om vi hade matrat, Jag citerar Tage Danielsson: Den dagen, den glädjen.


Lördags fundering...

Bytte batteri i köksklockan och började funder på hur länge den har varit strömlös. Jag kan konstatera att jag upptäckte det i måndags/tisdag, men jag vet inte om den stannade i helgen innan eller om den har varit strömlös längre. Tänk om det är så att den stannade i sommars och att den stannade olyckligt på den tiden jag brukar på mornarna titta på klockan och säga till min älskling att du har tio minuter kvar innan vi måste gå till pendeltåget.

Om det skulle var så innebär det at jag har levt i en tids paradox hela hösten? Kan det vara så att tiden är så relativ att vi inte behöver mäta den eller närmare sagt vi kan inte mäta den, för tiden är kanske inte linjär som man har trott! precis som det är med ljuset hastighet: vi har inte lyckats att mäta upp ljuset hastighet mera än att det är det snabbaste vi har i universum, samtidigt har man kommit fram till att ljusets hastighet inte går att köra ikapp.

Så vart leder detta oss till? Ingen aning men troligtvis ingenstans, utan bara en lite skön ”Tripp” i filosofins värd, spirituell resa på en lördagsförmiddag.


Det lilla horhuset på prärien

Satt i går och zappade kanaler och så började reklamen för ” Paradise Hotel”, de visade upp deltagarna som de var innan, under och efter utröstningen och det var glädje och tårar. Mot slutet av reklamen så zoomar de ut och man ser Hotellet mot skogen, då slår mig tanken som delar rubriken: Det lilla horhuset på prärien.

För detta är ju koppleri och vi tittare får vara med på ”Live showen”, hur kan detta vara lagligt? Jo just de med tävlande får inte betalt för ”sex” men det utför sexuella tjänster som det i slutändan får betalt för. Detta är förklädd bordell verksamhet. Det andra som slår en är hur hittar man så tanke befriade människor som är så kåta att vara med i TV så att de kan tänka sig att prostituera sig?

Är det som så att det som är olagligt är alltid lagligt så länge man har ett media bolag i ryggen? Hur som hälst så förstår jag inte vad som lockar att titta, för jag försökte mig på att se ett helt program, men jag lessnade vid första reklam pausen.

Min nästa ide till dockusåpa/nöjesprogram ”Porrfilmen” där deltagarna skall prestera en porrfilm per veckolag och det laget som får minst röster på sin ”Film” får tittarna rösta ut. Det är ärligare än Paradise Hotel och skulle vara mera upphetsande och se.


Proposition 19

I natt röstande Kalifornien om Proposition 19, hittills har man inte hört något så det är bara att skaffa sig lite mera tålamod. Men samtidigt kunde man läsa i Metro en artikel där man ställde två i mot varandra, i vanlig ordning en för och en i mot. Idag var det Jakob Heidbrink (För) mot Maria Larsson (Mot), det första man kan lägga märke till är att motståndarna grundar fortfarande sitt motstånd på gamla meriter och gamla slutsatser. Jag kan inte i min värd förstå motståndarna som inte uppdaterar sig till dags datum så att de kanske kan komma med vättiga argument för varför vi fortfarande skall ha Cannabis förbjudet. Men nej, de fortsätter med sina gamla syner och gammal fakta som gång på gång har visat sig vara felaktig.

Så vad kan vi sammanfatta de två, vi börjar med Maria som har denna uppfattning i ämnet: Cannabis ger alvarlig skada på kroppen och våra känsliga organ som t.ex. hjärnan. Sedan säger hon att nolltolerans till narkotika har ett stort symboliskt värde, som styrker att narkotika användning inte är accepterat i vårt samhälle. Sedan fortsätter hon att om det vore lagligt så skulle flera fastna i ett långvarigt missbruk. Hon avslutar med att förklararna att detta med legalisering drivs av enbart av profithungriga människor som utnyttjar medborgare så att de inte kan leva sitt liv fult ut.

Så hur sår Jakob på det hela: Han börjar med att uttrycka sig som så att, ett av de viktigaste argumenten är att det skulle torrlägga den kriminella sidan av vad förbundet av drogen medför. Han vill inte gå in på den politiska jämförelsen mellan Cannabis och Alkohol. Han fortsätter och säga att i stället för att förebygga missbruk (Vilket bevisligen inte fungerar) så skulle vi kunna hantera problemet och hjälpa dem som hamnar i missbruk. Han avslutar med att säga att intressena bakom legaliseringen varierar land till land, men det som är gemensamt är att man vill ta problemet på alvar istället för att sopa det under mattan.

Var man än står i detta ämnet så känns det som om detta experiment med förbud fortfarande inte visat sig ens i närheten att fungera och jag känner att det är dags att byta spår i frågan. För sedan jag föddes har man använt samma strategi och inte varit särdeles objektiva eller intresserad att uppdatera synen. Nu så där 40 år senare tycker jag att det får vara nog och sätta stopp för denna plundring av statens och medborgarnas resurser i något som har bevisat sig själv inte fungera. Ni som har haft detta motstånd som erat uppdrag i livet, får stiga åt sidan och erkänna er besegrade och ni behöver inte erkänna att ni hade fel för det vet vi redan.

Låt nu oss avkriminalisera Cannabisen och ge oss också 40 år för vårt experiment innan ni tala om för oss att vi har misslyckats, för vi har haft det tålamodet med er...


RSS 2.0