Så då var det fredag igen…

Jag vet inte vad denna vecka tog vägen och att döma på bloggen så har den inte häller koll på det efter som det har inte uppdaterats något på ett par dagar. Men på något sätt är det skönt att det är fredag även om denna vecka går nog till detta året som den som gick fortast. Kan någon visa mig var bromsen på tiden på veckan finns, för jag hittar den inte.

Veckans sista fundering: hur kommer det sig att missbruk som är lagligt är burk och bruk som är olagligt är missbruk? Kan någon förklara detta utan att slå knut på sig själv? Jag kan det inte. Jag har försökt att komma till insikt, men det funkar bara inte. Men för er som inte fick i hopp funderingen så skall jag ge ett exempel: Merparten som ”brukar” tobak är missbrukare, för jag har svårt att se att ett till två paket om dagen är ett bruk. Men om din granne röker en ”joint” så är han per definition missbrukare, även om det är ett ”bruk”.

Så ha en trevlighelg på er där och även er moralister, trotts att ni försöker göra mitt liv mer besvärligt än det behöver…


Ny vecka, nya möjligheter…

Vist låter det positivt, det är synd att den bilden inte funkar för esten av samhället. Ibland undrar hur man hur samhället tänker? Jag menar ta detta med Anna Odell som fick som straff för sitt så kallade civil olydnad, som blanda annat rubricerades som våld mot tjänsteman mm. Sedan i dag läste jag om en man som hade blivit misshandlad för att han rökte på perrongen, det om något kallar jag civilkurage. För som det stod längre ned i artikeln, var att 21 åringen hade tänt en cigg på perrongen och en 22 åringen hade gått fram till honom och talat om för honom att han inte skulle röka här. Efter lite munhugg slutade med att 22 åring sopade till 21 åringen, vilket senare resulterade i att 22 åringen blir fälld för misshandel. Det man glömmer bort är de som rökare oftast tror att de har rätten att röka överallt och speciellt efter att det blev rökförbud på krogen. För jag kan tänka mig att det samtalet var lite som följer:

-        Hej kan du släcka ciggen

-        Det skall väl du skita i

-        Du stör med din rökning

-        Är du min morsa eller!

-        Varför är du så otrevlig

-        Är du idiot eller?

Sedan rök väll proppskopet och han fick en snytig, jag skulle vilja se lite djupare i detta. Inte för att jag tycker att våld löser något, men att röka på perronger är inte bara en trivsel olägenhet utan en ren provokation. För jag ber oftast folk som röker på perronger och särskilt inomhus perronger att släck cigaretten. Men man blir oftast bemöt på både otrevligt och hotfullt. För som merparten beter sig så är jag förvånad att det inte är flera förbud och kanske till och med total förbud mot rökning offentligt.

Jag har skrivit det förut och jag gör det igen. Jag är inte för mera förbud, men tar ni rökare inte detta mera på allvar så hoppas jag på mera förbud. För hur kul är det att vara rökare och fast i Nikotinet som en heroinist i sitt Heroin? För jag ser ingen större beteende skillnad.


Kommunikation, demokrati och fredag...

Ja jag vet att jag har haft bloggtorka de senaste två dagarna, så nu när fredagen har kommit skall jag för söka att råda bot på det. BTW skön rubrik så här på en fredag, se om man kan leva upp till den också.

I morse upplevde jag igen det som jag har funderat på för ut. Har Södertälje tågen prioritet över tåg som kommer från Västerhaninge? Det känns så, för det har hänt fler gånger när man kommer in till Älvsjö att det kommer in ett tåg från Södertälje strax efter vi har anlänt. Sedan får det tåget jag åker maska sig mellan Älvsjö och Årsta berg för att tåget från Södertälje kan komma ikapp och för bi för att komma för till Årsta berg. Men för i helvete skall jag missa tvärbara för att Södertälje tåget är sent? Är de sena så tycker jag det är illa att jag skall behöva lida för det. Sedan varför skall människor som har bråttom till tåget alltid gå motström och missa tåget samt krocka med mig som vill in. Skärpning och det gäller både SL och trafikanter.

Nu har Holland fått problem med sin liberala syn på droger. Enligt Metro har landets justitieminister, inrikesminister och hälsominister skrivit ett förslag som har läkt ut till pressen angående att begränsa försäljning av Cannabis till turister och inför ett medlems system för Coffeshops. Detta är för att stoppa försäljningen över gränserna mot sina granländer Belgien och Tyskland. Sedan vill de höja gränsen för hur mycket Coffeshop får ha i lager av Cannabis som i dag är 500g, efter som det har skapat en omfattande svarthandel. Jag kan för stå att man vill ha en bra relation med granländerna, som är i mot detta. Men som jag ser det så är det inte Hollands problem att stävja detta efter som man tolerera handeln och bruket av Cannabis. Europa behöver länder som t.ex. Holland som är mera liberala och tänker utan för ramarna.

Sedan kan man läsa att kristdemokartiska CDA vill helt förbjuda detta, vilket inte är helt förvånande. För det är så med alla Kristdemokratiska partier, finns det saker som gör att människor har frihet, så vill alla tid sådana partier begränsa medborgarens frihet. För varför är vi så rädda för Sverige Demokraterna? Vi kar ju alltid haft Kristdemokraterna! De största ideologiska skillnader är att SD inte tycker om vissa invandra grupper och KD hatar bara alla som försvara individens frihet. Jag har två budskap enat till SD, droppa er främling fientlighet och ni kanske kan göra något gott för detta land. KD öppna bibeln och sprid kärlekens budskap och se det som är gott och sluta se frihet som något ont. För vi behöver inte flera partier i denna värd som tror att folk kan tvingas till lycka via diktatur.

Nä nu är det dags att börja nedräkning för att avsluta denna vecka, för den har gått för fört, alldeles för fort. Ja tror att jag måste be mera till Morpheus så att nätterna blir längre och med det får man mera energi till dagarna som kommer att resultera i att veckan kommer att bli längre och man hinner med att leva mera. Så ha en lång skön helg i drömgudens ära, för det skall jag ha.  Logga in, klipp ut, klistra in och logga ut, Helgen är nära nu.


Alkoholismens utbredande

Jag läste i Metro om att det är många unga som riskerar att bli beroende av alkohol, jag försökte ignorera denna artikel. När jag slog på TVn i morse så gick det inte att undvika ämnet, för där hade TV4 en talesman från Stockholms Polisen och en representant från ungas nykterhets förbund. Jag kan hålla med öppnings frasen som Polisen sa: tillgängligheten har ökat och utskänkningstillstånds ansökningar har ökat. Efter det kom representanten från ungas nykterhet in och det var inget nytt han hade och säga. Det ända som var ungt med honom var hans ålder, men resten var gammalt och dammigt. Hans tes var som sådan: vi har anammat den mera europeiska formen av alkoholkultur med att dricka i veckorna, samt att ”Afterwork” har blivit vanligare plus att unga är mera utsatta i ”sociala aktiviteter” där påverkan från omgivning gör att man inte kan säga nej tillalkohol. Den där personen är som hans föregångare, skyll på omgivningen och ta inget eget ansvar. Det ända sättet att hantera detta är att våga äga problemet och titta på hemmaplan med kritiska ögon om hur Alkohol rekrytering fungerar! Ett bra sådant exempel är att på ICA och i många andra matbutiker så säljer man sedan ett år eller så tillbaka ”Alkoläsk” i 3.5% form. Jag tror inte att lagen om 3.5% alkohol i matbutiken var tänkt att inför nya drycker som rekrytera unga till alkoholism.

Om man skall se det i ett större perspektiv så vart i vårt distributionsled för alkohol är det som bästa att rekrytera unga till detta? I mat butikerna efter som du inte behöver vara 18 för att sitta i kassa, men du måste kolla legitimation på folk du tro är yngre än 18 men äldre än dig. Hur tro du det kommer att funka? Det finns en anledning att man måste vara 20 eller äldre för att jobba på systembolaget. Resten får ni räkna ut själva, för så svårt är det inte.


Måndags aggro…

Efter en lugn men för kort helg så öppnar man media och blir bombarderad av den ena efter den andra blodtycks höjande. Så jag vet inte vad jag skall börja…

Afghanistan, vad gör Sverige där? Vi har inget att göra där även om det är en bra sak, för det är NATO och inte FN som styr. Ja jag vet att vi är alliansfria, men att samarbeta så här med USA och deras skumma till otydliga mål kommer bli dyrt i slutändan. Jag tycker att så länge FN inte har sanktionerat och driver detta, så skall Sverige jobba på annat håll och inte militärt. Den som tror att vi behöver fjäska för NATO är antingen dum i huvudet eller har inte gjort Lumpen, välj själv.

Zlatan, men vad fxxn… Jag har sagt det för ut och jag behöver tydligen skriva det igen: Det kan inte var lätt att jobba med Zlatan, för det är ju bara Zlatan som får uppmärksamhet. Jag trodde Fotboll var en lagsport! Men inte, så om Zlatan är så duktig och bra, varför behöver vi resten av laget då? Det räcker med Zlatan, vad biligt det skulle bli om det var så. Sverige behöver bara en spelat i sitt lag, Zlatan kan göra allt själv simultant.

Dagens fråga: Hur kan man göra något EGO och sedan bli hjälte förklarad? Dagen savar: Anna Odell. Läste en insändare i Metro som skriver följande (Saxat från Metro): Anna Odell en stjärna. Anna Odells fejkade psykos är vad som behövs i dagens samhälle. Civil olydnad är ett måste för att få igång debatten om psykiatrin. Deras metoder äventyrar den mentala hälsan för alla i samhället. Men vad fxxn Hans J, vi kan inte rättfärdiga saker i efter hand även om det skulle vara en bra del för debatten. För Anna Odell hade ingen annat än sitt ”EGO” som mål för detta, efter som detta var hennes examens arbete som var sanktionerat av Konstfack och inget annat. Blanda inte ihop människors ego med den globala nyttan, för då är vi ute på djupvatten utan kajak.

Alkohol test på arbetsplatsen skulle nog vara på sin platts nu med nojan över Svininfluensan. För det kan inte vara lätt för alkoholister nu med all frestelse, för det finns 70 % alkohol på varenda toalett och kontorslandskap. Så vad föreslår jag i drogtestarnas spår, jo man skall ha en blåststation vid in och utgångar samt vid ingången till kontorslandskapet. Så samband med att du dra ditt passerkort så måste du blåsa, för inge vill ju ha folk som skåpsuper på sin arbetsplatts. För nu behöver alkoholisten inte skämmas att han stinker sprit, för det gör ju alla andra också. Är det bara jag så för ångest över den där rena ”sjukhus” doften? Ja jag vet att detta är kränkande för de som sköter sig, men det är ju det man vill ha för allt annat så varför skall alkohol klar sig undan för kontroll på arbetsplatsen? För vi vill ju bara allas väl!

Jag vet inte, men det känns inte som en bra måndag, skulle nog ha snozat en stund till i morse eller bara hoppat över dagen till äran. Så kanske jag inte hade varit så måndags aggro…


Zlatan, Odell och resten...

Som tidigare sagt om Zlatan kan det inte vara lätt att spela på samma planhalva som Zlatan. I går såg jag på nyheterna en presskonferens med honom och han verkar ju vara viktigare än landslagstränaren, efter som han satt och svarade på sådana frågor själv. Fxxn vad jag är trött på Zlatan, det känns som om han har mer befogenheter än gud. Hoppas att jag aldrig behöver jobba med honom, för om det skall ske så får någon öppna lädret rejält. För skall man jobba med honom får man garanterat som bäst synas i hans skygga och jag gillar ljuset.

Nog snackat om mannen som håller på att bli större än gud och prata om människan som trodde hon kunde göra konst av Psyksjukvården. Anna Odell som alla fick ett löjligt lågt straff, dagsböter 50 stycken a 50Kr vilket innebar 2500kr… till råga på detta har Konstfack blivit JO anmält på grund av att en privatperson (Student) har startat en insamling för att täcka hennes böter och att överskottet skall gå till Riksförbundet för social och mental hälsa. Men vad fxxn hon har tjänat mera än 2500kr på hela denna media snurra. Det i o för sig vackert att ge överskottet till Riksförbundet för social och mental hälsa, men det rättfärdigar inte denna handlig häller. Det som jag känner hade varit ett vättigt straff för detta hade varit, 50 timmar samhällstjänst och betala skadeståndet på 12500kr. Det hade känts som ett mera avvägt och realistiskt straff.

Men nu skall jag inte gnälla mera över spilld mjölk denna vecka, utan jag skall njuta av att det är bara timmar kvar till helg. För denna vecka har gått mycket fort eller snarare warp 5 plus och jag hoppas att jag kan komma ner till underljus fart innan helgen är slut. Så korka upp vinflaskan och njut på din balkong för det ser ut som det blir en fin kväll eller som jag själv skall göra, bara ta en slö kväll framför teven och någon James Bond från 70 talet gärna med Sean Connery .

 Loggar ur för denna veckan…


Årets dopp...

Jag trodde att jag skulle klara mig från att bada i år, men igår så höll det inte längre. Vi var som vanligt och paddlade kajak och på vägen hem så hade en båt på väg ut från vassen lite bråttom eller med flit för att se om han kunde välta någon stackars nybörjare. Det lyckades han med, för bannade sjö ligist, för i o med det så rök ett par av mina nya glasögon också. Jag har lite svårt att se det han gjorde som sjövett, men det är väll som med allt annat… Egoismen går först. Får jag tag i dig ”Kapten” på den båten skall jag nog se till att du lever. Men annars var det väldigt odramatiskt att kapsejsa med en kajak, plus att ta sig upp igen med hjälp av en av ledarna var inte häller någon stor sak. Sedan var det lite spännanden att ta sig tillbaka till stranden utan glasögon, värden var rätt suddig. Sedan var det bara att lifta med en vän hem för att hämta ett annat par glas och åka tillbaka för att hämta bilen. Ja det hade varit bra att ha reserv med sig, men jag har aldrig tappat ett par glasögon när jag har ramlar i vattnet förr, men någon gång skall det vara första gången.

Får för söka nästa år igen för detta är roligt och ett ofrivilligt dopp och förlust av glasögon hindrar inte mig för att försöka igen. Ett stort tack till Norrvikens frilufsfrämjande för att ge denna möjlighet och upplevelse. Jag kan klart rekommendera onsdags paddling med kajak är en trevlig händelse och det är lite synd att säsongen är slut, men det kommer en ny nästa år.


Nya glasögon…

Detta med nya brillor är inte alltid så lätt, för tre veckor sedan gjorde jag slag i saken och bestämde mig för att fixa nya ögon. Men sedan i måndags håller jag på att justera in mitt andra par efter som man fick två par för samma pris. Men jag har upptäckt att jag får ont i huvudet av dessa, det känns ibland som det sticker ned en spik i skallen. Får testa att ta de andra till jobbet för att jämföra, funkar de får jag väll gå tillbaka till optikern och se vad som är fel. Det vore trist om det är något fel på det här paret, för de är snygga som arbetsglasögon och till vardags också. Morgon dagen får utvisa…  


RSS 2.0