Bangkok Hilton?

Nä så hjälvligt är det nog inte, hoppas jag... Nu har Gettosmurfan Flygt sin kos, närmare till Bangkok och lustigt nog så bor hon på Hilton (28 våningar högt, Burr). Det kommer bli en seg väcka, segar än vanligt, det är inte kul att komma hem till en tom lägen het. Får se till att bjuda in någon vän någon dag så att lyan inte sunkar ihop. Sitter här på HAL och försöker att få tiden att gå, men det går segt, även om det inte var hårt att kliva upp i morse.

Sitter här och surfar igenom mina informations siter och till slut hamnade på IDG´s hemsida där jag kunde läsa om IFPI, faan vi har snart inte rår som skattebetalar att ha dem i landet. Nu vill det ge sig på vår ISPer med hot on stämning om det inte gör som det vill och spärrar vissa sitter. Saxat från IDG "Då dessa inte frivilligt accepterat IFPI krav så kommer man nu gå vidare och lämna in en stämning mot en operatör." Faan IFPI är ett hot mot yttrande friheten och de fortsätts att hålla på så här så kan vi lika bra byta namn på vårat land till "Republik of Amerika".

Jag måste nog snart på riktigt överväga om jag vill bo i detta land... =(


Självkänsla

Dagen började med detta testet som jag hittade på SVD.se. jag som vanligt blir lite förvånad av resultatet. Jag tror inte att jag är kompatibel med sådana här personlighets tester eller så har jag lyckats att göra fred med mina Demoner...

Hur som hälst här är resultatet.

Saxat från test resultatet: 76 (procent eller något) "Ditt resultat antyder att du har god självkänsla. Att du värdesätter dig själv återspeglas i ditt privatliv, dina relationer och i din karriär. Du utstrålar för det mesta självförtroende och vågar satsa helhjärtat på saker. Din goda självkänsla gör troligen att du hanterar stress bra och att du över huvud taget mår bra. Uppskatta och vårda den här egenskapen för den kommer att ta dig långt i livet".

Testa din självkänsla?

Varför skall Staten...

Varför skall staten lägga ner miljontals kronor på den kommande stämningen mot The Piratebay ägarna? Efter som detta ut gör inget hot mot staten, utan bara ett teoretiskt hål i medieföretagens plånböcker. En medborgare om han eller hon får problem mot en annan medborgare i frågan av förskingring/bluffmakare, så hänvisar Polisen och åklagare till civilmål. Var kan inte detta prövas där? Varför kan inte mediebolagen med IFPI i spetsen jobba själva? Detta spektaklet kommer som bäst kosta några miljoner i förlust av skattemedel och som värst multimiljon förlust för oss skattebetalare. Det får vara slut med sådana här utgifter, det finns viktigare samhälles nära utgifter staten har skyldighet till mig som medborgare att sköta och detta med The Piratebay är inte ett sådant uppdrag.

Till detta skal man veta att: Saxat från ThePiratebay.org blog

"Keyzer har också varit ansvarig polis för den utredning där representanter för The Pirate Bay har anmält några av dom största mediaföretagen i Sverige för olaga dataintrång.
Fallet lades nyligen ner av just samma polis.
"

"Nya uppgifter avslöjar nu att 39-åringen inte är den objektiva yrkesman en polisutredare borde vara. Sedan åtminstone 16 mars är han anställd av Warner Bros, en av målsägarna
i fallet mot The Pirate Bay. Själv bekräftar han uppgifterna, men vill inte uppge vad hans nya position innebär.
"

Det finns mycket matnyttigt på The PirateBays Blogg

Jag har bara detta att säga till mediebolagen och IFPI, anpassa er eller Lägg ner... Det finns en andledning varför det fil delas och den största andledningen är inte att folk vill ha allt gratis, utan mediebolagen skyddar sina marknader med Reigionsystem som diskriminerar mig som konsument på det sättet att jag själv kan inte välja vad JAG vill se eller lyssna på!!!

Stockholms bilister...

Stockholms bilister kör hällre än bra, och jag menar det också. I dag när jag skulle ta mig till tandläkaren innan jobbet. Det började dåligt med en krock i mynningen till Södralänken, vilket gjorde trafiken värre än vanligt. sen under lättar det inte att vi typen "Blondinbella" som tycker att de är så duktiga på att köra bil och med våld måste ha en manuell. Som resulterar i att de inte hittar någon växel som passar och på köpet använder kopplingen som om den vore en cykelpedal. Det resulterar i att bilen hoppar som en groda på vägen. Sedan har vi "Berra" som har kört bil i hela sitt liv i Stockholm utan att blivit av med körkortet en gång sedan tidigt 60 tal när han tog det. Med honom har man problem att han tror han är kung och behöver inte anpassa sig i trafiken utan trafiken skall anpassa sig till honom. Sista personen jag stötte på är "Vilsna Lena" som inte vet vart hon skall och med et inne bär att man kör så långsamt och vingligt att man skulle tro att hon var full. Mitt i detta kaoset sitter jag och kanske är den mest farliga av de alla, för när tålamodet tar slut och stressen tar ett nytt high score, så åker höger foten ned och jag tar all skans i värden för att komma för bi och lämnar alla i ett damm moln...

Jag önskar att jag någon gång får ett jobb som gör att jag har råd med en Maybach och privat chaför, för gud vad jag hatar att åka kollektivt...


Segt går tiden...

Visserligen är det redan onsdag, men det har tagit väldigt lång tid, förutom när man kommer hem. För då går tiden i ultra överljusfart. fixar inte denna ryckiga tids hantering. Jag vet inte vad jag skall göra åt det, men det går så seeeeeeegt har på HAL och som det ser ut som nu kommer det att ta ett tag innan jag kommer att se ljuset i slutet på denna tunneln.

Är glad för Johan och Pontus med deras senaste på hitt "Z", men det inne bär att Johan som har ont om tid som det är nu kommer ha det ännu värre at finna tid för saker. Men så länge de är lyckliga, så önskar jag dem lycka till med "Z" =)


Sex? Varför vaknar...

Så fort man börjar skriva om sex så vaknar folk och även kommenterar, men alla säger att det är så fel att sälja på sex. MEN DET SÄLJER JU... Morr, jag kanske skulle göra slag i saken med en sex blogg, men jag vet inte hur man kulle kunna hålla den anonym och skulle någon komma på att det var JAG. Ooooo jisses, jag vill en tänka på vad migrän detta kan skapa eller värre...

När vissa demoner skall man nog inte utsätta sin omgivning för, nä nu skall jag somna om här på HAL ;-)


Måndag...

Jo jag vet det är inget sexigt med måndagar, inget alls, måndag är nog den dagen som är mest kassa av dem alla. Med det undantaget att det är aldrig så långt till nästa måndag som det är på en måndag, men jag har svårt att se det som något positivt... Så vad händer på HAL? Ja totalt ingenting, jag menar totalt ingenting. Så ytter liggare en slö vecka har startat och jag sitter bara on räknar ned dagarna till helg igen, för denna helgen bara blåste bort. Eftersom man har så mycket tid över, så kanske man skulle starta en till anonym blogg och skriva om sex eller något annat smaskigt, nått måste jag nog göra annars kommer jag få nippran...

Hoppas att värden är bättre på er sida läsare =)


Dagens skämt... Övergripande resultat: 83

Du är en sann optimist. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Men kom ihåg att även om det oftast är positivt att vara optimistisk så finns det en baksida. Du ska definitivt fortsätta vara optimist, men lite realism då och då skulle inte skada.

Det flesta i min omgivning som jag ser som positiva människor har fått mellan 43-53, sedan kommer jag med 83, det måste var något fel med detta test. För jag brukar för det mesta kallas för domedags profeten efter som jag har en känsla för när saker inte kommer att gå bra. På detta så är jag envis som synden och lätt tjurskallig, jag tror att man glömde någon eller några frågor eller parametrar i detta...

Men jag avslutar denna veckans blogg med: Imorgon är det en ny dag, med det medföljer det nya möjligheter och kanske så lyser solen skönt i ditt ansikte ;-)


Testa själv


Borrat bättre?

Det är dagen fråga, inte för att jag vet om det är det eller ej, men lite plasibo är väll aldrig fel. Så vad är det jag skriver om? Bromsskivor, igår bemödade jag mig att åka ner till garaget och byta bromsskivor fram på bilen. Det tog bara tre timmar och fördelat 2/3 på vänster sida. Så blev det bättre? Ja det blev det, men jag vet fortfarande inte om det rår på att jag valde borrade istället för standard. men som det stod i den lilla lappen på tyska kommer det ta 200-300 km för dem att bli inkörda, så jag får åter komma i ämnet.

Skönt att få det gjort i alla fall....


Kuken, kuken, kuken...

Jag vet inte särskilt moget av mig, men vem faan bry sig när det snöar på detta viset. Jag trodde i min enfald att snö och vinter var klart nu, men så fel man kan ha. Hoppas bara att det smälter fort och inte blir långvarit, för det har jag inget tålamod med.

Nää det var bara det jag tänkte...


20 % av...

Som sagt det är bara 20 % av alla rökare som får lungkancer och det förbryllar forskarna. Så man har forska lite mera och konstaterat att det finns en gen som gör att risken för lungkancer ökar med 30 % och de som har genen också har ett större rök behov. WTF. Det känns som  om man tittar på fel saker, det kanske är dags att titta på självaste tobaken, hur vida den är mer eller mindre skadlig på grund av vilken art det är? eller är det som så att det har med hur man hantera tobaken? Eller är det så att det har med de kemikalier man tillsätter tobaken?

Jag tror att man kommer hitta mera av sanningen där, än hos de som utvecklar lungkancer! Men som jämförelse så får Cannabis rökare inte lungkancer.... Hmm jag tror att vi har något här och det kanske är värt at lägga lite stålar på. Om värden skulle samla all forskning globalt, skulle vi redan ha löst detta problemet och säkert tiotusen andra, det tål att tänka på, när vi alla skall uppfinna hjulet själva.


Alians frihet...

När skal de som uttalar sig om militära strategier i press någonsin förstå att vi har "Allians frihet" och inte "Neutrala", det är en jävla skillnad och den är skyddad i våran grundlag. Så ni NATO runkare kan ju bara drömma om att det kommer att hända. För att en grundlag skall ändras måste den godkännas av sittande regering i två mandatperioder, oddsen att det händer är astronomiska. Sedan för står jag inte varför NATO skulle vara bra för oss? När Euron var så dålig?

NATO eller North Atlantic Treaty Organization som är det fulla namnet, styrs av USA och USA styrs av USAs stadsbank som i sin tur är privatägd av de tre största privatägda bankerna i USA. Så tro inte att USA skulle vilja bry sig om lilla Sverige för att försvara oss, utan det är vad Sverige kan vara värt för USA. Allt som styr USA handlar om Olja och dollar, inget annat, och tro inget annat häller...

En sista sak till er NATO runkare, det vore bättre för EU att sparka ut NATO och bilda en egen militär och kanske binda den under FN. Det vore en bra sak för den globala freden...


1 093 429 098 260 SEK

Detta är våran stadsskuld för till fället. 210 Miljarder är bara utlänsk valuta, 41 miljarder är ränta. Var för hänger jag upp mig på detta nu? jo för nu när vi har sålt Vin & Sprit för 55 miljarder plus och regeringen säger att ca 2 miljarder av detta skall gå till stads skulden.... Vad faan det täcker inte ens 5 % av räntan, vad gör det oss gladare som folk? O vi nu får in extra pengar till staten så bör väll den största delen gå till att betala våran stadsskuld! Jag tycker detta är ett skämt och jag skulle kunna sätta hela min årsinkomst på att att det mesta av dessa pengar kommer vi som medborgare inte få se röken av. Sedan läser man att nästa projekt är Wasakronan, som skulle kunna generera 40 miljarder plus... Jag blir så för bannad på denna kortsiktiga politik, inte för att sossarna är bättre...

Vi i Sverige är ett skämt och kommer att bli i hågkomna som landet som sålde ut sig själv och innevånarna till värden...

Ps. trvligt att blogg.se är uppe igen ds ;-)

RSS 2.0