Hur bär du dig åt, människa!

Ja jag vet att jag har lånat den rubriken... Men tanken slår mig varje dag när jag åker kommunalt med SL. För vem har givit just dig rätten att ned profitera min tid och välbefinnande i kollektivtrafiken? Vad är det som ger just dig rätten att knuffas, trängas eller bara blockera min och andras väga på och av tåg, buss eller perrong? För jag kan väll inte ställas till svars för din dåliga planering eller ditt stressade liv? Det är bara DU som kan gör något åt detta. Vore det inte trevligare om vi alla kunde samsas på denna begränsade yta med gemensam respekt?

När jag nu ändå är ute och kastar ur mig "kängor" så är det på plats att SL får en oxå. För om man som i dag ställer in tåg efter tåg, kan man som minst som kund kunna ställa kravet att ni kommunicerar det med oss oxå? Men nej det kan man tydligen inte, utan istället som i dag man mörkar allt. Kommunikation är A och O i en bra relation!

Jag är så trött på att bli dåligt behandlad av både resenärer och leverantör, kan vi inte göra något åt detta? För det skulle bli så mycket trevligare för alla.

iPad 2...

Har kört hårt med den nu sedan i fredags och den lever helt klart upp till förväntningarna! Men det som jag inte riktigt kan lind mitt huvud runt är varför en tvåa? För det finns ingen bra konkurrent till den första! Så varför göra den andra så våldsamt mycket värre? Men jag som tekniker och pryltokig så är man SÅLD.

Så vad är det största märkbara förbättringarna? Den är nästa vulgärt snabb, designen är mer smidig och sedan har den två kameror, som fyller sin funktion. Något negativt i min mening finns kanske i designen av sidoknapparna för de känns lite kantiga och en smula osmidig.

Så mitt betyg på iPad 2 är bara tummarna upp, men om man vill ha en bra "surfplatta" och inte behöver kamerorna så kan man lika bra köpa den första, för den är fortfarande kanon bra.

Dr Martens

Det är helt klart det skönaste du kan ha på fötterna i Stockholms kollektivtrafik. För vi resenärer kliver på varandra sparkar och knuffas samt vi alla skall fram först. Så stålhätta är skönt för tårna! Och jag har inte särdeles stora fötter...

Men om kollektivtrafiken är illa, så vad hände med fredags vädret? Suck... Jag jag kanske skulle ta helg och på det sättet lätta lite på humöret och kanske inte svärta ner det för mina läsare... 

Så sagt och gjort, ha en riktigt trevlig helg, så kanske jag blir bättre igen på att skriva på bloggen.

Fxxn vad vi stadsbor stressar...

Även om vi är i tid till Bussen, pendeltåget eller vad det nu är vi skall åka med och att det är flera minuter kvar till det skall avgå. Så måste vi springa, knuffas och i allmänhet bara vara otrevliga mot varandras! Har vi kommit så långt i vår utveckling i storstäderna att vi inte kan ta det lugnt längre?

Det känns som det har blivit så och det kommer inte att gagna oss som medborgare av vårt samhälle. Nu är det fredag och försök nu att tagga va lite i förtid och njut av livet, för stressen kommer inte att hjälpa oss till det.

Detta blir det sista för denna veckan, ha en riktigt trevlig helg på er där ute i den vida elektroniska världen!

Nätdrogerna...

Jag hörde på nyheterna att under de senaste 10 åren har hela 500 personer dött av nätdroger. Det är ungefär samma siffra som vi har dödade i trafiken varje år och det kallar vi för säkert. Som jämförelse så dör det fyra till femgånger mer människor av recept fria värktabletter (jämfört med nätdroger). Hur kan detta vara ett så stort samhälles problem? Jämfört så verkar nätdrogerna vara säkra, jämfört med recept fri värkmedicin och att vistas i trafiken.

Hur många miljoner skall vi lägga ner på detta? När vi inte ens tänker lägga ned några större medel på att folk dör av värkmediciner! Det är dags att någon vettig politiker tar tag i detta, för det kommer inte att försvinna och med dagens metoder kan vi inte stoppa försäljning eller användning. Om vi vill ta tag i detta måste vi också titta på vad som skall vara acceptabelt i vårt samhälle. För det vi har nu har aldrig fungerat!

Som alla marknadsekonomer säger är att en marknad styrs av efterfrågan och sedan spelar det ingen roll om det är olagligt eller inte. Det ända sättet att få kontroll på en marknad är att reglera den och inte göra som med El-marknaden som fungerar mera som en illegal marknad. Vi medborgare måste sätta oss ned och fundera på vad vi kan acceptera i form av droger i vårt samhälle, samt diskutera det på en nivå där man bara tittar på fakta och inte ut i från propaganda och religion. För det är det ända sättet att ta sig ur detta och få kontroll på distributörer, återförsäljare och kunder.

Jag har skrivit det förut och det är värt att upprepa: det ända sättet att skydda barn och ungdomar mot droger, är att reglera drogmarknaden. För den som i dag säljer droger bryr sig inte om kunden, så länge kunden betalar.

SVT Debatt...

Såg i går på SVT Debatt om bland annat Kissie och inte för att jag så ofta häng ut folk i denna bloggen. Men det som störde mig mest med henne var det att hon som många andra inte kan debattera för sin sak och sitter mest i försvars ställning och känner sig angripen. Sedan så tyckte hon att det inte var rättvist att unga framgånsrika kvinnor alltid skulle framställas som förebilder (i detta fallet mot hennes vilja) och att vi män alltid i korthet kom undan med "rocken roll liv". Men där har hon så fel, för alla som når framgång kommer förr eller senare ses som förebild. Det är inget som utpekas av samhället, utan skapas av samhället, Kulturen och den tid vi lever i. Tycker man att det är fel det får man leva som man lär och stå upp för den eventuella kritik man får, för det har alla de som levt så kallat "rocken roll liv" fått göra och varför skall hon vara undantagen?

Det var så mycket som bara var fel och ytligt på den här kvinnan och hon skulle säker beskriva mig som en "blek fet gammal gubbe", men hur så hon ut då? Om målet var "Barbie" så har hon misslyckats totalt och om det skulle vara idealet, räkna ut mig. För om man vill ha en plast docka till bättre hälft så finn företaget Real Doll. För delen med dem är att det inte har någon attityd eller egen vilja. För en sak är säker Kissie lyckas få Blondinbella att verka intelligent och det är ingen komplimang för någon av er.

En sista sak till alla er där ute som gör samma fel som många gjorde i denna debatt, tänk på att ni alla är medborgare och medlemmar av samhället. Att prata om samhället som en autoritär samling och sedan säga att de har ansvaret är bara fel och oansvarigt! Vi alla är en del av samhället och i o med det så måste vi skälva börja med oss skälva, för vi alla är en del av samhället.

Men nu skall jag inte smolka ned denna fredag, jag lägger tangentbordet åt sidan för denna veckan. Ha en riktigt trevlig helg på er där ute.

iPad 2 är här...

Gäääsp, det var ungefär så som Metro presenterade Apples nya iPad, de som annars är duktiga att skriva halvsidor om produkter som är sömnigare. Det enda de hade att komma med var säljstarten den 11 mars, men det kunde de lika väl tagit från TV4 nyheterna. Det ända jag kan hålla med om är att det är en gäspig morgon

Till oss andra fans och Apple fanatiker, kommer dagen bjuda på många artiklar att läsa igenom. Det jag bara hoppas på är att vårt lilla land får vara en av de 26 länderna som produkten lanseras i 2 veckor senare.

Den som lever får se... Får säker anledning att åter komma i ämnet..

Livet är helig

Inte för att jag tänker bli religiös i dagens inlägg, men man får tanken när man skall utrycka sig till sin arbetsgivare och kund om sin familjemedlem som inte är av släktet Homo Sapiens. Speciellt om det finns andra kulturer inblandat, där man kanske inte har husdjur som vi. Det gäller att välja sina ord rätt, annars kan det bli så fel.

Hur som helst så tror jag att den uppgiften fungerade denna gången ja behövde bli sen till jobbet pga att vi behövde åka till veterinären nu på morgonen. Ja det verkar inte vara något allvarligt med vår lilla leopard. Troligtvis magkatarr, nu har han fått diet mat och Pepcid för  att luncha magen. Så han lär bli bättre nu och kräkningarna skall avta.

Till er som anser att det bara är en katt, så dömer jag er för resten av ert liv och hoppas att det blir en plåga. För allt intelligent liv är heligt.

RSS 2.0