Sluta förföras av Paranoia…

I dag när jag kom hem kunde jag läsa på vår elektroniska anslagstavla att vi skall ta bort portkoden efter som den sprids för viden, samt att man använder inbrotten som skäl till detta. Den som vet bättre vet att merparten av lägenhets inbrott är relaterat till släck, vänner och före detta Flick-/Pojk- Vänner, sambos mm. Jag börjar bli allmänt trött på den HOBBY paranoia som folk sysalar med och är det något som hjälper till att göra klimatet kallare så är det paranoia.

För jag vill inte leva i ett så kallat ”Gated comunity”, med vakter kamera övervakning mm… vad låter det som, vänta jag har det på tunga, men å så svårt det skall vara, nu vet jag: Anstalt heter det och det är där vi frihetsberövar våra kriminella.

Ville jag leva i den miljön så hade jag blivit kriminell och på det fått gratis kost och logi för resten av mitt liv. Men nu väljer jag frihet och vill inte mot min vilja bli inburad i mitt boende. Tänk på det nästa gång ni väljer säkerhet framför frihet…


Grattis SD

SD gör ett kanonval och resten av de politiska partierna gör en Struts! Eftersom SD nu har kommit in i rikstagen kan jag än en gång konstatera att vi i Sverige har otur med tänkande när det har med att gör rätt. För jag påtalade detta redan inför förra Valet och de flesta jag pratade med sa att jag bara var nojig som pratade om att SD kan bli ett hot i svensk politik och att de en dag kommer in i rikstagen. Den kom inte in i riksdagen då men nu är de här, kanske lite fortare än vad jag vågat erkänna. Det är bara att konstatera att vi har misslyckats och vi som folk än en gång har haft otur när vi har tänkt och bestämt oss. Jag hoppas att de som har valt SD förstår vad de har gjort, men sorligt nog måste man  konstatera att de som röstade på SD viste mycket väl vad de gjorde.

Till er övriga partier, SKÄMS detta är det nog största nederlaget för Svensk politik på decennier om inte till och med år hundraden. Nu är det bara uppförsbacke kvar och om vi alla hjälps åt så är SD borta ur regeringen nästa Val, men det kanske är lite för optimistiskt!

Medborgare av vårt avlånga land se nu vad ni har ställt till med, hur skall vi kunna lära av historien när vi låter sådant här att hända?


Snacka om desperat…

Imorgon eller rättare sagt vid midnatt har Halo Reach premiär och El-giganten har natt öppet på Kungsgatan. Så långt är väll allt okey, men man behöver inte dumpa priset till 299 Kr! Med tanke på att Bungies alla Halo har sålt som smör i solsken. Ibland undra jag hur desperat man får bli som butik!


Slutet på en resa.

Idag var vi och sa farväl till min farfar som skulle bli 96 år. Det var ritigt fint och stilla i skogskapellet på skogskyrkogården. Det som slog mig var hur det kändes att det låg mitt i skogen, den som inte har varit där bör nog titta in när man har vägarna förbi.

Det blir så påtagligt när man sitter där och lyssnar på prästen och sjunger en psalm, hur man kan likna livet med en resa, för det är ju inget annat en resa i tid och rum. Eftersom allt har en början och ett slut och till skillnad till en vanlig resa så har man ingen aning om hur lång livets resa skall bli. Det som är viktigt är att man fyller den resa man gör med så mycket glada och lyckliga upplevelser som det är möjligt.

Som sagt idag så satte vi punkt för min farfars resa och hoppas att övergången från denna resa till den nästa har gått bra i det eviga kretsloppet. För det som bygger upp oss i dag är samma byggstenar som byggde upp dinosaurierna och det som levde för dem och så vidare…

Så vart är din resa på väg? Reser du aktivt eller som passagerare i livets resa genom tid och rum? Själv så gillar jag både att leda i livet och vara passagerare, lite omväxling för nöjer. Så ta vara på dagen för när kvällen kommer, så är det försent…


Lustiga budskap…

På vägen hem så jag ett plakat från Vänstern, som gick i stilen: Några av oss behöver barnomsorg, sjukvård, äldrevård och tandvård. Det som slog mig var att det var skrivet som om det skulle försvinna ur vår socialförsäkring, men sedan när ingår Tandvård i den allmänna socialförsäkringen? Det är fortfarande så att man får betala merparten själv (90 % upp till en viss summa). Tänk om det kunde kosta 150 kr för ett nybesök och 75 kr för återbesök och att frikortet gäller. Man kan ju alltid drömma…

Sedan såg jag på väg till jobbet Miljöpartiet slogan om att vi måste ”Modernisera Sverige” med en kvinnosymbol i ”o” på Modernisera. Hur skall man tolka det? Är det att de vill modernisera jämställdhets politik? Eller syftar de på att man skall modärnisera den svenska kvinnan? Man blir ju rätt förvirrad ibland…

Det är inte helt självklart i dag att man förstår vad politikerna vill förmedla, när man inte förstår vad de syftar på…


Kräftskiva…

Det är inte alltid allt går som man har tänkt och kräftskiva är väll en sådan tillställning som historiskt i ens uppväxt har störst odds att gå snett. Men hittills har man varit förskonad från större fadäser… Men i helgens kräftskiva så gick något snett som inte känns hel okey. jag vet inte riktigt vad som hände, men senare på Facebook kunde man läsa att en person kände sig utkastad! Jag et inte hur detta kunde ske för jag kastade inte ut någon och om det var så vill jag be om ursäkt, för när baksmällan lade sig vid lunch på söndagen så kom det en ångest våg som jag hade bytt tillbaka mot baksmälla vilken dag som hälst.

Hoppas att denna vecka blir bättre än hur den förra slutade…


Fredag igen?

Då sprang denna vecka i väg, har inte riktigt koll varför det gick så fort. Det har inte direkt varit mycket eller stressigt, men hur som hälst så är vi nu här. Det är dag två på mitt nya uppdrag och så här långt känns det rätt soft, så man kan ju hoppas på att det fortsätter med den känslan. Samtidigt känns det som att en helg är fult behövlig.

Det har inte blivit så mycket dumheter denna vecka och det är rätt skönt också. Det ända jag hoppas på nu är att de annonserna man har ute på Blocket blir fruktsamma. Ha en riktigt trevlig helg på er där ute.


RSS 2.0