Cannabis och samhället

Jag tycker att vi skall släppa på förbudet av Cannabis, för det kostar samhället mera än vad det hjälper. Ett bra exempel och det största och längsta exemplet är Holland som har haft tolerans till Cannabis i över 15 år. Där man säljer Cannabis produkter över disk reglerat, vilket har resulterat i att man har den lägsta statistiken på tunga narkomaner och drogrelaterad brottslighet. Vår lagstiftning är inte i synk med tiden, för vi har fort farande Alkohol och tobak lagligt. Men vi blundar fortfarande för all forskning runt Cannabis som visar att Alkohol och Tobak är mycket värre för samhället och individen. Jag är inte förespråkare för förbud och jag vill inte förbjuda Alkohol och Tobak (även om det vore bra), utan jag vill att vi skall ge individen ett ytterligare ett alternativ. Och med det öppna möjligheten för de som kan dra medicinsk nytta av Cannabis. Då tänker jag främst på Cancer, reumatisk, ögonsjukdomar och AIDS drabbade som kan få ett mycket bättre och produktivare liv i vårt samhälle.


Läste i dag i Metro om att polisen har slagit till mot stugor i småland och beslagtagit 72Kg Cannabis. Det låter mycket och det är det också, men det man skall veta är att 72Kg Cannabis blir ca 15Kg Marijuana och gör man om det till Hasch så blir det ca 1/2Kg beroende på kvalitet. Enligt Polisen så kan en odlare få ca 35 000 Kr/Kg. Skulle vi ha en reglerad och tolererat en Cannabis marknad här i vårt land, så skulle detta kunnat inbringa mycket skattemedel. Det i sin tur skulle kunna generera många nya jobb som det är djup brist på i vår tid och särskilt nu när det är lågkonjunktur. Men istället spå slösar vi bort Polis, Domstol och fängelse resurser på dessa brott och dålig samhälls ekonomi. Istället borde man satsa dessa resurser på att klara upp våldsbrott, kvinnobrott och våld mot barn. Dessa brott är mer värt att lägga resurserna på, efter som dessa brott skadar samhället så extremt mycket mera.


I dessa mörkare och dystrare tider behöver vi ett varmare och tryggare klimat, annars kommer den ekonomiska krisen bli värre och längre än den behöver vara.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0