Miljö, svårt att göra det rätta

Börjar bli riktig less på att miljödebatten, för det pratas bara en massa stora ord. Sedan när det kommer till att göra något så skyller de inblandade bara på varandra för att sabotera. Så vilka är de inblandade som gör detta? Vi har Politiker, aktivister, oljebolagen och tillverkare. Alla är lika stora kolsupare i ämnet och vi skatte betalare och medborgare får betala notan.
 

Så hur svårt kan det vara? Det är alltid den frågan jag ställer mig själv när jag står in för ett problem. I detta ämne miljö finns det bara ett rätt och med det menar jag att man skall göra det som går att göra och att göra det i dag. Man skall sluta att drömma mot horisonten, för det hjälper oss inte. För det finns mycket lovande teknik i horisonten, vilket ta ca 10år innan det är här. Men väntar vi 10 år på att det skall bli värklighet har vi förlorat 10 år av tid som vi hade kunna förbättrat förutsättningarna ut i får vad vi har i dag. Sedan det som är viktig för att det skall bli förändring, är att vi når ut till den stora massan. För det hjälper oss inte ett jäva dugg att några få procent har råd att köpa miljö bilar t.ex. Utan det måste satsas på volym så att merparten har råd att åka Hybrid, El eller Biobränsle. För det är bara då vi kommer att se resultat.


Sedan till er alla som är med och stödjer skövling av Sydamerikas skogar, ni är lika korkade som en rökare som har "kol" som inte slutar röka. För denna planet "Tellus" kommer att gå samma väg och vi alla kommer att bli drabbade av en global version av Kol.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0