Artikel 2 Var och en är berättigad till alla de rättigheter...

Sitat "Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt."

Detta låter ju bra, men skall vi titta närmare på detta, så komme det att bli svårt. För det finns så måna gruperinga i värden som tycker att detta är ett förtryck eller att det finns untdantag som detta inte skall gälla för. Men i sak så är det ju bra och så länge vi kan prata om saker så går det också att följa.

I vårat modersland Sverige så gäller detta rätt så bra om du inte tillhör någon av följande grupper: Invandrare, Socialbidragstagare, Barn, Funktionshindrade, Sjuka, mm. De som skulle behöva mest bli respekterade över detta än andra.

Så hur kommer vi till rätta med detta?

Enkelt, uppfostran, vi är inte uppfostrade av vårat land att vara goda medborgare. Utan vi är super ego som bäst och vi säger för det mesta "detta händer inte mig"! Det är väll skit samma, vi måste bli bättre på att ta hand om varandra och bibehålla respekten för itrigitet och medmänniskors vilja att få hjälp. Vi måste sluta att sitta på våra pedistaler och dömma uti från vad vi tro är rätt för alla andra, utan vi måste sänka oss till den nivån som den som behöv hjälp för att se hur den indeviden ser på världen. Utan den insikten kan vi inte hjälpa någon, för gör vi det fån våran syn blir det bara ett förtryck. För kan vi inte ge våra medborgare rätten till dessa förordningar och rättigheter, hur skall vi själva förväntas få det?

Fundera på det och jag åter kommer inom kort med min fundring på kommande artiklar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0