Artikel 5. Ingen får utsättas för tortyr...

Hela lyder som följer: "Ingen får utsättas för tortyr eller grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning." och det käns ju bra att ta upp detta i dag efter som det har fram kommit att USA har utfört totryr på sina fånga på Gutamano och fått fram bekännelser. Som gräddan på moset skall man nu avrätta de som har bekänt under tortyr... Det käns som om man har klart brutit mot denna Artikel.

Så när skall vi ställa USA med deras ansvariga inför FN och kriksdomstol? Anklagade för groft brott mot mänskliga rättigheter? Svaret är väll adrig, värden är så rädda för diktatorn USA, som säger med deras ledare att de skall införa "Demokrati". Hur skall de kunna införa något de själva inte lever efter? För man kan ju knappast kalla USAs statsskick för en demokrati, för gör man det, så var gamla Sovjet det också.

I Serige är vi rätt duktiga på denna punkten, för utom att vi utvisar folk som riskerar tortyr när det kommer till sitt hemland. Så i sak är vi skyldiga till "medhjälp" för att nu dra en parallel till i dagarna rättegången mot Piratebay och de fyra ansvariga som ställs in för rätta för just det "medhjälp"!

Jag vet at det var lite långsökt men helt klart relavant...

Ps det är lite tom med komentarer... ds

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0