Artikel 6. Var och en har rätt att överallt erkännas som en person i lagens mening.

Detta är nog en va det som är mest flumiga, för det rår så på vad man har för lagar där man lever, inte så universelt. jag undrar vad man tängte på när man formulerad denna. Vet inte vad jag själv känner för denna, har ingen bra ide alls..

Det blir inte mera om detta..

Kan någon komentera detta och kanske även upplysa mig vad iden vad med denna Artikel?

Kommentarer
Postat av: Johan

Jag tycker nog att denna artikel är väldigt universell... men som du säger, det är såklart det är beroende på vilka lagar som existerar i det land man lever.
Men, lite lösryckt kanske, men Darfur t.ex. den del av befolkningen som blir förtryckt anses inte vara en person utan ett djur, och ett djur i deras mening har ingen laglig rätt (nu vet jag inte om ett djur har laglig rätt enligt svensk lagstiftning heller, men jag utgår ifrån att vissa lagar finns vad gäller hantering av djur etc). Så då är det juh bra att den här artikeln finns som belyser vikten av att alla personer, oavsett etniskt ursprung, religion eller sexuell läggning faktiskt skall behandlas som en person i lagens mening. Det försäkrar att vissa inte diskrimineras, får man hoppas. Dock kan jag väl tycka att det är lite skrämmande att man faktiskt behöver en artikel för att ens komma fram till detta, men bättre att vara övertydlig right..?

2008-02-18 @ 08:41:02
URL: http://jonahs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0