En ny form av diktatur

Jag satt och läste Metros artikel om resultat av The Piratebay rättegången och om att det skulle vara så många bittorrent siter som har lagt ned. Enligt envålds härskaren utsedd av sig själv i ämnet mr Henrik Pontén, så är effekten sådan och det är en stor seger för Antipiratbyrån. Det vett alla att det är en stor låda hästdynga, det är som att säga att bilhandlare bry sig i första han om sina kunder är en bra affär. Sedan när har vår press blivit så blåögd? Det som händer nu är att man flyttar makten över konsumtions produkter över till producenterna och i detta fallet mediebolagen, istället för till konsumenten som skall använda materialet. För skall man se på The Piratebay rättegången och lägga till mr Pontén syn på det hela så är vi på väg mot en marknads diktatur. Det innebär att vill du få tillgång till upphovsrätt skydat material så är du tvungen att underkasta dig deras villkor, annars så kommer man att jag dig till värdens ände med hjälp av staten och lagen i alla evighet. För våra stakars media bolag är så stelbenta att de hellre spenderar miljontals dollar på att stämma skiten ut de som inte vill göra som de bestämmer, istället för att satsa all dess pengar på att ger konsumenten det de vill ha.


Jag säger inte att media skall kopieras fritt som det gör på dessa siter, men som upphovsrätten hanteras i dag har det gått för långt. För detta är inget nytt problem, utan funnits sedan den första tekniken för massproducering av litteratur. Jag tror att om vi fortsätter på denna bana så kommer vi att tappa både nyskapande och kreativitet. För i slutändan är det både konsument och artist/författare som förlora på detta.


Kommentarer
Postat av: Amanda

Okej, tack för tipset! Ja, det kan man undra!

2009-04-21 @ 15:30:29
URL: http://amandaahh.blogg.se/
Postat av: Fredskronk

Vid det här lager borde det väl stå klart för alla att Metro och TV4 inte ska litas på vad gäller målet mot TPB. Vad gäller TV4 ska de överhuvudtaget inte anförtros nyhetsbevakning. Det sista är min åsikt. Det första tillskrivs Peter Sunde.

2009-04-21 @ 19:52:38
URL: http://www.fredskronk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0