I narkotikans spår...

Vi har i Sverige haft samma Alkohol och drogpoletik sedan 1970. Den fungerade inte då och den fungera inte nu häller ca 40år senare. Läste en lite artikel på expressen: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1539623/alla-pratar-om-drogerna
jag säger att detta är priset vi får betala för vår drogpoletik och det kommer bara bli värre. Så vad kan vi göra för att minska detta? Det är enkelt gör som Holland, klassa om droger i två klasser "Hard drugs and Soft drugs". Holland försök med så kallade "Coofeeshops" är så här långt den bästa modellen, för den avdramatisera och skappar en fungerande balans. Som jämförelse kan man ta statistiken på heroinister som har sedan 70talaet sjunkit i Holland och i resten av Europa har det exploderat, Storbritannien säger att deras statistik på heroin användare har ökar med ca 1000% sedan 70talet. Jag har svårt att se att man kan tolerera all narkotika, men det finns en vins med att reglera marknaden. Efter som du kan kontrollera kvalité, dosering och det viktigaste av allt man kan kontrollera vem som har rätt att köpa (ålders kontroll med legitimation). För som i dag vilken langare bryr sig om vad han säljer till så länge kunden betalar? Svaret är skit lätt INGEN!


Så vart skall Sverige i denna fråga gå då? Det är inte lätt men man måste bli konsekvent i besluten, för vi kan inte ha Alkohol och tobak lagligt och vi skall förbjuda andra preparat som är mindre skadligt. Vi kan inte legalisera droger efter som vi har skrivit på FN fördraget över narkotika klassade ämnen. Men vi kan tolerera och ta bort straffet för det lätta drogerna och vi kan reglera och utbilda marknaden. Istället för i dag skydda den illegala marknaden med lagar och regler som inte hjälper.


Folk har i alla tider använt olika droger för olika orsaker och så kommer det att förbli. Men om man lättar upp lite på vad vi tolerera att använda så kommer vi att kunna snabbar få bukt med baksidan av problemet, för glöm inte bort att Alkohol och tobak är också droger.


Happy 420 day, till alla i vårt avlånga land.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0