Idag föll Sveriges rättsäkerhet.

Det är en sorligt att se hur utländsk makt i form av stora kooperationer kan påverak vårt rättsystem uti från pengar perspektiv. För att rätten skall vara enig i detta kan det bara utrönas tvåsaker:


•1.   De är totallurade av sin ignorans och inkompetens

•2.   Ren korruption och påtryckning


Det är en sorgens dag för medborgarna och en mörk dag för rättsystemet, detta kommer att troligtvis få stora konsekvenser framöver. Troligtvis kommer detta att gå att applicera på andra saker som inte har med upphovsrätten att göra som t.ex. att åtala läkare för medhjälp till våldtäkt på minderårig på grund av att man skriver ut P-piller till barn under 15år. Någon stans hade jag trott att de kunde ha blivit fällda, men inte med ening rätt och inte till fängelse. Det är som SVD skrev " Det är ungefär samma sak som att stämma Vägverket för att vägar är farliga.", det är en retorik som vi inte behöver från staterna i vårt rättssystem.


Jag har svårt att se att detta kommer att leda till något bra och den dialog som finns mellan mediebolag och konsument kommer att bli hårdare och kyligare där kunden och skaparen/Författaren är de största förlorarna.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Det är inte slut än.. men jag flrstår ftf nte varför skivbolagen får pengar - det ät väl isåfall artisterna som ska få ersättning!

2009-04-18 @ 19:01:49
URL: http://www.fullfartframat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0