PC spelare vs Console spelare

Att säga att PC spelare och Console spelar är lika, vore att ljuga. För generellt så lägger PC spelaren ner en förmögenhet på hårdvara, som resulterar i att man inte har råd eller har prioriterat bort budgeten för att köpa spel. Ser man sedan till Console spelaren som av historiskt drag har fåt surt betala för spelen i början, till des ett chip har kommit ut på marknaden. För då finns det inget tåla mod kvar till att köpa spel, efter som ett Console spel oftast är ca 200 kr dyrare än ett PC spel. Min slutsatts lyder så här på en fredag: En PC spelare är i snitt dumma i huvudet. För varför spendera 15 - 20 tusen kronor i hårdvara som haren en livslängd på 6 - 12 månade innan man måste börja uppgradera. Vilket i många fall också skapar behovet över att använda spel olagligt genom nedladdning eller piratkopiering. I stället för att spendera dessa pengar på hårdvara så kan man i dag köpa en t.ex. "Xbox 360 live Arcade" för ca 1800kr och sedan köpa spel för resten av pengarna, för med samma budget som för en PC så får du mycket spel. Budget exempel: budget 15 000 kr ger alltså en Xbox 360 live Arcade plus 18 nya släppta speltitlar beräknat på max pris som i dag är 699 kr st. det är ett mycket bättre scenario, plus detta är bara första året jämfört med PC. För en Console har en livslängd i dag på 5 - 10 år och alla spel som släps till en Console är alltid optimerade att funka och se ut till 100%, vilket samma jämförelse med en PC där du bara kan få ut 30% - 100% beroende på hur gammal PC är. Dessutom har en PC en livslängd på max 3 år.


Detta är något man skall betänka ut ifrån gällande debatt när det gäller olaglig användning av upphovskyddat matrial. Spel branschen är en av de branscher som inte har gett sig in i denna hemska förföljelse av användare, utan man har försök att anpassa sig så att användare tycker det är värt att betala frö sina produkter. Men helt klart förstår jag inte varför Console spel skall vara 200 kr dyrare vid släpp än vad PC spel är, är det någon där ute som kan förklara det på ett sådant sätt att jag förstår det? Gör det då, jag väntar!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag verkligen uppskattar att du börjat blogga lite mer seriöst! Du har ju så mycket vettigt att komma med så det är ju synd att hålla inne med det! ^^

keep it up! :-)

2009-04-24 @ 13:29:40
URL: http://www.sashacorrigan.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0