Du är en slav…

Alla minns scenen med Morpheus talar om för Neo att The Matrix är systemet som hindra människan för att se att man är fängslad och att man är en slav. Men sanningen är inte lågt där ifrån, skillnaden är att vi inte har The Matrix att skylla på utan här heter det Samhället! För samhället tillsammans med marknads ekonomi har skapat en miljö där individen tror att han eller hon är fri. Men i skälva verket så är det att allt kostar pengar, även att bara överleva kostar pengar. Skapar en arbetsmassa som ingen hade kunnat drömma om på 1600 talet och som i slutändan betalar allt själva! För den som tror att service inrättningar, butiker med mera, betalar för sig själva, så har man väldigt fel. Det är vi som medborgare som betalar hela kostnaden och alla skatt. Så då är det inte svårt att se att den som föds in till den här värden, skolas också till den för att man inte skall se illusionen av frihet som vi har blivit indoktrinerade hela vårt liv.

Jag har ingen lösning till detta, för jag springer också i ekorrhjulet och har svårt att ta stegen åtsidan för att hitta en annan väg. Men det är kanske inte min uppgift att lösa den gåtan utan bara upplysa omgivningen.

Hur som hälst så är detta det sista inlägget för den här veckan, ha en skön helg där ute och låt inte mina dystra upplysningar dra ner er i mörkret. Utan stå i ljuset och försvara dina kära och nära i mot mörkret och tillsammans står vi starka mot en ljusare framtid.


Kommentarer
Postat av: Christine

Hehe, nej hon är väl inte lika känd i Sverige som här. Det är ju som med svenska designers, det är inte många fransmän som känner till andra märken än t ex Acne. :-)

2009-12-04 @ 17:22:56
URL: http://christineiparis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0