Utbytes sprutor till narkomaner

Jag tycker det är bra att Stockholm äntligen har tagit sitt förnuft tillfånga och starta ett projekt som skall se till att Stockholms narkomaner får tillgång till rena sprutor. För det handlar inte om att tolerera problemet utan att ta ansvar för problemet. Det som inte känns bra är att de som är involverade och de som är ansvariga för detta gömmer sig bakom att de inte har någon lokal och inte någon organisation än. Men gör som många andra länder och ha mobila enheter som kommer att finnas strategiskt utplacerade och vi vissa intervaller. Sedan är väll frågan vad resultatet skall bli efter som detta försök skall övervakas och dokumenteras, för det var det någon på TV av de ansvariga sa: Resultatet av detta försök kan vara till stort hjälp för resten av världen. Men vad fan, var har resten av värden att lära som de inte redan vet om detta? I det här fallet så ligger vi långt efter och har allt att lära av alla andra som har hållit på med detta i år om inte i decennium, jag har för mig att det fanns ett liknade projekt i staden på 90 talet.

Hur som hälst så är det bra att det kommer igång och set kommer att göra stor skillnad i bekämpningen av olika sjukdomar som sprids via blod och det kommer också att göra stor skillnad över kontrollen av använda sprutor.

Problemet med detta projekt är att det finns inget beslut om att detta skall bli permanent inrättning, utan det finns en tidsbegränsning och det kommer inte att gagna projektet och problemet med sprutor efter som det är förbjudet att sälja sprutor på den privata marknaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0