Narkotika påverkad är ett brott?

Så länge vi har möjlighet att ge vissa människor möjlighet att ha narkotiska preparat eller spårämnen i kroppen så är brottsrubriceringen ”Narkotika påverkad” löjlig. Jo jag vet att de människorna har ”recept” på de ämnen de har i kroppen. Det ända denna brottsrubricering leder till är bara trakasserier mot människor som är av intresse för Polisen och de Politiker som bara har till uppgift att stoppa narkotika, för oss andra innebär detta bara ett ännu större hål för våra skattepengar som ändå inte räcker till. Enligt min mening så är detta bara ett spel där Polis och Politiker redan har förlorat och de bränner bara mera av vår stadskassa, utan att producera något resultat. Jag tycker att vi skall ta bort denna rubricering eller kanske möjligen att använda den i samma sammanhang som ”Alkohol” och sätta den i förhållande med att man har begått något brott där man måste ha varit nykter. Som t.ex. köra bil, framföra båt mm. För att som i samband med Grammisgalan beordra artister till drogtest via urin prov är inget annat än bortkastade skattepengar och trakasserier. Där vi alla andra står som förlorare, för vem bryr sig om t.ex. Kleerup prov har visat positivt för kokain? Alla fall enligt Expressen? Vem bryr sig? Är han en sämre artist? Ingen har i detta läge brytt sig att ta reda på varför han hade tagit kokain?

Jag tycker hursomhälst att finns det inga krav att vara nycker som t.ex. Grammisgalan, så har Polisen ingen rättighet att testa folk för drogonykterhet häller.

Kommentarer
Postat av: J

Jag brukar ju hålla med om att narkotikalagstiftningen borde ses över och vissa substanser borde legaliseras för privat bruk etc. Det gröna gräset lixom... men när det kommer till kokain så vettefan, jag tycker det är rätt upprörande när en artist, som en del ser upp till, på en offentlig tillställning uppträder under påverkan av kokain. Om han vill knarka, varsågod o gör det hemma eller nått, men inte i tv.

Då svensk lagstiftning är sådan att vara narkotikapåverkad är straffbart så är det inte fel av polisen att göra tester på folk, det är ju som att göra en nykterhetskontroll på vägen... inget fel i det?

2009-01-14 @ 15:38:23
URL: http://www.sashacorrigan.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0