Knark

Jag såg i går på ett patetiskt program vid namn "Misstängt", snacka om dåligt försök att likna Efterlyst. Men det som fick mig att reagera mest var att det fanns bara en person som kunde prata ordentligt och han kom ifrån Rikspolisen. För programledaren och panelen pratade bara knark och Marijuana och vad är det för fel med det då kan man tänka? För det finns inget som heter Knark, för det heter Narkotika och Marijuana är bara ett namn på Cannabis när det används som drog. Sedan pratade de om Sveriges favorit del i Cannabis sammanhanget Psykos! Men det som vanligt pratades inte om hur vanligt det är, även om det finns säkerställd medicinsk statistik i ämnet. Risken för psykos av Cannabis är 1 av 10 000 och enligt FASS så finns det en 5 gradig skal över hur vanligt biverkningar är och 1 på 10 000 anses vara saxat: "Mycket sällsynt". Det som kan läggas till att för att ett läkemedel skall bli godkänt får inte biverkningarna ligga på mera än 1 på 1000. Sedan vandrade de snabbt över till Hasch produktionen i Marocko, vilket man visade en kort skakig smygfilmad sekvens över hur de fattiga bönderna tillverkade Hasch och hela tiden pratade man bara om Knark. För att avsluta den röda tråd hade de med en intervju med en så kallad Knarkkurir, som hade börjat röka hasch när han var 17 som ledde till heroin. För på detta sätt rättfärdigade man den gamla klyschan att Cannabis är instegporten till tyngre droger. Jisses vilket skit program detta vara, för det kändes hafsigt, stressat och oproffsigt gjort. Kommer nog inte att spendera mera tid framför det programmet igen, gör om gör rätt TV3.

För om vi skall lyckas med en drog fri värd så kommer vi att spendera så mycket av Sveriges ekonomi och resurser att all annan social standard kommer att försvinna. Jag tror inte att det går att uppnå, jag tror också på att reglera marknaden som man har gjort i Holland. För tänk er vilka sköna skatte miljarder denna marknad skulle kunna generera och inte för att glömma nya arbetstillfällen. Sedan skulle det frigöra polisiära resurser så att polisen skulle kunna skydda medborgare bättre, det är ingen som har tänkt på. Det skulle också bli ett hårt slag mot kriminella verksamheter som tappar marknader och inkomster, vilket bara skulle gynna samhället vi lever i.


Kommentarer
Postat av: Joakim

du har skrivit: misstängt.. de heter misstänkt :)

2009-05-05 @ 15:53:06
URL: http://joakimforsberg.blogg.se/
Postat av: towe

fin blogg!

kolla gärna in min:

http://ttowie.blogg.se

och säg vad du tycker..

vad tycker du om mina "sommarbilder" i det senaste inlägget?

får du sommarkänslor?:)

2009-05-05 @ 15:54:41
URL: http://ttowie.blogg.se/
Postat av: VIZLEE

hahaha så jäkla drygt med alla copy program . Vilken kanal går den på? ganska nytt har inte hört talas om de.. haha men måste checka in det

2009-05-05 @ 16:00:30
URL: http://vizle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0