LAS

Ibland undrar man hur politiker tänker eller rättar sagt inte tänker. I morse så satt jag som vanligt och lyssnade några minuter på nyhetsmorgon på TV4, när Annie Johansson (C) fick blodtrycket att stegra sig. Hon börjar med att svamla att man måste ta bort LAS för att stärka den svenska modellen. Har hon i huvudtaget läst på något om den svenska modellen när det kommer till sak? Troligtvis inte. I korthet så bygger den svenska modellen på arbetsmarknad på att arbetsgivareorganisationerna och arbetstagareorganisationerna kommer överens om hur arbetsvillkoren skall se ut och inte politiker. För ingen av parterna vill ha det så, det som LAS tillför är i korthet att du inte skall bli uppsagd på oskäliga anledningar och att du får mer trygghet desto längre tid du har arbetat. Det Annie Johansson (C) förespråkar är det som vissa arbetsgivare hela tiden har förespråkat och det skulle drabba mest de yngre och de som är 55 plus och vi skulle få en mera diskriminerande arbetsmarknad och tillbaka till 30 talets villkor för de anställda. Det största problemet i dag med unga i arbetslivet är att de inte är organiserad i facket, det innebär att när det är dags för nedskärningar så kan inte facket hjälpa dem och se till att få tillstånd undantag för turordnings listan. För det är bara parterna som kan överens om detta och det innebär att man måste vara organiserad för att få kunna ta del i detta.

Mitt råd till Annie Johansson (C) är att ta en facklig grundkurs och sedan revidera och lägga energin på sådant som främjar de unga, att ta bort tryggheten i lag är som att skjuta sig i foten och fortfarande tro att man kan springa ett maraton.


Till er unga där ute som jobbar, se till att organiserar er i facket så att facket har en skans att skydda ert jobb och se till att ni är rätt organiserade.


Till slut, jag är så trött på dumma politiker som vill få mera uppmärksamhet med billiga idéer och bortkastad energi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0