Staten och kapitalet…

Det vad gruppen Blå Tåget som spelade in den som original och som sedan Ebba Grön gjorde den på nytt och paradoxsalt blev en av de mest kända låtarna för dem. Så var vill jag komma med denna börja, jo att bägge grupperna var nog väldigt naiva när de trodde att det var det som var problemet i den kommande marknadsekonomin. Det kanske inte var så tydligt på den tiden vilka som styrde kapitalet, i detta fall är staten lika lurade och oskyldiga som resten av medborgarna. För när allt kommer om kring är det främst aktiehandeln och banker som har det yttersta ansvaret och aktiehandeln är nog den typ av handel som borde kallas ”Omoralisk” eller ”oetisk” för de som handlar aktier på den öppna marknaden gör inte så för att det tror på företagen och har inget intresse förutom att de skall kunna känna mer pengar än de pengar de köpte aktierna för. Bankerna är lika stora kålsupare i detta efter som de placerar pengar åt småsparare i olika fonder och aktieportföljer, med den följden att småspararna förlora pengar efter som de litar på bankens fina ord om gröna ängar och stora vinster. Skulle börsen och banker ta sitt ansvar i detta så skulle ekonomiska depressioner ske mycket mer sällan till att bli väldigt ovanligt.

Tittar vi sedan på den i stundande avtals förhandlingar där man från arbetstagarsidan (Facket) har begärt ett lågt krav på löneutveckling, där arbetsgivarparten tycker att ett noll avtal borde vara tillräckligt. Med det sagt känns det som om arbetsgivare parten hellre vill alliera sig och premiera den del som inte bryr sig om företaget, med andra ord aktieinnehavarna. För det är tydligen roligare att betala ut till aktieinnehavarna i stället för att premiera dem som ser till att bolaget gör dessa vinster, det vill säga arbetstagarna.

För hur tänker man? Eller är det bara jag som inte har fattat att jag är en myra en träl lika med en slav som skall vara glad att jag har ett arbete och kan betala uppehället? Men det fungera inte för mig, så jag måste fortsätta att söka efter möjligheten att sluta jobba för pengar…


Kommentarer
Postat av: Oskar Wernersson

Ok. Ska ta dina argument ett efter ett.



1. Svininfluensan/Baconsnuvan är värre än fågelinfluensan då BS smittar emellan människor, vilket fågelinfluensan aldrig gjorde.



2. Vad är det för skitsnack om att det skulle vara större risk att dö av vaccinet än svininfluensan? Riktiga konkreta fakta på det tack. Än så länge finns det inget 100% konstaterat dödsfall av vaccinet vilket det däremot finns jävligt många av när det gäller BS.



3. Ja, risken är extremt liten men den finns att man ändå kan vara smittbärare. Precis som med att man kan smitta andra med HIV och AIDS även fast man inte har det själv.



4. Nej, bara för att det är gratis så är det inte bra. Däremot om det faktiskt är gratis för invånarna så får det fler att vaccinera sig. Om det skulle kostat för privatpersoner skulle människor med dåligt ställd ekonomi undvika att vaccinera sig.



5. Ja, det finns kvicksilver i vaccinet och det är just det jag skriver i mitt inlägg. Det finns dock en större mängd kvicksilver i fisk från östersjön eller insjöar än i vaccinet.

2009-11-03 @ 16:33:14
URL: http://osskie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0