Ny knarkvåg bland unga...

Det har Metro på sin första sida, i artikeln kan man läsa att det främsta skälet till detta är att priset på narkotika har halverats sedan 1988 enligt en ny rapport från Centralförbundet för Alkohol- och Narkotika- upplysningen (CAN). En annan faktor enligt Metro är att tillgången har ökat. Man kan undra vad som ligger bakom detta efter som om man googlar lite så kan man se att uppgifterna inte helt korrekta när det kommer till priset, för det raset kom vid 2000 talets början och sedan varit rätt så stabilt. Sedan till att det användandet ökar bland ungdomar ökar finns det statistik på att det inte gör enligt Folkhälsoinstitutet.

Jag vet att det ända sättet att skydda de unga från narkotika är att ta ansvar för marknaden och reglera den. För då får vi både koll på hur många som använder narkotika och att inte unga kan få till gång. Det vi också får är att kriminella organisationer får minskad inkomstkälla och i slut ändan flera arbetstillfällen och skatte intäkter. Att som i Sverige ha en sträng lagstiftning och syn på narkotika gynnar bara de som handlar med narkotika och ser till att vinsten blir större.

Svensk narkotika poletik är ett misslyckande och den som inte kan se det är antingen naiv eller bara dum, välj själv. Inget har blivit bättre av att förbjuda produkter/tjänster som det finns en stark efterfrågan efter, för det stärker bara de som är villiga att leverera och höjer vinsten. Vi i Sverige har en förmåga att göra det som vi beskyller strutsen för att göra när den vill skydda sig. Men i stället för sticka huvudet i sanden, så sopar vi det under mattan i from av förbud.

 

De som får betala det högsta priset för detta är våran nästa generation (Ungdomar) och de svaga (Som alltid råkar illa ut än då). Genom vår stränga syn och lagstiftning har vi dödat möjlighet till debatt och forskning runt detta…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0