Polisen får godtyckligt beslagta...

Är det flera som får en rysning över ryggraden när man läser artikeln i Aftonbladet ” Rätt att ta lagliga droger i beslag”, så där uppger man att folkhälsominister Maria Larsson vill att Polisen skall ha rätt att citat: Vi känner att vi måste ha en lagstiftning som är mer snabbfotad och Tull och polis ska få rätt att beslagta droger som ännu inte är klassade som olagliga. Detta är ju skit farligt, detta öppnar dörren för att Polisen själva skall kunna bestämma vad som är lagligt och olagligt. Sedan vill man öka straffet för handel med doping preparat från 4 till 6 år. Detta är ett bra exempel på hur vi hanterar problem i vårt samhälle. Istället för att äga och ta ansvar för problemet, så sopar vi det under mattan med hjälp av Lag och Polis.

Jag hoppas att Lagrådet tar sitt förnuft till fånga och dömer ut detta som en dålig ide. Vi kan inte offra medborgarnas förtroende och Integritet pga. att vi inte kan hantera problemet med drog handeln och utveckling av nya preparat. För skulle vi ha en sund drog poletik så skulle detta vara ett mindre problem och lättare att hantera…


Kommentarer
Postat av: Jay

Men varför inte? Okey, om polisen börjar beslagta alvedon så kanske det inte är så bra, men om det är nån som kommer till tullen med stora mängder lagliga medicinska preparat så borde polisen och tullen få beslagta dessa om man anser att mängden är såpass stor att det inte kan räknas som normal konsumtion.

2010-06-11 @ 09:44:46
URL: http://jayandthecity.blogg.se/
Postat av: Ghosthack

Tanken kan tänkas låta sund, men Polisen har aldrig varit till för att aktivt avgöra vad som är rätt och fel utan bygger sin funktion på Statens lagar och regler. Det vore olyckligt om Polisen skall börja gör indivuduella utredninga bara för att det kan kanse röra sig missbrukas, detta kan lika väl missbrukas av Tull och Polis oxå.

2010-06-11 @ 12:29:28
URL: http://ghosthack.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0