Drogdebatten den gamla…

Sedan jag föddes har man haft samma inställning i drogdebatten, det innebär i korthet att man skall använda skrämselpropaganda och ge Polisen mera medel för att hålla problemet i schack. Fokusen har under de senaste åren blivet mera och mer att man riktar in sig på barn och ungdomar, vilket är rätt. Men det man inta har gjort sedan jag föddes är att revidera taktiken, för i dag fungerar det inte att sprida propaganda efter som vi har Internet och ungdomar som är läskunniga kan hämta den reviderade informationen om hur droger fungerar…

Samtidigt ser vi en skrämmande statistik att droganvändandet kryper ner i åldrarna, vilket isig inte är förvånade efter som lagarna inte bryr sig om vem som köper så länge det betalar. För det man skall ha klart för sig är att lagare inte bryr sig moral eller etik eller ålder. Där för känns det som att en av mina teser är viktigare nu än tidigare att ta med i förändringen av taktik i drogdebatten, vilket jag har skrivit tidigare: Reglera marknaden. Det är det ända sättet vi kan kontrollera och begränsa användandet av droger för den yngre populationen. Det är det ända sättet och alla andra fundering kommer bara att ruinera stadskassan och förlora slaget runt illegala droger och nästa generation.

För vi har så många andra brott som borde prioriteras över detta, för de har större inverkan på vårat samhälle negativt om vi inte tar dem i första rummet som t.ex. våldsbrott, hatbrott, diskriminering mm… Jag ser hellre en värd där man kan använda droger legalt och säkert, samt att man inte behöver oroa sig för våld, diskriminering eller liknande.

Vi lever inte i en perfekt värd och stor anledning till detta är att Människan inte är perfekt. Genom att förstå och ta ansvar för det, så kan vi komma mycket närmare en rättvis och öppnare värld. Där flera känner sig delaktiga och ansvariga både för både granne och samhället.


Kommentarer
Postat av: mia

Såg att det stod nåt om att sverige nu är självförsörjande när det kommer till cannabis... (på svt:s hemsida) det antogs vara vietnameser bakom det och människohandel - så nu är drogdebatterna igång på andra nivåer också!!

2010-03-09 @ 18:53:03
URL: http://imlikeabird.wordpress.com
Postat av: mia

när kommer du över till wordpress då???

2010-03-09 @ 18:53:42
URL: http://imlikeabird.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0