Knark

Fy fan vad jag är trött på medier som aldrig kan vara konsekventa och ser till att skapa mera förvirring än upplysning. För den som inte känner till så är Knark slang och inget annat, skall man vara korrekt vilket jag tycker man bör så skall man använda ordet Narkotika. Sedan tycker jag om dessa kombinationer som ”odla knark” och ”knark buskar” mm, är ett bra exempel på illa vald formulering i ämnet. Det är sådant som gör att folk inte vet vad som är vad och hur man skall skilja på saker. Sedan så har jag mycket svårt för dessa människor som gärna tar receptbelagda mediciner utan att ha recept och som sedan för dömer de som använder narkotika. För den som inte har fattat hur lag och polis ser på ämnet. Så är det som så att blir du tagen med medicin som kräver recept för att användas, så kommer Polisen att rubricera det under narkotikabrott.  Med andra ord så är den personen lika mycket Pundare som de Pundare de skäller på och föraktar. Ja jo nu är det som så att Pundare också slang, det heter Narkoman…

Jisses detta ämne är inte lätt, det kanske är därför det är så svårt att vara korrekt när man skriver i press. Men å andra sidan så skall de som skriver i press gått igenom en väldigt respekterad utbildning för att bli journalist och det krävs fortfarande löjligt höga betyg för att komma in.

Sedan hur skall vi benämna det som inte är narkotikaklassat och lagligt som du kan bli hög på? Eller som jag hörde förra veckan av en förälder här på mitt uppdrag som hade fått information på ett föräldramöte. NO2 för den som inte kan sin kemi så är det i folkmun ”Lustgas” och det sälj som livsmedel. För det är tydligen är den populäraste lagliga saken hos tonåringar just nu och man använder Gräddsifon för att hantera gasen, det som är mindre känt är att stora mängder (viket är svårt att dosera) är mycket dödligt. Senast fick jag höra att en överdos av NO2 tar cirka 20 sekunder för att döda en människa och väldigt svårt att stoppa. Efter som det räknas som livsmedel så kan Polisen inte beslagta utrustningen när man stöter på den bland ungdomar.

Om man nu har ett samhäls ansvar som man tar på allvar, så då måste press och politiker börja bli korrekta och använda de rätta benämn9ingarna och sluta och använda slag, bara för att det låter bättre eller smutskastar bättre. Sedan måste folk bli mer konsekventa på hur man skiljer narkotika från narkotika, för bara för att det går att använda lagligt om man har recept. Så innebär det inte automatiskt att man har mera rent mjöl i påsen, jämför med narkomanen nere vid T-centralen som skjuter upp Heroin.

I slutändan är vi alla människor som kommer från samma moder som är en del av samma samhälle, vi kan inte godtyckligt sätta oss över de som inte lever upp till samma moral. Utan vi måste acceptera och tolerera mångfalden på alla nivåer, efter som vi alla har olika behov och förutsättningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0