Omfördela Polisen resurser NU!

Jag såg uppdrag gransknig i onsdags om den 14 åriga flicka Rossana som hade sålts av två tonårs tjejer till över 100 män, där dels en äldre man som hade förmedlat kontakter och torskarna gick helt fria. Detta är ett exempel på saker som inte bara får hända i Sverige som ser sig som ett modernt land med god säkerhet för sina invånare. Detta är säkert bara en av många historier där Polis och Social inte prioriterar rätt, på något sätt så kan man säga att det inte är deras fel efter som deras verknings områden prioriteras från regeringen.

Samtidigt lägger vi ned en stor förmögenhet för att stoppa en planta som kanske kan rädda värden från undergång, bra för att USA lyckades övertyga FN att denna planta är en av det mest farlig droger vi har på denna planet (Undra hur det tänkte). Handen på hjärtat, om vi skulle öka anslagen till narkotika bekämpning med det tiofalt, så skulle vi ändå inte lyckas. Cannabis är en av den mest använda drogen i hela värden, man räknar med att ca 10 % av jordens befolkning ”puffar” på regelbundet. I Sverige har vi ca 15 % som är regelbundna användare, se där hur bra vår restriktiva lagstiftning mot narkotika fungerar!

Jag känner som så att efter som Cannabis är den största posten i Sveriges Polis budget med ca 80 % (Ja vi använder mindre 20 % till att jaga tung narkotika). Det är rätt många sköna miljarder som går upp i rök (Så att säga), utan att göra någon nytta. Ta dessa miljarder och satsa dem på trygghet i hemmen för främst Kvinnor och barn, för det är en bättre investering för framtiden. I stället för att bränna upp pengarna på ett bruk vi inte kommer att kunna hejda.

Som jag skrivit tidigare så kan vi inte skydda våra barn och ungdomar från narkotika genom förbud och lagar. Det ända sättet vi kan skydda  barn och ungdomar är att ta ansvar för detta och reglera marknaden.

Sedan måste ni narkotika motståndare sluta att använda barn och ungdomar som redskap för förbud av droger, eftersom ingen av oss vuxna som tycker att det vore bra ide att avkriminalisera Cannabis anser att barn och ungdomar skall ha tillgång till Cannabis. För där är vi helt överens om att det skall vara nolltolerans och kanske kunde vi göra gemensam sak för att stoppa våldet i hemmet mot Barn och Kvinnor.

Det skulle jag se som en av de största reformerna i vårt samhälle och en stor seger för samhället för trygghet och rättvisa. Det är aldrig okey att utnyttja barn som i uppdrag granskning och till den som slår sin kvinna i hemmet har jag bara detta att säga: Sök hjälp, bura in dig själv hos Polisen.

För som Bamse säger: Ingen har blivit bättre av ett kokstryk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0