Svarta marknader ett hot mot den landets ekonomin

När jag föddes och växte upp vid början av 70 talet så fanns det inte så många områden som skapade svarta marknader, men vartefter samhället växte och man blev mera restriktiv i lag. Så började de kriminella verksamheterna att växa, till i dag som det omsätter flera miljarder svenska kronor.

Det största hotet från de illegal/kriminella/svarta marknader är att vi förlora skatte inkomster till samhället/kommunen/staten. Det inne bär att pengar cirkulerar i landet samt att pengar blöder ur landet. Den ekonomiska Depression som USA startade, kan inte ta på sig allt ansvar pga. att vi har byggt ett samhälle globalt som tillåter svarta marknader.

För så länge vi har en fri marknad och det finns en marknad för illegaltjänster till produkter, så kommer det alltid finnas någon som vill leverera detta och samtidigt göra sig en hacka. Det finns bara två vägar ur detta som jag ser detta: 1 göra som diktaturer stänga marknaden och kontrollera den från staten. 2 reglera de svarta marknaderna, istället för att försöka mota bort dem med lagar. Efter som vi inte lever i en diktatur och demokrati kräver sin frihet. Så ser jag bara ett alternativ och det är att försöka avkriminalisera dessa marknader och reglera dem som  all annan marknad.

För oberoende av kostnaderna för att de negativa elelementen, så är detta fortfarande billigare än det lidandet det skapas i de svarta marknaderna. För det skall man ha klart för sig att har man med illegal handel att göra så delar man också säng med människor som inte tänker eller bryr sig om andra.

Så vart skall vi starta? Jag vi kan ju ta de marknader som vi lägger ner mest pengar på: Prostitution, Droger, Smuggling mm, använd er fantasi och jämför den med värkligheten så tror jag att du kommer nära.

Så vad vinner vi på att avkriminalisera Prostitution? Först och främst så ger vi de som finns i branschen en möjlighet att ta sig ur den om man inte trivs, precis som vilket arbete som helst. Vi vinner skatte intäkter, vi får nya förtag och det brukar gnida av sig på andra branscher på ett positivt sätt.

Så vad kan vi vinna på att reglera drogmarknaden? Samma sak här nya förtag och nya skatte intäkter, för att finansiera vår framtid. Vi spar resurser från Polisen som de kan lägga på andra saker som är viktigare för samhället, som  t.ex.. våld i hemmet mot kvinnor och barn. Så hur vet vi vilken drog vi skall börja med? Börja att titta på vad som är den största marknaden och arbeta sig neråt tills man har bara kvar minoritets svarta marknader kvar.

Hur kommer vi åt smuggling? I dag är det största delen av smugglingen av typen Alkohol, tobak, droger och människohandel. För tar vi hand om våra samhälls problem  istället för att omvandla det till en Polisiär sak, så kommer också belastningen på Tullen att minska och det inne bär att Tullens resurser kan läggas på det som ger mest för vårt land.

Jag är trött på fega politiker och andra fundamentalister som inte har vårt samhälle som deras mål och fokus, för vi lever i en imperfekt värd och våra regler och lagar i vårt samhälle/land måste avspegla detta så att vi som vill bo, leva och verka här också kan också göra det i god harmoni med marioriteten av oss som är Svenskar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0