Värden faligaste drog!

Kan vi få en trumvirvel, tack, och vinnaren till denna prestige titel är Cannabis. Men vad fan hur gick det till? Troligtvis är det så att vi inte använde hjärnan. För tittar man på den forskning som har bedrivit i mera än 70 år i ämnet, så kan man konstatera att vi vet mera om Cannabis än vad vi vet om t.ex.. Tobak, Alkohol och Opium (Många läkemedel och värkmediciner är baserade på Opiater (Vallmo)). Vi vet att t.ex.. Cannabis användare inte drabbas av samma sjukdomar som t.ex.. Tobaksbrukare.

Så vad är det vanligaste Tobaksbrukaren kan drabbas av? På första platts är Cancer, sedan finns det följande som  är hög risk för eller i kombination med varandra: luftrörskatarrer, lunginflammation och akut bronkit till kronisk bronkit och kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL). Om man gör samma jämförelse kan vi se att den enda gemensamma nämnaren med Cannabis brukare och Tobaksbrukare är Bronkit och det här stammar från att man andas in het rök (Het vattenånga).

Så vad är det som är så farligt med Cannabis? Det är det som är den svåra frågan, forskare har jobba hårt under decennier utan att kunna svara på den frågan. Det man har kunna hitta är att det påverkar unga människor psykiskt och det har man kommit fram till att det har med Hjärnans utveckling att göra. Gräns en för dessa problem har man kommit fram till är för unga under åldern 15-16 år.  Så vad är det som kan hända för unga tonåringar? Schizofreni är det allvarligaste till depression. Men när det kommer till depression hos vuxna så är Cannabisen i sig själv ångest och depression motverkare av ett ämnet CBD (Cannabidiol)

Det man kan se i vårt land när det gäller antidrog kampanjerna så kan man se att deras främsta verktyg och bevisning alltid är baserad på barn och ungdom och väldigt sällsynt vuxna. Hur resonera dessa människor? Bra fråga och omöjlig att svara på, men mycket bygger på indoktrinering och dålig fakta till Lönner. En en sak sticker ut, för jag undrar om det är så att om vi skulle avkriminalisera Cannabis att det automatiskt skulle bli en marknad riktad och driven av Barn och ungdomar.

Själv tycker jag att debatten i vårt land oftast hamnar i sandlådan och på en tre årings interlekt och inte som vuxna människor som kan respekterar varandras ställningstagande i ämnet. Men nej det går bara inte att diskutera med motståndare sidan för de är inte intresserad av dialog, de är mera som religiösa fundamentalister.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0