Region i skolan…

Man kan nog fundera länge på denna punkt utan att komma fram till något vättigt svar. Regeringen blir nu kritiserad för att kristendomen fortfarande får särställning i den svenska skolan. Men det motsätter sig miljöpartiet och bygger hela sin attack på att man i riksdagen hade sagt att kristendomen inte lika värda de andra religionerna, men det känns som lite sandlådementalitet.

Men om vi skall betänka vårt kristna arv och att vi har kristendom som den officiella tro i detta landet och skulle vi tona ned det i skolan, vad skall vi tona ned för mera här näst får vår mångfald? Vår valuta, språket eller vår historia? Jag håller med vår utbildnings minister när han säger att: Om man är trygg i sin religion så är man mer öppen för andra religioner. Samt att vi inte kan göra oss av med vår religion eller kultur för att ge platts för alla andra, för vad är det som då utgör att vara Svensk?

Nu börjar Jantelagarna gå för lång och neutraliseringen av och utsuddandet av att vara svensk, för om vi skall bli starka som folk så måste vi bli mera patrioter och det måste vara okey att vara det utan att det blir för knippat med främlingsfientlighet eller rasism. För hur skall de som är på väg att bli nya svenska medborgare få som hjälp och förebild för att bättre Integrera sig i det Svenska samhället som svenskar om svensken inte existerar?


Kommentarer
Postat av: maria

BRA SKRIVET!!

Snart är det helt omöjligt att vara svensk, för om man säger att man gillar de "svenska" traditionerna... ja, då är man rasist!!

2010-10-11 @ 13:41:02
URL: http://imlikeabird.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0